طرح توجیهی گل محمدی سال ۱۴۰۱ (word+pdf)

در این مقاله به موضوع طرح توجیهی گل محمدی خواهیم پرداخت. دلیل اصلی رسیدگی به این موضوع نیاز بازار به کاشت یا پرورش گل محمدی است. در واقع مهم است تا افرادی که قصد ورود به یک کسب‌و‌کار جدید را دارند، با اطلاعات دقیقی رو‌به‌رو شوند و با آگاهی به حوزه مد نظر خود ورود کنند.

در وضعیت کنونی اقتصادی بسیاری به فکر اشتغال‌زایی و کارآفرینی افتاده‌اند و می‌خواهند کسب‌و‌کارخود را راه بیندازند، اما چالش بزرگی که این افراد با آن مواجه هستند انتخاب زمینه شغلی است.

حوزه‌های شغلی بسیار زیادی وجود دارد که افراد دارای سرمایه لازم می‌توانند آن را انتخاب کنند و در آن مشغول شوند، اما مسئله انتخاب بین بهتر و بهترین است.

موضوعاتی مانند علاقه، امکانات، نیروی انسانی و چنین مواردی می‌توانند در تصمیم‌گیری این افراد دخیل باشند. اگر شما هم می‌خواهید زمینه شغلی خود را دقیق‌تر انتخاب کنید و وارد حیطه جدید شغلی خود شوید، پیشنهاد می‌کنیم این مقاله را تا انتها بخوانید.

در این مقاله به معرفی یکی از فرصت‌های شغلی عالی و استثنایی خواهیم پرداخت. کاشت گل محمدی که شاید از مزایای آن بی‌خبر باشید. به ویژه اگر علاقه زیادی به نگهداری از گیاهان، باغبانی یا تعامل با موجودات زنده و سبز دارید این مطلب را از دست ندهید.

برای دانلود طرح توجیهی گل محمدی نگارش ۱۴۰۱ کلیک کنید

تاریخچه استفاده از گل محمدی

گل محمدی پیشینه غنی در ایران و حتی جهان دارد، به طوری که گاهی شاعران نیز در اشعار خود از آن نام برده‌اند.

برای مثال شکسپیر و توماس ریورز از گل محمدی برای تزئین و زینت اشعار خود استفاده کرده‌اند. به نقل از راویان تاریخ یک جنگجو گل محمدی را در قرن سیزدهم از سوریه به اروپا برد و به این شکل باعث شد تا این گل در اروپا نیز رواج پیدا کند.

سنت قدیمی ‌و ناب گلاب‌گیری در ایران بسیار معروف و دل‌انگیز است و از زمان‌های دور و‌ دراز در کشور ما رواج داشته است. جشن گلاب‌گیری یکی از رسم و رسوم‌ زیبای ایرانی‌ها برای نمایش این نعمت الهی است و هر ساله در کاشان برگزار می‌شود.

به طور کلی گل محمدی نقش زیادی در تغذیه، اعیاد و مراسم یا سایر رفتارهای ایرانی‌ها دارد. بسیاری از غذاها با گلبرگ‌های خشک شده یا پودر شده گل محمدی رنگین یا عطرآگین می‌شوند و اعیاد و مراسم زیادی به سبب وجود گلاب، بوی خوشی به خود می‌گیرند.

به نظر می‌رسد تاریخ و فرهنگ ایران با گل محمدی گره خورده است. بنابراین کاملا منطقی به نظر می‌رسد که باید برای حفظ یا کاشت گل محمدی کوشید. اکنون اگر در تصمیم خود برای پرورش گل محمدی مصمم هستید، ادامه این مقاله را با موضوع طرح توجیهی گل محمدی مطالعه کنید.

ویژگی‌های گل محمدی

اگر می‌خواهید به کاشت گل محمدی مشغول شوید، ابتدا باید اطلاعات بیشتری درباره این گونه گیاهی کسب کنید. گل محمدی گونه‌ای از گل‌ رز است که از آن گلاب‌گیری می‌شود. البته تمامی‌ گونه‌های گل محمدی برای گلاب‌گیری مناسب نیستند.

گل محمدی مقاومت بسیار خوبی در برابر کم‌آبی دارد و می‌تواند در مناطقی با آب و هوای خشک رشد کند. در زمان کاشت و پرورش گل محمدی با ویژگی‌های بیشتری مواجه خواهید شد. یکی از این موارد خارهای بسیار محکم و ضخیم گل محمدی است که در سراسر ساقه پراکنده شده‌اند و از گل محافظت می‌کنند.

بیشتر گونه‌های گل محمدی رنگ صورتی دارند، اما نمونه‌های سرخ روشن نیز دیده شده‌اند. محل پیدایش این گل در ایران رشته کوه‌های زاگرس نام برده می‌شود و اگر بخواهیم محل پیدایش این گل را دقیق‌تر عنوان کنیم می‌توانیم به استان البرز اشاره کنیم.

همچنین گل محمدی در مناطق مرکزی ایران رشد خوبی دارد و بسیاری این منطقه را نیز محل پیدایش این گل می‌دانند.

انواع گل محمدی

گل محمدی تنوع زیادی دارد و از نظر رنگ، میزان گل‌دهی یا محل کشت با دیگر گونه‌ها تمایز ایجاد می‌کند. برای مثال گونه‌ای از رزهای فرانسوی هستند که شباهت زیادی به گل محمدی دارند و بسیاری به دلیل این شباهت آن را به همین نام یعنی گل محمدی می‌شناسند. این گونه از گل محمدی همیشه گل دارند و با نام دائم‌گل معروف هستند.

تمایز انواع دیگر گل‌های محمدی از سایر گونه‌ها به نحوه روییدن آن‌ها ارتباط دارد. بعضی از گل‌های محمدی که در کوهستان‌های غرب کشور می‌رویند، خودرو و وحشی هستند اما سایر گونه‌ها قابلیت کشت و نگهداری نیز دارند.

بنابراین اگر طرح توجیهی گل محمدی را مطالعه می‌کنید و می‌خواهید وارد حوزه فعالیت مستقیم شوید، باید گونه‌ دقیقی را که تصمیم به کاشت آن دارید انتخاب کنید.گل محمدی

طرح توجیهی گل محمدی

تا این جا به معرفی گل محمدی پرداختیم و از فرهنگ عام و تاریخ آن صحبت به میان آوردیم اما چیزی که برای ما مهم به شمار می‌رود، طرح توجیهی گل محمدی است. به عبارت ساده‌تر می‌خواهیم بدانیم که کاشت و پرورش گل محمدی می‌تواند باعث اشتغال‌زایی بلندمدت و در ادامه درآمدزایی شما شود؟

به این پرسش‌ها در زیر پاسخ دادیم.

توجیه اقتصادی کاشت گل محمدی

در ابتدا می‌خواهیم به موضوع عامیت اشاره کنیم. مواردی که باعث می‌شوند تا ما نسبت به کاشت گل محمدی اقدام کنیم در زیر آورده شده‌اند:

  • محبوبیت بالای گل محمدی و مشتقات آن در میان مردم، مانند گل محمدی پرک شده یا پودر شده برای مصارف خانگی
  • گره خوردن فرهنگ داخلی و بعضی از کشورهای همسایه با گل محمدی
  • عطر بسیار دلنشین گل محمدی که باعث گلاب‌گیری عمده در شهرهای مختلف می‌شود.
  • فواید طبیعی و خواص طبی گل محمدی که توسط اسلام، طب ایرانی و اسلامی، گل‌فروشان و پزشکی مدرن پیشنهاد می‌شود.
  • گسترده بودن استفاده از گل محمدی از نظر جغرافیایی، قومی ‌و آب و هوایی

همان طور که متوجه شدیم توجیه اقتصادی کاشت گل محمدی از جنبه اول یعنی جنبه عمومی‌ کاملا عملی است و کسانی که می‌خواهند به پرورش گل محمدی مشغول شوند، می‌توانند بدون در نظر گرفتن سایر دلایل و فقط با تکیه بر دلایل جنبه اول این کار را به یک کارآفرینی موثر و سودمند تبدیل کنند.

در بررسی جنبه دوم و تخصصی باید این طور ادامه دهیم. زمانی که کاشت گل محمدی را به پایان رساندید و خواستید آن را برداشت و توزیع کنید، مشتریان زیادی به سراغ شما خواهند آمد. تقاضای بازار باعث می‌شود تا محصول شما زمین‌گیر نشود و همیشه در بازارها و مغازه‌ها باشد.

پرورش گل محمدی

بازار مصرف به طور عمده خانگی است اما اگر به دنبال فرصت‌سازی هستید، می‌توانید با بازارهای تولیدی و صنعتی همکاری کنید. کارخانه‌ها و تولیدی‌های زیادی هستند که به کار گلاب‌گیری مشغول شده‌اند و مدام در پی محصول باکیفیت و مرغوب می‌گردند. شما می‌توانید این فرصت را برای آن‌ها و شخص خود ایجاد کنید و هر دو سود ببرید.

با تامین مواد اولیه کارخانه‌های تولید عرقی‌جات به ویژه گلاب، درآمد خوبی برای خود دست‌و‌پا می‌کنید. پس دیگر لازم نیست بازار مصرف را زیر ‌و رو کنید، چرا که نه تنها این بازار متقضای وجود دارد بلکه می‌توانید با ارائه محصولات مرغوب و استفاده از چند تکنیک مدیریت فرآیند تولید یا فروش، آن را به دلخواه توسعه دهید و به اصطلاح بازار را قبضه کنید.

عطر گل محمدی

پس اگر هنوز هم می‌پرسید که آیا توجیه اقتصادی کاشت گل محمدی عملی است یا خیر؟ به شما خواهیم گفت بله. کاشت و پرورش گل محمدی توجیه اقتصادی دارد، چرا که بازار مصرف خوبی برای آن مهیا است.

البته یک نکته را هم به خاطر بسپارید. هزینه‌های کاشت، داشت و برداشت در طول ۱۰ سال گذشته آمار دقیق را به ما ارائه نمی‌دهند. چون قیمت‌ها همیشه بی‌ثبات بوده‌اند اما به طور کلی می‌توانیم تخمین بزنیم که شما می‌توانید کسب‌وکار کاشت گل محمدی خود را با سرمایه کمی‌ شروع کنید و از آن به درآمد خوبی برسید.

برای مثال اگر قصد تاسیس یک کارگاه گلاب‌گیری را دارید، درآمد شما از گلاب‌گیری ۱ کیلو گل محمدی حدود ۳۰ الی ۵۰ میلیون تومان خواهد بود.

در نتیجه با توجه به هزینه‌های کم نگهداری گل محمدی و درآمد نسبتا خوب تولید آن، می‌توانیم بگوییم که طرح توجیهی گل محمدی کاملا محقق می‌شود.

مزایای کاشت گل محمدی چیست؟

زمانی که تصمیم می‌گیرید تا پرورش گل محمدی را شروع کنید، مطمئن باشید با این کار صدها مزیت و فایده را به خود و حتی جامعه هدیه می‌دهید. مزایای تاسیس این کسب‌و‌کار برای خود شما درآمد بسیار عالی است که بسیاری آرزوی آن را دارند.

از دیگر مزیت‌های کاشت گل محمدی می‌توانیم به لطیف و شاد بودن روحیه کار، مدیریت نسبتا آسان کشت، دردسرهای کم کاشت گل، نیاز کم به امکانات ویژه، گستردگی مواد اولیه مانند بذرها اشاره کنیم.

موضوع روحیه کار بسیار مهم است. اگر از روحیه و فضای کار بیزار باشید، دیگر نمی‌توانید در آن حیطه به فعالیت خود ادامه دهید. بنابراین حتما باید زمینه شغلی را انتخاب کنید که آن را دوست دارید و از کار کردن در فضای آن احساس خوبی را به دست ‌می‌آورید.

از دیگر مزایای کاشت گل محمدی به فواید بی‌شمار آن اشاره می‌کنیم. با کاشت چنین گیاهی به درمان بسیاری از بیماری‌ها کمک می‌کنید و غذای سفره‌ها را رنگین خواهید کرد. فواید گل محمدی از قرار زیر است:

  • تمیزسازی پوست و ایجاد رطوبت در آن
  • از بین رفتن چین و چروک‌های صورت
  • کاهش التهابات پوستی
  • شفاف‌سازی پوست و روشن شدن آن
  • کاهش میزان آکنه و جوش در صورت
  • مرطوب‌سازی لب‌ها و از بین بردن ترک‌خوردگی آن‌ها
  • کاهش ریزش مو و کمک به تقویت ساقه آن
  • کاهش وزن و لاغری
  • کمک به دوران عادت ماهانه بانوان
  • تب‌بری و کمک به گرمازدگی

پرورش گل محمدی مزایا و فواید بسیار دیگری دارد که تنها به بخشی از آن‌ها در طرح توجیهی گل محمدی اشاره کردیم.

طرح توجیهی گل محمدی و نحوه کاشت

اگر می‌خواهید پرورش گل محمدی را از خانه شروع کنید، پیشنهاد ما شروع از تعداد کم است. ابتدا تعداد کمی ‌گل محمدی را کشت دهید، در صورت موفقیت‌آمیز بودن فرآیند، شروع به کاشت گل محمدی در ابعاد زیاد کنید. اگر می‌خواهید از همان ابتدا گل محمدی را در ابعاد صنعتی کشت دهید، پیشنهاد ما مشورت با کارشناسان است.

نحوه کاشت گل محمدی به طرز عجیبی با پاجوش گره خورده است. پاجوش‌ها رستنی‌هایی هستند که در کنار گیاه مادر به وجود می‌آیند و اگر آن‌ها را به طور مستقل و بعد از جدا کردن از گیاه مادر بکاریم، می‌توانیم یک گیاه مادر دیگر از همان گونه به بار آوریم. پرورش گل محمدی نیز به همین صورت امکان‌پذیر است.گل محمدی

نکات مراقبتی از گل محمدی

در این مقاله متوجه طرح توجیهی گل محمدی شدیم و دانستیم که کاشت این گل صرفه اقتصادی دارد اما برای تولید انبوه نیاز به مراقبت‌های شدیدی هست که حتما باید از نیروهای انسانی بیشتری کمک گرفته شود. اگر می‌خواهید گل محمدی را به عنوان زینت، مصرف خانگی یا در ابعاد کوچک کشاورزی کشت دهید، توصیه می‌کنیم نکات مراقبتی زیر را رعایت کنید:

  • همان طور که گفتیم گل محمدی در محیط خشک مقاوم است و از بین نمی‌رود اما این به معنای نبود نیاز به آب در این گل نیست. گل محمدی بعد از غنچه دادن باید به صورت مرتب آبیاری شود.
  • توصیه اکید ما استفاده از آبیاری قطره‌ای است. این کار نه تنها در صرفه‌جویی مصارف شما موثر است، بلکه بازده رشد و گل‌دهی گل محمدی را نیز افزایش می‌دهد.
  • گل محمدی را در خاکی کشت دهید که چگالی سنگین یا متوسطی داشته باشد. در واقع نیاز این گل به املاح آلی موجود در خاک باعث این اتفاق می‌شود.
  • دمای هوا در هنگام غنچه دادن باید بین ۱۵ الی ۲۰ درجه سانتی‌گراد باشد.
  • بعد از گل‌دهی دمای هوا را روی ۵ الی ۱۵ درجه تنظیم کنید. این کار باعث افزایش اسانس گل محمدی می‌شود.
  • با وجود خاک پر‌املاح باز هم استفاده از کود پیشنهاد می‌شود.
  • گل محمدی در رطوبت ۷۰ درصدی رشد بهتری دارد.
  • نباید گل را در سایه یا نور زیاد قرار دهید.

دریافت طرح توجیهی پرورش گل محمدی ۱۴۰۱

برای تهیه طرح توجیهی کلیک کنیدسخن پایانی

در طرح توجیهی گل محمدی به موارد زیادی از جمله توجیه اقتصادی کاشت گل محمدی اشاره کردیم. اگر می‌خواهید کسب‌و‌کاری جدید به راه بیندازید و درآمدزایی کنید، پرورش گل محمدی پیشنهادی عالی برای شما به شمار می‌رود. با رعایت نکات مراقبتی می‌توانید تولیدی انبوه و با کیفیت را به سرانجام برسانید.

 

۴.۹/۵ - (۴۴ امتیاز)

آنچه میخوانید

حساب کاربری

آخرین مقالات

ورود

یک پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *