طرح توجیهی پرورش حلزون سال ۱۴۰۳ (word+pdf)

پرورش حلزون

آنچه میخوانید

طرح توجیهی پرورش حلزون، یک پیش‌نیاز اصلی برای شروع این کسب و کار به صورت صنعتی بوده که برای دریافت مجوز فعالیت و همچنین تسهیلات بانکی، ضروری است. در این طرح توجیهی، با توجه به شرایط فعلی بازار، مزایای اقتصادی کسب و کار مشخص می‌شود. در حال حاضر، مصرف حلزون در صنایع مختلف در حال افزایش بوده و محصولات آن برای تولید دارو، لوازم آرایشی و بهداشتی و همچنین صنایع غذایی کاربرد دارد.

علاوه بر این، حلزون یک غذای اصلی برای دام، پرندگان و حتی برخی حشرات به حساب می‌آید و در تهیه خوراک دام نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد. بنابراین برای این محصول، تقاضای همیشگی در بازار داخلی و خارجی وجود داشته و فروش آن، سودآوری زیادی به همراه دارد. خرید و فروش حلزون اغلب به صورت عمده انجام شده و با توجه به افزایش تقاضا در بازارهای جهانی، فروش کاملاً تضمین شده خواهد بود.

بررسی بازار برای پرورش حلزون

قبل از شروع هر کسب و کاری مانند پرورش حلزون، باید بازارهای منطقه و بازار هدف محصولات در جهت صادرات و فروش شناسایی شده و مورد بررسی قرار گیرد. همچنین سرمایه‌گذاران می‌توانند با دیگر پرورش‌دهندگانی که در این صنعت مشغول فعالیت هستند و یا با این صنعت ارتباط دارند، صحبت کرده و یک گزارش از بررسی بازار تهیه نمایند. این کار یک ابزار بسیار مهم در طراحی طرح تجاری برای پروژه به حساب می‌آید.

طرح توجیهی پرورش حلزون سال ۱۴۰۳ (word+pdf)

برای تهیه طرح توجیهی کلیک کنید

بازار هدف در طرح پرورش حلزون

با توجه به طرح توجیهی پرورش حلزون، بازار هدف برای این محصولات، مصرف‌کنندگان نهایی آن‌ها هستند. اغلب پرورش‌دهندگان حلزون با صادرات این جاندار به خارج از کشور، می‌تواند سود زیادی بدست آورند. کانال‌های فروش مختلفی در بازار هدف برای این محصولات وجود دارد. حلزون‌های پرورشی را می‌توان به هتل‌ها، بازارهای محلی و رستوران‌های دیگر کشورهای جهان فروخته و سود بسیاری کسب کرد. در کشورهای اروپایی و آفریقایی، حلزون به عنوان یک غذای لذیذ و سنتی به حساب می‌آید. به طوری که این کشورها، یک بازار همیشگی و نامحدود برای عرضه این محصولات خواهند بود. همچنین شرکت‌های تولیدکننده محصولات و لوازم آرایشی و بهداشتی، از عصاره حلزون در محصولات خود استفاده کرده و تجارت بین‌المللی این عصاره‌ها به کشورهای آسیای شرقی و آمریکای شمالی روز به روز در حال افزایش است.

بسته بندی حلزون

درآمد ناشی از پرورش حلزون

در طرح توجیهی برای کسب و کار پرورش حلزون، میزان درآمدزایی این شغل با توجه به ظرفیت تولید و دیگر عوامل موثر، تعیین خواهد شد. تقاضای بین‌المللی بسیار برای این جاندار و محصولات جانبی آن، نشان‌دهنده درآمدزایی زیاد این کسب و کار است. صادرات حلزون یکی از روش‌های کسب درآمد ارزی بوده که سود زیادی را برای تولیدکنندگان به همراه دارد. در حال حاضر، با توجه به میزان تولید، تقاضای برای خرید این محصول، بیشتر از عرضه آن در بازار بوده و به همین علت، کسب و کار پرورش حلزون، درآمدزایی زیادی در سطح بازار داخلی و بین‌المللی خواهد داشت.

این جاندار با توجه به طرح توجیهی پرورش حلزون، به عنوان یک کالای صادراتی در کشورهای اروپایی، ارزش بسیاری داشته و با بسته‌بندی مناسب این محصولات می‌توان فرصت‌های بیشتری در بازارهای اروپایی و دیگر کشورهای بین‌المللی بدست آورد. میزان درآمد ناشی از پرورش حلزون به عوامل متعددی نظیر اندازه مزرعه پرورش، میزان تولید محصولات، هزینه‌های ناشی از تولید، نوع بسته‌بندی محصول و غیره بستگی دارد. هرچه تولیدکنندگان میزان حلزون بیشتری تولید کرده و با قیمت مقرون به صرفه‌تری به فروش برسانند، درآمد آن‌ها نیز افزایش بیشتری خواهد داشت.

میزان سود دهی کسب و کار پرورش حلزون

طرح توجیهی نوشته شده برای شغل رشد و نگهداری از حلزون، همچنین میزان سودآوری این کسب و کار را نیز مشخص می‌کند. کسب و کارهای این چنینی، با سرمایه‌گذاری کمی راه‌اندازی شده و حاشیه سود بسیار بالا و خوبی دارند. حتی کسب و کارهای کوچک پرورش حلزون نیز می‌توانند به سود قابل توجهی دست یابند. این شغل، یک سرمایه‌گذاری مطمئن بوده و تولید و راه‌اندازی آن به هزینه عملیاتی کمی نیاز دارد. از لحن حاصل از حلزون در صنایع تولید لوازم آرایشی استفاده شده و پوسته آن به علت کلسیم بالا، آسیاب شده و به عنوان مکمل در خوراک دام اضافه می‌گردد. بدین ترتیب تولیدکنندگان علاوه بر فروش گوشت حلزون می‌توانند از طریق فروش محصولات جانبی نیز به سود و درآمد قابل قبولی برسند.

سالن پرورش حلزون

توجیه اقتصادی طرح پرورش حلزون

با توجه به مزایای بی‌شمار حلزون و محصولات جانبی آن و همچنین مقاومت این جاندار در برابر بسیاری از بیماری‌ها و در نهایت نیاز به تجهیزات و امکانات محدود برای شروع کسب و کار و نگهداری از حلزون‌ها، موجب شده تا پرورش‌دهنده، با هزینه‌های پایین پرورش حلزون، در جهت رسیدن به اهداف اقتصادی خود گام برداشته و درآمدزایی بالایی داشته باشد. بدین ترتیب، طرح توجیهی پرورش حلزون از نظر پرورش محدود یا پرورش در سطح وسیع و به صورت صنعتی، کاملاً توجیه اقتصادی داشته و از جنبه اقتصادی مطلوبی برخوردار است.

اصول پرورش حلزون

در واقع پرورش و نگهداری از حلزون کار سختی نبوده و برخلاف باور عموم، این کار بسیار ساده و راحت است. این جاندار به طور طبیعی، ۱۰ سال عمر می‌کند ولی در محیط قفس و به صورت پرورشی، طول عمر آن بین ۳ تا ۷ سال خواهد بود. البته برخی انواع حلزون، با عنوان حلزون‌های بومی می‌توانند تا ۱۵ سال نیز زندگی کنند. این جانداران کاملاً بی‌خطر بوده و به ندرت به بیماری مبتلا می‌شوند. حتی در صورت ابتلا به بیماری، علائم در آن‌ها به سرعت نشان داده شده و پرورش‌دهنده وقت کافی برای درمان حلزون بیمار را خواهد داشت.

باید توجه داشت که برای نگهداری از حلزون‌ها باید توجه بسیاری به آن‌ها داشته نیز بدون توجه کافی، طول عمر آن‌ها کم شده و به سرعت می‌میرند. همچنین پرورش این جانداران به شرایط و ابزار خاصی نیاز دارد. به طور مثال برای ایجاد یک لوکیشن طبیعی به همراه هایگرومتر، به یک دستگاه اندازه‌گیری میزان رطوبت و یا رطوبت‌سنج نیاز خواهد بود. همچنین دستگاه‌های اندازه‌گیری دما، وزنه، دستگاه اندازه‌گیری سایز حلزون، خاک مرطوب، نور کافی از جمله شرایط و ابزارهایی هستند که به نگهداری از حلزون کمک کرده و موجب افزایش طول عمر این جاندار می‌شوند.

معرفی تجهیزات مورد نیاز برای پرورش حلزون

در طرح توجیهی پرورش حلزون با توجه به هزینه‌های مربوط به تجهیزات و مواد اولیه، این شغل به عنوان یک تجارت کم ریسک و سودآور شناخته می‌شود. برای پرورش این حیوانات نیاز به یک محیط مرطوب و به دور از نور خورشید خواهد بود. با داشتن تنها یک قفس کوچک نیز می‌توان حلزون‌ها را پرورش داده و با دیگر تولیدکنندگان در این حوزه، رقابت کرد. وجود گرما نیز برای رشد حلزون‌ها اهمیت داشته و دمای ایده‌آل برای پرورش آن‌ها بین ۱۶ تا ۲۲ درجه سانتی‌گراد خواهد بود. خاک مزارع حلزون نیز باید غنی از منیزیم، کلسیم و آهک باشد تا این جانداران بتوانند به راحتی رشد نمایند. از مهم‌ترین تجهیزات مورد نیاز برای پرورش و رشد حلزون می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  1. دماسنج مناسب
  2. رطوبت‌سنج مخصوص
  3. دستگاه مورد استفاده برای اندازه‌گیری و وزن‌کشی حلزون‌ها
  4. کیت آنالیزگر برای شناخت ترکیبات خاک
  5. شیشه‌های مخصوص برای نگهداری تخم‌ها
  6. اسنفج و مسواک برای تمیز کردن شیشه‌ها و آکواریوم و همچنین پوسته حلزون
  7. سطل‌های پلاستیکی مخصوص برای حمل غذای حلزون‌ها

انواع حلزون خوراکی

سرمایه اولیه لازم برای شروع کسب و کار

حلزون در نگاه اول، حیوانی ساده و کم اهمیت به نظر می‌رسد، اما این جاندار نرم‌تن در صنایع مختلف، کاربردهای بسیار زیاد و موثری داشته که موجب می‌شود این تصور کاملاً نادیده گرفته شود. امروزه از عصاره‌های مختلف بدست آمده از حلزون در صنایعی نظیر صنایع آرایشی، بهداشتی، پزشکی و زینتی استفاده خواهد شد. همچنین در برخی از کشورها، حلزون در صنایع غذایی نیز کاربرد داشته و مورد استفاده قرار می‌گیرد. بنابراین در جامعه امروز، نیاز بالایی به این جاندار ساده وجود داشته و سرمایه‌گذاران با ورود به این حوزه می‌توانند ضمن تأمین نیازهای بازار، به سودآوری نیز برسند.

حال برای اطلاع از سرمایه اولیه مورد نیاز برای شروع این کسب و کار، می‌توان به طرح توجیهی پرورش حلزون مراجعه کرد. به طور کلی باید گفت، برای این کسب و کار، با توجه به حوزه انتخابی، میزان سرمایه متفاوت خواهد بود. به طور مثال اگر پرورش حلزون برای حوزه صنعتی انجام شود، به فضای بزرگتر و تجهیزات بیشتری نیاز بوده و در نهایت سرمایه مورد نیاز نیز افزایش می‌یابد.

برآورد هزینه ها در طرح پرورش حلزون

هزینه‌یابی و برآورد هزینه‌ها یکی از اصلی‌ترین مواردی است که در طرح توجیهی کسب و کار پرورش حلزون مورد بررسی قرار می‌گیرد. با این وجود نیاز است که سرمایه‌گذاران از میزان هزینه‌ها اطلاع کافی داشته باشند تا بتوانند بدون هیچ ابهامی در خصوص پرداخت هزینه‌ها و مشکلات به وجود آمده، اقدام نمایند. برخی از هزینه‌های مربوط به این کسب و کار شامل موارد زیر می‌شوند:

  1. هزینه‌های مربوط به خرید سالن پرورش یا اجاره آن
  2. هزینه خرید و تهیه تجهیزات لازم
  3. هزینه خرید خوراک و مواد غذایی برای حلزون
  4. هزینه تأسیسات مکان
  5. هزینه‌های مربوط به تعمیرات
  6. هزینه‌های مربوط به حقوق و دستمزد کارکنان
  7. هزینه‌های متغیر و ثابت
  8. هزینه‌های مربوط به اخذ مجوز

طرح توجیهی پرورش حلزون برای دریافت تسهیلات

زمانی که سرمایه‌گذار اقدام به دریافت تسهیلات از بانک‌ها و موسسات مالی می‌کند، در اولین مورد از او درخواست می‌شود تا طرح توجیهی خود را ارائه دهد. طرح توجیهی پرورش حلزون تمامی اطلاعات مالی، اعم از درآمدها و هزینه‌ها را در اختیار کارشناسان بانک قرار داده و سودآوری کسب و کار را به آن‌ها ثابت می‌کند. این طرح در واقع می‌تواند یک معرفی‌نامه به بانک جهت دریافت تسهیلات باشد و بانک از این طریق مطمئن می‌شود که فرد توانایی پرداخت اقساط را دارد. همچنین تسهیلات در جهت پرداخت هزینه‌های کسب و کار گرفته خواهد شد.

حلزون خوراکی

تهیه طرح توجیهی برای اخذ مجوز

برای دریافت مجوز شروع به کار، باید طرح توجیهی برای پرورش حلزون به وزارت صمت و دیگر سازمان‌های دولتی مربوطه ارائه گردد. وزارت صنعت، معدن و تجارت، برای اعطای مجوز و موافقت با شروع کسب و کار پرورش حلزون، طرح توجیهی ارائه شده توسط سرمایه‌گذاران را مورد بررسی و ارزیابی قرار می‌دهد. در صورتی که این طرح توجیهی، اهداف مالی و نسبت‌های اقتصادی کسب و کار مورد نظر را به طور واضح و ساده نشان دهد، درنهایت با طرح موافقت خواهد شد. بدیهی است که اگر طرح توجیهی توسط کارشناسان و اساتید باتجربه نگارش شده باشد، اعتبار اطلاعات آن بالاتر بوده و در مرحله اخذ مجوز، سرمایه‌گذار دچار چالش نمی‌شود.

مزایا و کاربردهای پرورش حلزون

از اصلی‌ترین کاربردها و مزیت راه‌اندازی این کسب و کار می‌توان به پرورش حلزون خوراکی و پرورش حلزون برای مقاصد پزشکی و آرایشی اشاره کرد. هر کدام از این اهداف در طرح توجیهی پرورش حلزون، مزایا و ویژگی‌های خاص خود را داشته که در ادامه به اختصار به هر یک اشاره خواهد شد:

  1. پرورش حلزون خوراکی:

  • یکی از مغذی‌ترین گوشت‌های خوراکی مربوط به گوشت حلزون بوده که دارای مقدار زیادی پروتئین و آهن است. همچنین این گوشت چربی کمی داشته و با توجه به اسیدآمینه‌های کامل موجود در آن، بسیار برای بدن مفید بوده و مورد توجه بسیاری قرار دارد.
  • تخم حلزون نیز به عنوان یک غذای لذیذ به شمار رفته و مانند خاویار یک غذای گران قیمت و لاکچری به حساب می‌آید.
  • باید توجه داشت که در داخل ایران، حلزون به عنوان یک ماده خوراکی، هیچ‌گونه کاربرد و استفاده‌ای نداشته و اغلب حلزون‌های پرورشی خوراکی به کشورهای اروپایی صادر می‌شوند.
  1. پرورش حلزون آرایشی و طبی:

  • یکی از استفاده‌های حلزون در صنایع تولید لوازم آرایشی، تولید کرم حلزون برای جوانسازی و روشنایی پوست است.
  • استفاده از این کرم‌های جوانساز ساخته شده با عصاره حلزون، در یک دهه گذشته رونق بسیاری داشته اما جدیداً استفاده از حلزون زنده به عنوان یک روش نوین، راه خود را به سالن‌های زیبایی ژاپنی باز کرده است.

سفارش نگارش طرح توجیهی پرورش حلزون

در طرح توجیهی پرورش حلزون، شاخص‌های مالی به طور کامل با توجه به دستورالعمل‌ها و استانداردهای وزارت صنعت، معدن و تجارت و دیگر سازمان‌های مربوطه تنظیم شده و توسط این سازمان‌ها نیز مورد بررسی قرار می‌گیرد. تدوین طرح توجیهی در واقع اولین چالشی است که سرمایه‌گذار با آن روبه‌رو می‌شود. سیکاطرح یکی از بهترین شرکت‌ها در زمینه نگارش طرح‌های توجیهی بوده و طرح توجیهی برای کسب و کار پرورش حلزون را در بهترین کیفیت برای سرمایه‌گذاران تدوین می‌کند. طرح‌های سفارشی نگارش شده توسط این شرکت، از ۵ ماه خدمات پشتیبانی برخوردار بوده و همچنین در صورت سفارش، مشتریان می‌توانند یک جلسه مشاوره تخصصی رایگان در رابطه با حوزه کاری خود یا کارشناسان و اساتید نگارنده طرح توجیهی در سیکاطرح داشته باشند.

خرید طرح توجیهی پرورش حلزون سال ۱۴۰۳ (word+pdf)

برای تهیه طرح توجیهی کلیک کنید

۴/۵ - (۱ امتیاز)