طرح توجیهی لوله پلی اتیلن سال ۱۴۰۳ (word+pdf)

لوله پلی اتیلن

هدف از طرح توجیهی لوله پلی اتیلن بررسی شیوه‌های اصولی و درست سرمایه‌گذاری جهت گرفتن مجوز و همچنین وام به وسیله مهندسین فنی است. لوله پلی اتیلن نوعی از لوله‌های پلیمری هستند که با قطرهای متنوع تولید می‌شود. این لوله‌ها به دو دسته تک جداره و دوجداره تقسیم می‌شوند. ماندگاری بالا، سبک بودن، میزان مقاومت بیشتر در مقابله با صدمات فیزیکی، حرارت و منعطف بودن از خصوصیات بارز این لوله‌ها محسوب می‌شود. اگر علاقه‌مند هستید در رابطه با طرح توجیهی لوله‌های پلی اتیلن بیشتر بدانید، مطالعه مقاله پیش رو را از دست ندهید.

برای دانلود طرح توجیهی لوله پلی اتیلن نگارش ۱۴۰۳ کلیک کنید

تهیه طرح توجیهی برای اخذ مجوز

اگر جزء سرمایه‌گذارانی هستید که قصد دارید کارخانه لوله پلی اتیلن را راه‌اندازی کنید باید بدانید که برای شروع کار و همچنین دریافت تسهیلات از بانک‌ها نیاز به اخذ مجوز دارید. وزارت جهاد کشاورزی و همچنین امور آب و خاک از جمله مراجع صادرکننده مجوز محسوب می‌شوند. همچنین جهت اخذ مجوز باید طرح توجیهی لوله‌های پلی اتیلن را تنظیم و به سازمان‌های مربوطه ارائه دهید.

خصوصیات طرح توجیهی مناسب چیست؟

طرح توجیهی مناسب و قابل قبول است که کلیه اطلاعات را به شکل جزئی و کلی ارائه دهد. همچنین بایستی بر طبق ضوابط سازمانی طراحی شده باشد. در نگارش این طرح باید استانداردهای بانکی نیز در نظر گرفته شود. جهت تعیین توجیه پذیری از نرم افزار کامفار برای تهیه طرح استفاده خواهد شد.

لوله پلی اتیلنبررسی نتایج مثبت طرح توجیهی

با توجه به اهمیت بالایی که تهیه این طرح توجیهی دارد، می‌توان گفت که طراحی آن اثرات مثبتی نیز در پی خواهد داشت. بررسی سرمایه اولیه، برآورد هزینه‌ها، تعیین میزان سوددهی، آشنایی با تجهیزات مورد نیاز و فرایند تولید، توجیه اقتصادی، مطالعات بازار و صادرات لوله پلی اتیلن از جمله نتایج مثبتی است که این طرح برای سرمایه‌گذاران به ارمغان می‌آورد.

سرمایه اولیه

اولین قسمت طرح توجیهی لوله پلی اتیلن، بررسی سرمایه مورد نیاز است. میزان سرمایه اولیه به نوع لوله تولیدی بستگی دارد، این بدین معنی است که سرمایه‌ای که برای تولید لوله پلی اتیلن تک جداره احتیاج دارید در مقایسه با لوله پلی اتیلن دوجداره متفاوت خواهد بود. لازم به ذکر است که اکستروژن شیوه تولید لوله‌های تک جداره است همچنین با به کار بردن روش اکستروژن پیوسته لوله‌های فشار قوی ساخته می‌شوند.

سرمایه اولیه را چگونه محاسبه می‌کنند؟

یک سری عوامل همچون نوع پلی لوله پلی اتیلن که برای تولید انتخاب می‌شود، میزان حجم تولید محصول، لوکیشن کارخانه و همچنین مقدار آورده توسط سرمایه گذار روی محاسبه سرمایه اولیه اثر‌گذار هستند. از این رو برای محاسبه سرمایه اولیه در طرح توجیهی بایستی از متخصصین حرفه‌ای کمک گرفت. آن‌ها سرمایه را با در نظر گرفتن مقیاس پروژه و مختصات آن تعیین می‌کنند.

اتصالات لوله پلی اتیلنسرمایه اولیه و در گردش به چه مواردی اختصاص می‌یابد؟

سرمایه ثابت جهت تهیه وسایل و تجهیزات مرتبط با اکستروژن، کشش، اختلاط و همچنین بسته‌بندی نیاز است. به علاوه سرمایه در گردش را باید جهت خرید مواد اولیه نظیر کربن، دود و گرانول پلی اتیلن استفاده کرد.

برآورد هزینه ها

به طور کلی هزینه‌ها در این طرح توجیهی به دو دسته هزینه‌های مربوط به پیش از بهره‌برداری و هزینه‌های جاری تقسیم می‌شوند. علاوه بر این هزینه‌های پیش از بهره‌برداری خود شامل هزینه مرتبط با زمین کارخانه، ساختمان، تاسیسات و… خواهد بود.

هزینه‌های جاری شامل چه مواردی است؟

پس از بهره‌برداری از پروژه یک سری هزینه‌هایی مشخص شده که به آن هزینه‌های جاری گفته می‌شود. برخی از هزینه‌های جاری شامل موارد زیر است:

  1. هزینه مربوط به حمل‌کننده‌های انرژی
  2. دستمزد کارمندان و کارگران
  3. تعمیر وسایل و تجهیزات
  4. سرویس ماشین آلات خط تولید

میزان سود دهی

شاید برایتان این سوال پیش آمده است که پس از نگارش طرح توجیهی لوله پلی اتیلن و احداث کارخانه تولید آن چقدر سود نصیبتان خواهد شد؟ در جواب این سوال باید گفت که به تولید لوله پلی اتیلن ارزش افزوده بالایی تعلق می‌گیرد، از این رو برای کارخانه‌هایی که به تولید این محصول مشغول هستند سوددهی بالایی خواهد داشت.

چرا تولید لوله پلی اتیلن سوددهی بالایی دارد؟

دلیل اصلی سودآوری مناسب این محصول، مواد اولیه ارزان قیمت و قابل دسترس و همچنین بهای تمام شده بالای لوله پلی اتیلن است. البته عوامل متعددی روی میزان سوددهی محصول موثر هستند، از این جهت نمی‌توان مبلغ مشخصی را تعیین کرد.

چه عواملی را جهت تعیین سوددهی باید در نظر گرفت؟

تحقیقات میدانی بازار، حساب کردن میزان استهلاک تجهیزات و ماشین آلات، تحقیق در مورد میزان عرضه و تقاضا از جمله مواردی هستند که جهت محاسبه سود حاصل از تولید لوله پلی اتیلن باید مد نظر قرار داد.

تجهیزات لوله پلی اتیلنتجهیزات مورد نیاز

در قسمت فنی این طرح به مواردی همچون طرز تولید محصول و ماشین آلات و تجهیزات لازم پرداخته می‌شود. در جدول زیر فهرستی از ماشین آلاتی که برای راه‌اندازی خط تولید لوله پلی اتیلن لازم است، مشاهده می‌کنید:

اکسترودر ماشین مخلوط‌کن
دستگاه مربوط به تزریق مخزن خلاء
انواع گوناگون قالب تسمه کشش
تجهیزات لازم برای بسته‌بندی

فرآیند تولید

اگر بخواهیم به اختصار فرایند تولید لوله پلی اتیلن را شرح دهیم طبق مراحل زیر خواهد بود:

  • مخلوط کردن مواد اولیه
  • حرارت دادن مواد
  • ریختن مواد داخل قالب (قالب‌گیری‌)
  • فرم‌دهی
  • خنک شدن
  • بسته‌بندی کردن

لوله پلی اتیلن چگونه تولید می‌شود؟

HTPE پلیمر مربوط به تولید پلی اتیلن و به رنگ روشن است، طبق طرح توجیهی لوله پلی اتیلن جهت تولید محصول باید مواد اولیه را به وسیله دستگاه اکسترودر ذوب کرد. پس از اینکه پلیمر به حالت مذاب درآمد تحت فشار بالا و از راه لوله‌های مارپیچی شکل جهت قالب‌گیری به دستگاه ریخته می‌شود.

روش اکستروژن چیست؟

اکستروژن روشی برای تولید لوله‌هایی از جنس پلاستیک و الاستیک است و به طور معمول جهت ساخت لوله پلی اتیلن نیز از آن استفاده می‌کنند. در این شیوه مواد اولیه به حالت گرم یا سرد به دستگاه قالب‌گیری وارد می‌شود و به فرم ویژه‌ای در خواهند آمد.

روش اکستروژن چه مزیتی دارد؟

یکی از روش‌های با سرعت بالا جهت ساخت لوله‌هایی از جنس پلیمر، اکستروژن است. با به کار بردن این روش هم سرعت تولید افزایش می‌یابد و هم سطح مقطع مواد اولیه کمتر خواهد شد.

لوله پلی اتیلن چگونه شکل می‌گیرد؟

بعد از این ‌که پلیمرهای اتیلن از دستگاه قالب‌گیر عبور کردند به داخل تانک خلاء منتقل می‌شوند. شکل‌گیری مواد مذاب در داخل تانک صورت می‌گیرد. مواد در این مرحله از حالت پلیمر اتیلن خمیری به فرم لوله پلی ‌اتیلن تبدیل خواهند شد.

مرحله بعد از شکل‌گیری لوله پلی اتیلن چیست؟

بعد از اینکه لوله پلی اتیلن شکل گرفت نوبت به مرحله خنک‌سازی می‌رسد. جهت این کار لوله‌ها را داخل وان‌های خنک‌کننده قرار می‌دهند. دمای لوله با کمک آب سرد کم می‌شود. این عمل منجر به ثابت شدن شکل لوله نیز خواهد شد.

سرنوشت لوله‌های تولید شده به روش اکستروژن چیست؟

کلیه لوله‌های تولید شده حتی آن‌هایی که به شیوه اکستروژن ساخته می‌شوند با کمک تسمه کشش از داخل تانک‌های خلاء و خنک کننده خارج شده و وارد دستگاه مارک‌زن می‌شوند تا اطلاعات فنی روی آن‌ها ثبت شود. در این قسمت از فرایند تولید طرح توجیهی لوله‌ پلی اتیلن اطلاعات توسط دستگاه مارک‌زن شامل تاریخ ساخت، اطلاعات مربوط به شرکت تولید کننده (برند، نام اختصاری) و مشخصات فنی ثبت می‌شوند.

لوله‌های پلی اتیلن سایز کوچک چگونه تولید می‌شوند؟

فرایند تولید این نوع لوله‌ها‌ شبیه لوله‌های بزرگ و قطور است، تنها تفاوت در شیوه خنک کردن لوله پس از مرحله تانک خلاء است. دمای لوله‌های پلی اتیلن کوچک به شکل غرقابی و درون تان خنک‌کننده پایین می‌آید. اگر هم لوله‌ها سایز بیشتر از ۹۰ سانتی‌متر داشته باشند ابتدا به درون ۴ تا ۵ تانک خنک کننده که از تعداد زیادی افشانه تشکیل شده است، منتقل می‌شوند. سپس به سطح بیرونی لوله‌ها آب اسپری می‌شود تا خنک شوند. مرحله بعد از خنک‌سازی نیز ورود به دستگاه تسمه کشش و لیبل‌زن است تا اطلاعات روی محصول ثبت شود.

شیوه تولید لوله پلی اتیلن ساده چگونه است؟

با توجه به اینکه خط تولید لوله پلی اتیلن از تعداد فراوانی دستگاه تشکیل شده است، چنانچه در روند ساخت لوله پلی اتیلن ساده یکی از ماشین‌آلات به خوبی کار نکند و یا دمای لوله تنها یک درجه از دامنه استاندارد خارج شود، فرایند تولید با اختلال مواجه خواهد شد.

لوله پلی اتیلن دو جداره با چه روشی ساخته می‌شود؟

شیوه تولید این نوع لوله‌ها نیز به روش اکستروژن است، اما چون حالت دوجداره و کنگره‌ای دارد از لحاظ لایه بیرونی تانک خلاء و همچنین فرم قالب‌گیری لایه بیرونی با سایر لوله‌ها تفاوت کلی خواهد داشت.

لوله پلی اتیلن سایز بزرگتوجیه اقتصادی

تولید لوله‌های پلی اتیلن در مقایسه با لوله‌های فلزی فواید فراوانی دارد. از کاربردهای چندگانه و استفاده گسترده از این لوله‌ها در خط‌های انتقال گاز، آبرسانی، سیستم‌های مرتبط با انتقال فاضلاب، سیستم‌های به کار رفته در اطفاء حریق و… نمی‌توان چشم‌پوشی کرد.

چرا ساخت لوله پلی اتیلن توجیه اقتصادی دارد؟

در طرح توجیهی لوله پلی اتیلن کارشناسان آن را به دلیل خصوصیات زیر دارای توجیه اقتصادی دانستند:

  1. این لوله‌ها به راحتی نصب می‌شوند.
  2. دارای ویژگی قابل بازیافت هستند.
  3. جهت صادرات لوله پلی اتیلن هیچگونه ممنوعیتی وجود ندارد.
  4. بازارهای خارجی به ویژه در کشورهای همجوار، بازار قابل قبولی جهت ساخت لوله پلی اتیلن محسوب می‌شوند.

 مطالعات بازار

به نظر شما وضعیت بازار هدف لوله پلی اتیلن از لحاظ عرضه و تقاضا و مقدار لوله مصرفی به چه عواملی بستگی دارد؟ مواردی که روی بازار لوله پلی اتیلن موثر هستند به شرح زیر است:

  • میزان رشد تقاضا
  • بالا رفتن میزان عرضه
  • میزان رشد اقتصادی
  • جریان مربوط به تجارت
  • مقدار تولیدات صنعتی
  • قیمت نفت خام
  • میزان هزینه خوراک و گاز طبیعی

چرا میزان تقاضای لوله پلی اتیلن در حال افزایش است؟

در طی چند سال گذشته به دلیل رشد بالای جمعیت کره زمین، میزان تقاضای محصولات فراوانی نظیر لوله پلی اتیلن در حال افزایش است. یکی از مواردی که بازارپسندی لوله پلی اتیلن و اتصالات آن را به را بیشتر کرده است، قابل دسترس بودن و توانایی تغییر فرم سریع همراه با حفظ کیفیت است.

بازار تقاضای پلی اتیلن در آینده چگونه خواهد بود؟

با توجه به اینکه پلی اتیلن کاربرد فراوانی در محصولات مختلف داشته و میزان مصرف بالایی نیز دارد، کارشناسان خبره اینگونه پیش‌بینی کرده‌اند که در آینده مقدار تقاضای این محصول در بازار با نرخ بالایی رشد خواهد کرد. از جمله محصولات مهم و کاربردی ساخته شده از پلی اتیلن می‌توان به ورق، لوله و بطری‌های مخصوص بسته‌بندی اشاره کرد.

تقاضای پلی اتیلن در جهان چطور است؟

با توجه به مطالعات بازار طرح توجیهی لوله پلی اتیلن، میزان تقاضا این محصول در جهان، نشانگر رشد ناهمگن است. این بدین معنی است که منطقه‌هایی که جزء مصرف‌کنندگان اصلی پلی اتیلن محسوب می‌شوند هنوز در تولید این محصول به خودکفایی نرسیده‌اند. به بیان روشن‌تر باید گفت که در منطقه‌های در حال پیشرفت، میزان تقاضای پلی اتیلن مصرفی در مقایسه با منطقه‌های پیشرفته رشد سریع‌تری دارد.

بزرگ‌ترین کشورهای تولید کننده و مصرف‌کننده پلی اتیلن کدام‌اند؟

از بین کشورهای بزرگ دنیا، اروپای غربی، کشورهای آمریکای شمالی و کشورهای آسیایی به غیر از خاورمیانه جزو بزرگ‌ترین کشورهای تولید‌کننده پلی اتیلن محسوب می‌شوند. از اصلی‌ترین کشورهای مصرف‌کننده می‌توان به ایالات متحد آمریکا، منطقه غرب آسیا، اروپای غربی، چین، ژاپن و آفریقا اشاره کرد.

صادرات محصول

کشورهایی نظیر عمان، عراق، قطر و ترکمنستان و… بزرگ‌ترین بازار صادراتی لوله پلی اتیلن را به خود اختصاص داده‌اند و این محصول را با بهترین سطح کیفیت و استاندارد وارد کشورشان می‌کنند. بایستی خاطر نشان کرد به دلیل اینکه لوله پلی اتیلن رقبای زیادی دارد، کار صادرات پلی اتیلن بسیار سخت شده است. از طرف دیگر کارخانه‌های تولید کننده در حال تلاش هستند تا محصولی با بهترین کیفیت را روانه بازار کنند.

چرا صادرات محصولات پلی اتیلن سودآور است؟

به خاطر این که برای این محصولات ممنوعیت صادرات وجود ندارد، ساخت و صادرات آن بسیار پرسود خواهد بود. شایان ذکر است که صادرات پلی اتیلن به کشورهای دور توجیه اقتصادی ندارد، از این رو پیشنهاد می‌شود از راه‌های ریلی و زمینی محصولات پلی اتیلن به کشورهای همجوار صادر شوند.

تهیه طرح توجیهی لوله پلی اتیلن نگارش ۱۴۰۳

برای تهیه طرح توجیهی کلیک کنید

جمع بندی

در طرح توجیهی لوله پلی اتیلن کلیه موارد مربوط به روش صحیح سرمایه‌گذاری و آشنایی با مراحل کار ارائه می‌شود. سرمایه‌گذاری جهت تولید این محصول به دلیل سوددهی بالایی که دارد بسیار مقرون به صرفه است. به نظر شما تهیه این طرح چه اطلاعات مفید دیگری در اختیار سرمایه‌گذاران قرار می‌دهد.

 

۴.۵/۵ - (۶ امتیاز)

آنچه میخوانید

حساب کاربری

آخرین مقالات

ورود

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *