طرح توجیهی تولید شمش فولاد _ مجوز+گرید

احداث کارخانه شمش فولاد

فولاد یکی از سازگارترین و پرکاربردترین فلزات جهان است که کاربردهای وسیعی در حوزه وسایل نقلیه، سازه ها و … دارد. نسبت استحکام به وزن خوب و دوام قوی از ویژگی های منحصر به فرد این فلز با ارزش می باشند. شمش فولاد اغلب با استفاده از مواد اولیه از جمله سنگ آهن، زغال سنگ و سنگ آهک تولید می شود. با توجه به تقاضای بالا برای این منبع گرانبها، عرضه ثابت فولاد جهت تامین نیازهای صنایع مختلف ضروری است. چنانچه به طرح توجیهی تولید شمش فولاد و کسب اطلاعات در این زمینه نیاز دارید، تا انتها همراه ما باشید.

شمش فولادی قطعه ای بزرگ است که وزن آن می تواند بین ۲۵ تا ۳۰ تن متغیر باشد. این قطعات را در فرم های مختلفی اعم از بیلت (برای ساخت میله)، دال (برای ساخت صفحات و ورق‌ های فولادی) و شکوفه می سازند. تولیدکنندگان شمش فولاد، مصالح و مواد اولیه مورد نیاز بخش های مختلفی را تامین می کند. از این رو همواره میزان تقاضای زیادی برای آن وجود دارد. ایجاد یک طرح توجیهی برای تولید این متریال ضروری، نیازمند بررسی فاکتورهای مختلفی است که در ادامه به آنها می پردازیم.

کاربرد شمش فولاد

در فرآیند تولید شمش فولادی، از قالب های مختلفی با مقاطع مربع، مستطیل، گرد یا چند ضلعی استفاده می کنند تا فولاد مایع را به شکل دلخواه درآورند. به عنوان مثال، شمش با مقطع مربع، برای تولید ریل و مصالح سازه ای به کار می رود. در حالی که شمش با مقطع مستطیل در نورد محصولات تخت کاربرد دارد. برای ساخت لوله از شمش های گرد و جهت تولید لاستیک و چرخ، از شمش های چند ضلعی استفاده می کنند.

بنابراین نتیجه می گیریم که فولاد ماده مورد نیاز صنایع بسیاری است و در طرح توجیهی تولید شمش فولاد باید به این مسئله توجه کنیم. به طور کلی این قطعات را در طیف وسیعی از کاربردها اعم از ساختمان، صنایع سنگین، تقویت دال های بتنی، تولید تورهای ماهیگیری و … می توان استفاده کرد. به علاوه، شمش فولادی متریالی ایده آل جهت تولید کالاهای مصرفی و ساخت ابزارهایی نظیر تیغه های اره، مته ها، شیرآلات و قطعات خودرو مانند میل لنگ و گیربکس، است.

طرح توجیهی تولید شمش فولاد

شمش های با ابعاد بزرگ در صنایع زیر استفاده دارند:

  • صنعت مهندسی قدرت: شفت نیروگاه های تولید برق، پره های توربین
  • صنعت هوافضا: شفت، توربین، قطعات موتور
  • کشتی سازی: شفت برای موتورها و درایوها
  • ابزارسازی و مهندسی مکانیک: فرجینگ های سنگین، فولادهای سرد، گرم و پر سرعت، بلبرینگ، چرخ دهنده های متحرک
  • مهندسی خودرو: شفت، محورها

هدف از تولید محصول

تعیین اهداف تجاری برای تنظیم طرح توجیهی تولید شمش فولاد اهمیت بسیاری دارد. فولاد مهم ترین ماده مهندسی، ساختمانی و تولیدی دنیا است که در هر جنبه ای از زندگی ما استفاده می شود و متریالی قابل بازیافت می باشد. تولید شمش فولاد یک تجارت ارزشمند است که می تواند موفقیت کسب و کار شما را در طولانی مدت تضمین کند. با توجه به کاربردهای وسیع این محصول، صنعت فولاد یک ضرورت برای زندگی امروزه به شمار می آید.

کاربردهای شمش فولادی

سرمایه مورد نیاز

فولاد در مقایسه با سایر مواد در نوع خود هزینه تولید پایینی دارد. انرژی مورد نیاز برای استخراج آهن از سنگ معدن حدود ۲۵% انرژی مورد نیاز برای استخراج آلومینیوم می باشد. علاوه بر این، فولاد سازگار با محیط زیست است و می توان آن را بازیافت کرد.

یکی از مهم ترین فاکتورهایی که در طرح توجیهی تولید شمش فولاد باید مورد بررسی قرار گیرد، هزینه راه اندازی می باشد. سرمایه اولیه شامل بودجه ثابت برای خرید زمین، ساخت و سازهای لازم و خرید تجهیزات است. در کنار آن، هزینه های جاری و سایر سرمایه های مورد نیاز برای روند کار تولیدی اعم از حقوق پرسنل، بیمه و … را هم باید مدنظر قرار دهید.

شمش فولادی از طریق فرآیند ریخته گری تولید می شود. بنابراین جهت تعیین سرمایه اولیه و تنظیم بودجه، هزینه ماشین آلات و تجهیزاتی که برای تولید محصول لازم دارید را نیز برآورد کنید. روند تولید شمش فولادی شامل حمل مواد اولیه، فرآیند ذوب در کوره، ریخته گری و انتقال محصولات می باشد. از جمله تجهیزات ضروری برای کارخانه تولید شمش فولادی عبارتند از:

  • انواع کوره شامل کوره قوس الکتریکی، احیاء مستقیم و کوره پاتیلی
  • تجهیزات انتقال مواد مذاب
  • ماشین ریخته گری
  • میز شارژ بیلت
  • سیستم های خنک کننده
  • تجهیزات و سیستم های برش و قیچی
  • تجهیزات بخش اداری

خط تولید شمش فولاد به دلیل تجهیزات بزرگ و سنگین، به زمینی وسیع نیاز دارد. بنابراین هزینه های تهیه زمین یکی از مهم ترین مواردی است که هنگام تعیین بودجه در طرح توجیهی تولید شمش فولاد می بایست به آن توجه کنید. برای کاهش هزینه ها به شما توصیه می کنیم در مکان یابی کارخانه خود دقت داشته باشید. به عنوان مثال، شما با انتخاب مکانی نزدیک به کارخانه مواد اولیه نظیر سنگ آهن، می توانید در هزینه های حمل و نقل صرفه جویی کنید.

کارخانه شمش فولادی

بررسی مالی و فنی

ایران طی سال های ۲۰۱۰ تا ۲۰۲۲ جزء ۱۰ تولیدکننده برتر فولاد خام در جهان بوده است. طبق اعلان جهانی، تولید فولاد خام ایران در سال ۲۰۲۲، حدود ۳۰ میلیون تن می باشد. در ضمن، تولید این متریال در ماه می ۲۰۲۳ نسبت به سال گذشته، ۸.۸% افزایش داشته است.

بر خلاف بی ثباتی اقتصادی کشور در سال های گذشته، صنایع فولاد همچنان روند رو به رشدی را از نظر تولید و صادرات حفظ کرده اند. طوری که در چهار ماه اول سال مالی ۲۰۲۲-۲۰۲۳، شمش فولاد در میان ۱۰ کالایی که بیشترین صادرات را داشتند، قرار گرفت. این ارقام نشان دهنده سهم بالای تولیدکنندگان فولاد کشور ما در تامین نیازهای بازارهای جهانی است. بنابراین توجه به این آمار به شما در بررسی های مالی طرح توجیهی تولید شمش فولاد کمک بسیاری خواهد کرد.

نرخ بازگشت سرمایه

حال که اندکی در مورد سرمایه، هزینه های اولیه و جنبه های مالی صحبت کردیم، بهتر است به سودآوری این صنعت نیز نگاهی بیندازیم. راه اندازی کارخانه تولید شمش فولاد یک سرمایه گذاری سودآور و پربازده می باشد زیرا همانطور که اشاره کردیم، کاربردهای گسترده ای دارد.

بر اساس بررسی های صورت گرفته نرخ بازده داخلی این طرح  تقریبا ۴۰ الی ۴۲ درصد است. همچنین نرخ بازده داخلی صاحبان سهام نیز حدود ۶۰% برآورد می شود. چنانچه به فکر سرمایه گذاری در صنعت فولاد هستید، نرخ بازگشت سرمایه را در حدود ۳ الی ۷ سال در نظر داشته باشید. البته برای محاسبه دقیق سود شما باید از متخصصان و کارشناسان طرح توجیهی تولید شمش فولاد کمک بگیرید. آنها با مطالعات میدانی، مالی، توجه به شرایط بازار و همچنین عملکرد رقبا این فاکتور را به دقت برای شما ارزیابی می کنند.

تولید شمش فولادی

کمک ما به شما

همانطور که اشاره شد شمش فولاد به عنوان ماده ای سبک وزن و با کاربرد عالی، برای اهداف تولیدی صنایع مختلف بسیار مناسب است. بنابراین با تنظیم طرح توجیهی و بررسی جنبه های مختلف این طرح می توانید تجارتی سودآور را راه اندازی کنید.

در این مطلب سعی کردیم شما را در راستای ایجاد یک طرح عملی و بررسی همه جانبه این تجارت یاری کنیم. ارائه طرح توجیهی تولید شمش فولاد برای دریافت مجوزها و تایید مسئولین مربوطه ضروری است. بنابراین اگر می خواهید از دستیابی به اهدافتان مطمئن شوید، ایجاد طرح توجیهی خود را به کارشناسان مجرب و خبره ما بسپارید.

۴.۷/۵ - (۳ امتیاز)

آنچه میخوانید

حساب کاربری

آخرین مقالات

ورود

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *