طرح توجیهی بسته بندی زعفران سال ۱۴۰۱ (word+pdf)

بسته بندی زعفران
  1. افرادی که قصد ورود به حوزه بسته بندی زعفران را دارند می‌توانند با استفاده از طرح توجیهی در این زمینه قبل از هر اقدامی، ابتدا تمامی جوانب را بسنجند. زعفران کلاله و انتهای خامه در این گیاه کوچک بوده که از طعم رنگ و عطر فوق‌العاده‌ای برخوردار است. زعفران به خاطر ارزش بالایی که داشته به طلای سرخ نیز معروف است و در بسیاری از صنایع از جمله آشپزی، شیرینی‌سازی، داروسازی و غیره مصرف می‌گردد. از این‌رو می‌توان به یقین گفت که این محصول همواره از تقاضای بسیار بالایی برخوردار است. زعفران و بسته‌بندی آن ضمن اینکه هزینه اولیه بالایی نداشته، اما سود و درآمد بسیار مناسبی را برای کارآفرینان و سرمایه‌گذاران خود به همراه دارد. محصول زعفران موجود در بازار بعد از طی مراحل مختلفی بسته‌بندی شده و سپس جهت فروش عرضه می‌گردد.

متاسفانه در کشور ما اهمیت چندانی به مقوله بسته‌بندی محصولاتی مانند زعفران داده نشده و ساختارها در این زمینه بسیار ضعیف است. بر همین اساس فروش خام و فاقد بسته‌ بندی زعفران باعث می‌شود تا بازارهای صادراتی و کشاورزان متحمل خسارات فراوانی گردند. توجه به صنعت بسته‌بندی زعفران علاوه بر سودآوری بسیار بالا و اشتغال‌زایی مناسب در این زمینه، بروز چنین خساراتی را نیز کاهش می‌دهد. بر اساس آمارهای صورت گرفته در ایران حدود ۱۰۰ واحد بسته‌بندی در خصوص زعفران وجود دارد که بسیاری از آن‌ها با ظرفیتی کمتر از ۵۰ درصد مشغول به کار هستند. در این مقاله قصد داریم درباره طرح توجیهی زعفران و بسته‌بندی آن که شامل میزان سرمایه لازم، برآورد هزینه‌ها، سود دهی، تجهیزات مورد نظر و غیره بپردازیم.

برای دانلود طرح توجیهی بسته بندی زعفران نگارش ۱۴۰۱کلیک کنید

تهیه طرح توجیهی برای اخذ مجوز

یکی از مهم‌ترین مراحل جهت اخذ مجوز به تهیه طرح توجیهی بسته بندی زعفران تعلق دارد. بر همین اساس طرح توجیهی باید به گونه‌ای طراحی و ارائه شود که حداکثر سود و منافع اقتصادی را به دنبال داشته باشد. در واقع طرح‌هایی مورد قبول اتحادیه خواهند بود که طبق برنامه‌ریزی صحیح و بودجه‌بندی مناسبی طراحی و ارائه شوند. چنانچه در منطقه مورد نظر تعداد کارگاه‌ها و کسب و کار مربوط به بسته‌بندی محصولاتی از جمله زعفران محدود باشد اخذ مجوز برای آن بسیار راحت‌تر صورت می‌گیرد. در غیر این صورت برای کسب این مجوز لازم است که طرح توجیهی ارائه شده به اتحادیه بسیار قوی و کارآمدتر از سایر مشاغل در این حوزه تدوین شده باشد.

بسته بندی زعفرانسرمایه اولیه

در طرح توجیهی میزان سرمایه اولیه لازم برای بسته‌ بندی زعفران برآورد می‌گردد. چنانچه قصد راه‌اندازی کارخانه بزرگی را جهت بسته‌بندی دارید طبیعتا سرمایه اولیه بیشتری مورد نیاز خواهد بود. قیمت و تعداد دستگاه‌های مخصوص بسته‌بندی، لوازم آن و راه‌اندازی خط تولید با توجه به وسعت کار شما متغیر است. اما در نظر داشته باشید که هر میزان سرمایه‌ای را که برای بسته‌بندی این طلای سرخ به کار ببندید، سود ده خواهد بود چرا که همواره تقاضا برای زعفران بسته‌بندی شده بسیار بالا است. شرکت‌های فعال در حوزه کشت زعفران به دنبال کارگاه‌ها و کارخانه‌های بسته‌بندی هستند و این امر یعنی کار و کسب شما سود بالایی را به همراه خواهد داشت.

برای تامین سرمایه می‌توان درخواستی را به بانک مبنی بر راه‌اندازی خط تولید بسته بندی زعفران ارائه داد. بانک نیز بعد از انجام بازنگری‌های لازم در خصوص درخواست در صورت موجه بودن، سرمایه معینی را به آن اختصاص می‌دهد. طرح توجیهی که برای بسته‌بندی زعفران تهیه می‌شود اعداد و ارقام مربوط به سرمایه مورد نیاز را طبق قیمت روز برآورد کرده و در اختیار سرمایه‌گذاران قرار می‌دهد.

برآورد هزینه ها

برای بسته‌بندی محصول زعفران هزینه‌های مختلفی ایجاد می‌گردد. برآورد هزینه‌های فوق همانند برآورد میزان سرمایه تنها با تهیه طرح توجیهی مناسب امکان‌پذیر خواهد بود. با توجه به این امر نیاز به یک مرجع آگاه در این زمینه داشته تا کلیه هزینه‌ها از هزینه‌های ثابت و متغیر گرفته تا هزینه خرید ماشین‌آلات و دستگاه‌های مخصوص بسته‌بندی را برآورد و مشخص نماید. طرح توجیهی علاوه بر مشخص کردن میزان هزینه‌ها به سرمایه‌گذاران کمک می‌نماید مدیریت صحیح‌تری در خصوص هزینه‌ها داشته و اشتباهات خود را در این امر به صورت قابل ملاحظه‌ای کاهش دهند. برخی از مهم‌ترین هزینه‌ها در خصوص راه‌اندازی کسب و کار بسته بندی زعفران عبارتند از:

  • هزینه‌های مربوط به محل احداث کارگاه یا زمین آن
  • هزینه به منظور تأمین تجهیزات بسته‌بندی
  • هزینه‌های تاسیسات
  • هزینه‌های اجرایی
  • هزینه‌های مربوط به حقوق کارگران و پرسنل
  • هزینه‌های بهره‌برداری
  • هزینه‌های اخذ مجوز کسب و کار
  • سایر هزینه‌های ثابت و متغیر

قیمت زعفرانمیزان سود دهی

با توجه به استقبال و علاقه زیاد مردم از زعفران‌های بهداشتی در بسته‌بندی‌های شکیل و زیبا می‌توان گفت که میزان سود دهی بسته‌بندی زعفران در مقایسه با تولید خود زعفران بسیار بالاتر است. این ادویه خوش رنگ و خوش طعم به صورت بسته‌بندی شده از بازار فروش بیشتری نسبت به زعفران فله‌ای برخوردار است. امروزه در کشورمان و حتی کشورهای واقع در آسیا برای تهیه بسیاری از غذاها، داروها و حتی صنایع شیمیایی و آرایشی از زعفران استفاده می‌کنند. شما می‌توانید با استفاده از طرح توجیهی که برای این کسب و کار ارائه می‌شود از مقدار سود و درآمد حاصل از بسته بندی زعفران مطلع شوید.

بررسی محصول زعفران از نظر کاربردی در صنایع مختلف

همان‌طور که اشاره شد زعفران به عنوان طلای سرخ در اکثر صنایع غذایی، دارویی، صنعتی و آرایشی کاربرد داشته و مورد استفاده قرار می‌گیرد در ادامه به شرح هر یک از موارد فوق می‌پردازیم.

صنایع غذایی:

طبق قانون سازمان نظارت بر غذا و دارو در کشور آمریکا زعفران یکی از طبیعی‌ترین رنگ‌دهنده‌های مجاز به شمار آمده که میزان مصرف آن جهت طعم‌دهنده و عطر هیچ‌گونه محدودیتی ندارد. زعفران برای تهیه مواد خوراکی مانند صنایع لبنی از جمله کره و پنیر، مارگارین و سوسیس، نوشابه، ژله، دسر و کیک، نوشیدنی‌ها، شکلات، مرغ، برنج و سوپ و غیره مورد استفاده قرار می‌گیرد.

مصارف درمانی:

  زعفران این گیاه پرخاصیت به دلیل مواد تلخی که در ترکیبات خود دارد هضم غذا را آسان می‌کند. بر اساس آخرین تحقیقات صورت گرفته در این امر ترکیبات فعالی از جمله Crocin، Crocetin و همچنین کارتنوئیدها به مقدار مناسبی در این گیاه وجود دارند. ترکیبات فوق با کاهش دادن حالت توموری در بافت‌ها اثر ضد سرطانی بسیار بالایی داشته و همچنین با کاهش چربی در خون از به وجود آمدن حالت هیپولیمیک در آن جلوگیری می‌کنند. همچنین با افزایش اکسیژناسیون در بافت‌ها از بروز اختلالاتی مانند پارکینسون و آلزایمر جلوگیری به عمل می‌آورد.

علاوه بر تمامی موارد فوق زعفران جهت درمان اختلالات جسمی دیگری مانند سوء هاضمه، نفخ، زکام، یرقان، اسپاسم، هپاتیت، دیابت و غیره نیز مورد مصرف قرار می‌گیرد. این ماده یک اشتها آور طبیعی و محرک برای معده نیز شناخته شده است.

بسته بندی زعفرانمصارف صنعتی:

زعفران در صنایع رنگ‌آمیزی نخ، ابریشم و غیره نیز کاربرد داشته و استفاده می‌گردد.

تجهیزات مورد نیاز جهت بسته بندی زعفران

بسته بندی زعفران برای اینکه به بهترین وجه ممکن و به صورت بهینه انجام گیرد نیاز به تجهیزات خاصی خواهد داشت. استفاده از تجهیزات پیشرفته علاوه بر اینکه سرعت بسته‌بندی را افزایش می‌دهد باعث بالا بردن کیفیت کار و در نتیجه کسب درآمد بیشتر نیز می‌گردد. بر اساس طرح توجیهی برای بسته‌بندی زعفران به تجهیزاتی به شرح ذیل نیاز خواهد بود:

  1. تجهیزات جهت پنل نوری
  2. تجهیزات جهت سنجش میزان رطوبت زعفران
  3. تجهیزات اسکپترو فوتومتر
  4. تجهیزات غلاف‌زن
  5. تجهیزات لیبل‌زن
  6. دستگاه جت پرینتر
  7. دستگاه شیرینگ‌پک
  8. نوار نقاله

البته تجهیزات و دستگاه‌های پیشرفته دیگری نیز برای بسته‌بندی این محصول وجود دارد، اما بر اساس طرح توجیهی بهتر است در شروع کار ابتدا با دستگاه و تجهیزات ساده‌تری شروع نمایید.

فرآیند تولید

بهتر است در هنگام ورود زعفران و دیگر مواد اولیه جهت بسته‌بندی به کارگاه ابتدا کنترل کیفیت بر روی آن‌ها صورت گیرد. بر همین اساس واحد کنترل کیفیت با انتخاب نمونه‌ای از اقلام فوق اقدام به بررسی آن‌ها طبق استانداردهای لازم کرده و سپس نتایج را ثبت می‌نمایند. فرایند تولید و انجام بررسی‌های لازم در خصوص کیفیت زعفران و بسته‌بندی آن از لحاظ کلی به شرح ذیل است:

  • کنترل کیفیت: این بخش شامل سه مرحله است که در مرحله اول به محض ورود زعفران ابتدا کیفیت آن مورد بررسی قرار می‌گیرد. مرحله دوم کنترل کیفیت در زمان تولید صورت گرفته و آخرین مرحله بعد از بسته بندی زعفران خواهد بود. در مرحله نهایی بازرسان بعد از کنترل کیفیت محصول اقدام به ثبت نتایج بدست آمده در فرم‌های مخصوص می‌نمایند.
  • آزمون رنگ: بر اساس این آزمون قدرت رنگ زعفران با انجام آزمایش‌های مخصوصی از جمله ارزیابی کروسین موجود در آن، پیکروکروسین و سافرانال، رطوبت خاکستر و غیره انجام می‌شود.
  • کنترل کیفیت در زمان تولید: مسئول کنترل کیفیت موظف است هر دو ساعت یک‌بار نیز به بررسی فرآیند کیفیت در زمان تولید بپردازد. از این‌رو عملکرد پرسنل را در قسمت‌های مختلف ارزیابی کرده و نتایج را در فرم‌های مخصوص ثبت می‌کند.
  • واحد سورتینگ: در این واحد کارکنان زعفران‌های وارد شده را به دقت سورت می‌نمایند تا ذرات و مواد خارجی و همچنین بقایای گل از زعفران خارج گردد.
  • واحد توزین: کارکنان در این واحد زعفران‌های سورت شده را با استفاده از ترازوهای کالیبره و بسیار دقیق طبق بسته‌بندی مورد نظر وزن می‌کنند.
  • واحد بسته‌بندی: در این بخش نیز کارکنان بعد از توزین زعفران‌ها بر حسب نوع بسته‌بندی اقدام به بسته‌بندی آن می‌نمایند.
  • وکیوم، جت پرینتر، جعبه‌گذاری و شیرینگ‌پک از دیگر مراحل برای بسته بندی زعفران و عرضه آن در بازار است.

انواع بسته بندی زعفرانتوجیه اقتصادی

اما سوال مورد بحث برای اکثر سرمایه‌گذاران و کارفرمایانی که قصد ورود به حوزه بسته بندی زعفران را دارند این است که آیا این امر توجیه اقتصادی دارد؟ با توجه به اینکه زعفران از تولیدات بسیار مهم و رایج در کشورمان بوده و سالانه میزان انبوهی از آن به سایر کشورها صادر می‌گردد، می‌توان با قطعیت اعلام کرد که بسته‌بندی زعفران دارای توجیه اقتصادی بسیار بالایی است. زعفران همچنین در بسیاری از بازارهای داخلی مورد نیاز بوده و به سرعت فروش می‌رود. کاربردهای دارویی، خوراکی و همچنین استفاده در بخش خانگی گویای ارزنده بودن این محصول و توجیه‌پذیری بسته‌بندی آن است.

مطالعات بازار در خصوص بسته بندی زعفران

طبق مطالعات بازار زعفران بسته‌بندی شده با توجه به گوناگونی کاربرد و موارد استفاده در بسیاری از بازارها از صنایع غذایی گرفته تا صنایع آرایشی، با هیچ‌گونه محدودیتی در تقاضا و فروش مواجه نخواهد بود. با انجام بازاریابی برای این محصول می‌توان در مدت زمان بسیار کوتاهی مشتریان بالقوه انبوهی را جذب کرد. از این‌رو نگرانی از این بابت وجود نداشته و سرمایه‌گذاران می‌توانند با توجه به طرح توجیهی محصول با خیال راحت وارد این حوزه شوند.

بسته بندی خاص زعفرانصادرات محصول

صادرات زعفران بر اساس مقدار محدودیتی نداشته، اما از جهت کیفیت بعد از انجام آزمایش‌های لازم می‌توان به راحتی نسبت به صادرات این محصول اقدام کرد. ایران توانسته است در تولید زعفران رتبه نخست دنیا را به خود اختصاص دهد. کشورهایی از جمله آلمان، آمریکا، انگلیس و همچنین کشورهای حوزه خلیج فارس به عنوان مصرف‌کننده عمده زعفران به شمار می‌آیند. چنانچه زیرساخت‌های صادرات زعفران در کشورمان  قوی‌تر شده و مشکلات آن برطرف گردد بدون شک می‌توان گفت که صنعت زعفران یکی از بهترین و ارز آورترین صنایع محسوب می‌شود.

تهیه طرح توجیهی بسته بندی زعفران سال ۱۴۰۱

 

برای تهیه طرح توجیهی کلیک کنید

جمع‌بندی بسته بندی زعفران

سرمایه‌گذارانی که قصد ورود به حوزه بسته بندی زعفران را دارند می‌توانند با کمک طرح توجیهی قبل از هر اقدامی تمامی جوانب را بسنجند. همچنین برای اخذ مجوز نیاز به تهیه طرح توجیهی در این زمینه خواهید داشت. از این‌رو طرح توجیهی باید حداکثر سود و منافع اقتصادی را به دنبال داشته باشد تا در فرایند اخذ مجوز با مشکلی مواجه نگردد.

برآورد میزان سرمایه لازم و انجام هزینه‌ها برای ورود به این حوزه با توجه به وسعت کار مشخص می‌گردد. اما تجهیزات مورد نیاز برای بسته بندی زعفران به طور کلی عبارتند از:

تجهیزات جهت پنل نوری

تجهیزات جهت سنجش میزان رطوبت زعفران

تجهیزات اسکپترو فوتومتر

تجهیزات غلاف‌زن

تجهیزات لیبل‌زن

دستگاه جت پرینتر

دستگاه شیرینگ‌پک

نوار نقاله

میزان سود دهی بسته‌بندی طلای سرخ با توجه به سطح تقاضای آن در بازارهای داخلی و خارجی بسیار بالا خواهد بود. طبق مطالعات بازار زعفران بسته‌بندی شده با توجه کاربردهای مختلفی که دارد در بسیاری از بازارها از صنایع غذایی گرفته تا صنایع آرایشی، با هیچ‌گونه محدودیتی در تقاضا و فروش مواجه نخواهد بود.

صادرات زعفران بر اساس مقدار، با محدودیتی روبرو نبوده؛ اما از جهت کیفیت بعد از انجام آزمایش‌های لازم می‌توان به راحتی نسبت به صادرات این محصول اقدام کرد. با تهیه طرح توجیهی مناسب و همه جانبه می‌توانید اطلاعات لازم را در زمینه بسته بندی زعفران کسب کرده و بسیار قوی و هوشمندانه وارد این کسب و کار شوید.

 

۴.۵/۵ - (۲ امتیاز)

آنچه میخوانید

حساب کاربری

آخرین مقالات

ورود

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *