طرح توجیهی پمپ بنزین ⛽️ سال ۱۴۰۳ (PDF+WORD) جایگاه سوخت

هزینه ساخت پمپ بنزین

طرح توجیهی پمپ بنزین و تأسیس جایگاه سوخت، یک راهنمای کامل و جامع برای شروع این کسب و کار بوده که توسط متخصص طراحی می‌شود. با رشد صنعت حمل و نقل در کشور و همچنین در جهت پاسخگویی به نیازهای سوخت خودروها در سراسر کشور، گسترش جایگاه‌های سوخت از اهمیت ویژه‌ای برخوردار خواهد بود. این جایگاه‌ها در فضاهای شهری و یا در جاده‌های خارج از شهر تأسیس شده که هر کدام ویژگی‌ها و خصوصیات مخصوص به خود را دارند.

احداث پمپ بنزین و جایگاه سوخت در منطقه مناسب، جزو سرمایه‌گذاری‌های پربازده و کم ریسک بوده که دیگر نگرانی از بابت فروش محصول نخواهد داشت. در واقع همانطور که مشخص است، حرکت خودروها بدون بنزین امکان‌پذیر نبوده و تأمین سوخت خودروها جزو نیازهای اساسی رانندگان به شمار می‌رود که هیچ‌گاه قابل چشم‌پوشی نیست. این طرح توجیهی بر اساس تحقیقات مفصل کارشناسان برای سرمایه‌گذاری در این بخش تهیه و تدوین شده است.

برای دانلود طرح توجیهی احداث پمپ بنزین نگارش ۱۴۰۳ کلیک کنید

تهیه طرح توجیهی برای اخذ وام

برای شروع یک کسب و کار می‌توان از تسهیلات مالی و وام‌های بانکی استفاده کرد. بانک می‌تواند این تسهیلات را در اختیار افراد قرار دهد. اما باید توجه داشت که این نهاد مالی تنها در صورت دریافت طرح بانکی و بر اساس محتویات جامع، تسهیلات و وام را ارائه خواهد داد. مسئولین بانکی با توجه به تجارب خود در این زمینه، هوش و ذکاوت بسیاری داشته و یک محتوای ساده را از یک محتوای کامل و جامع به راحتی تشخیص می‌دهند. در نتیجه طرح توجیهی که برای تأسیس پمپ بنزین ارائه می‌شود باید کاملاً حرفه‌ای نگارش شده باشد.

پمپ بنزین

سرمایه اولیه

سرمایه اولیه لازم برای احداث پمپ بنزین به موارد زیادی بستگی دارد. یکی از اصلی‌ترین این موارد، مکان تأسیس جایگاه سوخت است که در فضای شهری قرار می‌گیرد یا بیرون از شهر قرار دارد. تعداد سکوهای بنزین نیز می‌تواند در تعیین مقدار سرمایه اولیه موثر باشد. به طور مثال در شهرهای بزرگ مانند تهران به دلیل گرانی زمین، برای تأسیس پمپ بنزین و شروع این کسب و کار به سرمایه کلانی نیاز خواهد بود.

در واقع در شهر تهران برای احداث جایگاه سوخت با ابعاد هزار متر مربع، به حدود ۲۲ میلیارد تومان سرمایه نیاز است. پمپ بنزین‌هایی که در خارج شهر قرار دارند، معمولاً در زمین‌های بزرگ احداث شده و مراکز تفریحی، رستوران‌ها، تعمیرگاه‌های خودرو نیز در اطراف آن‌ها وجود دارد. این نوع جایگاه‌های سوخت نیز با سرمایه‌های متفاوتی احداث می‌شوند. متخصصی در نگارش طرح توجیهی پمپ بنزین، می‌توانند با توجه به مکان پمپ بنزین و همچنین تعداد سکوهای سوخت، میزان سرمایه اولیه را برای افراد محاسبه نمایند.

براورد هزینه ها

برای شروع هر کسب و کاری از جمله احداث جایگاه سوخت، نیاز به تقبل هزینه‌های مشخصی خواهد بود. در جهت بررسی و برارود هزینه احداث جایگاه سوخت و پمپ بنزین باید به سراغ کارشناسان متخصص در این زمینه رفته و نتایج آن‌ها استعلام گرفت. در طرح توجیهی پمپ بنزین، تمامی هزینه‌ها استعلام شده و محاسبه می‌شوند. در یک بررسی اجمالی، هزینه‌های براورد شده برای تأسیس پمپ بنزین شامل موارد زیر می‌شود؛

  • هزینه اجاره یا خرید زمین برای تأسیس جایگاه
  • هزینه محوطه‌سازی برای طراحی پمپ بنزین
  • هزینه تأسیسات لازم برای احداث جایگاه سوخت
  • هزینه خرید دستگاه‌های سوخت‌رسانی و تزریق سوخت
  • هزینه استهلاک، تعمیر و نگهداری دستگاه‌ها
  • هزینه تخصیص و دستمزد کارکنان و اپراتورها
  • هزینه اخذ مجوز و استانداردهای لازم

علاوه بر این موارد باید توجه داشت که محاسبه این هزینه‌ها باید مطابق با مبلغ روز انجام گیرد. در همین جهت براورد هزینه باید به دست افرادی سپرده شود که از قیمت‌های روز اطلاع دارند. نگارندگان طرح‌های توجیهی پمپ بنزین نیز در کار خود تخصص و مهارت کافی داشته و هزینه‌ها را مطابق با قیمت‌های روز براورد می‌کنند.

میزان سوددهی

مطمئناً اغلب افراد آوازه سودهای کلان صاحبان جایگاه‌های سوخت را شنیده‌اند. همانطور که گفته شد، با توجه به طرح توجیهی پمپ بنزین، احداث جایگاه سوخت به سرمایه کلانی نیاز دارد ولی به همان نسبت سود فوق‌العاده‌ای نیز به همراه خواهد داشت. بسیاری از سرمایه‌گذاران از وام‌های بانکی و تسهیلات استفاده می‌کنند زیرا از بازگشت سرمایه و بازدهی بالای پروژه مطمئن هستند.

مردم شاید بتوانند نیازهای غیراساسی خود را درنظر نگیرند و آن‌ها را حذف کنند ولی نمی‌توانند بدون بنزین، خودروی خود را به حرکت درآورند. بنابراین با توجه به ضرورت غیرقابل انکار استفاده از بنزین و مصرف هرروزه آن توسط رانندگان، تقاضای این محصول همیشگی و گسترده خواهد بود. درنتیجه می‌توان دریافت که تأسیس پمپ بنزین، بازدهی عالی و سود بسیاری را به همراه خواهد داشت. در واقع حدوداً بعد از گذشت دو سال و نیم از شروع این کسب و کار، بازگشت سرمایه اتفاق افتاده و سپس تمامی دریافتی‌ها به شکل سود خالص خواهند بود. در طرح‌های توجیهی احداث جایگاه سوخت، تمامی این موارد پیش‌بینی می‌شود.

پمپ بنزین1تجهیزات مورد نیاز

علاوه بر شاخص‌های مالی، تجهیزات مورد نیاز برای عملیاتی کردن طرح توجیهی پمپ بنزین نیز به تفصیل مورد بررسی قرار می‌گیرد. این تجهیزات که برای احداث جایگاه سوخت استفاده می‌شود، شامل موارد زیر خواهد شد؛

۱. تلمبه‌های عرضه سوخت

تلمبه‌های عرضه‌کننده سوخت به دو دسته تلمبه‌های خود مکش و تلمبه‌های غیرخود مکش یا دیسپنسر تقسیم‌بندی می‌شوند؛

  • تلمبه‌های خود مکش: در این نوع تلمبه‌ها، فرآیند عرضه فراورده سوختی و بنزین توسط الکتروموتور و پمپ انجام می‌گیرد. معمولاً پمپ‌ها دارای جداکننده هوا و فیلتر هستند و سوخت نیز توسط همین جداکننده یا سیفون روتوری
  • تلمبه‌های غیرخود مکش: ساختار این نوع تلمبه‌ها نیز مانند تلمبه‌های خود مکش بوده و تنها فاقد پمپ و الکتروموتور هستند. سیستم انتقال سوخت غیرخود مکش به علت لوله‌کشی‌های کمتر نسبت به سیستم قبلی، برای جایگاه‌هایی که تعداد سکوی بیشتری دارند، مناسب‌تر خواهد بود.

۲. میتر یا پیمانه‌گر

این وسیله به نسبت دیگر تجهیزات، عملیاتی‌تر بوده و عدم عملکرد دقیق آن تنها با انجام تست‌های مخصوص قابل تشخیص است. با خراب شدن میتر خللی در کارکرد دیسپنسر ایجاد نشده و تنها در نشان دادن مقدار عرضه سوخت، اختلال ایجاد می‌شود. در نتیجه باید تست‌های دوره‌ای بر روی این تجهیزات انجام گیرد. همچنین این وسیله دارای ۴ پیستون و سیلندر بوده که فضای جاروب هر یک از سیلندرها معادل ۱۲۵ سی‌سی خواهد بود.

۳. پالسر در طرح توجیهی پمپ بنزین

تنها وسیله اندازه‌گیری‌کننده دیسپنسر، پالسر بوده که حرکت چرخشی شفت خروجی پیمانه‌گر را به پالس الکتریکی تبدیل کرده و توسط کابل مربوطه به شماره‌انداز الکترونیکی ارسال خواهد شد. محل نصب پالسر نیز بر حسب نوع دیسپنسر مستقیم بر روی میتر با توتالایزر مکانیکی است.

۴. توتالایزر در طرح توجیهی پمپ بنزین

توتالایزر از انواع تجهیزاتی است که در سه نوع الکتریکی، دیجیتالی و مکانیکی موجود است. وظیفه این وسیله، ثبت کارکرد کلی لیتراژ دیپسنسر بوده و باید قابلیت پلمپ کردن را نیز داشته باشد.

۵. شیر برقی یا سلونوئید ولو

این دستگاه در مسیر خروجی سوخت در دیسپانسر قرار می‌گیرد. وظیفه شیر برقی قطع و وصل عبور سوخت و بنزین با توجه به عملکرد نازل و دیسپنسر است.

۶. سیفون روتوری

سیفون‌های روتوری از دیگر تجهیزات موجود در پمپ بنزین‌ها و جایگاه‌های سوخت هستند که دارای دو بخش پمپ دنده‌ای و واحد جداکننده هوا خواهند بود. این سیفون‌ها در دو نوع ۴۵ و ۹۰ لیتری ارائه می‌شوند. وظیفه این وسیله نیز جداسازی ۵ درصدی هوای همراه فراورده سوختی است.

۷. شیلنگ و نازل در طرح توجیهی پمپ بنزین

به طور کلی با توجه به طرح توجیهی پمپ بنزین، نازل‌های سوختی که بر روی دیسپنسر نصب می‌شوند باید دارای قطع‌کن اتوماتیک بوده و برای عرضه بنزین دارای سایز ۴/۳ اینچ باشد. همچنین رنگ کاورهای نازل نیز با توجه به نوع سوخت تغییر می‌کند. رنگ سبز برای بنزین بدون سرب و رنگ قرمز برای بنزین معمولی است. شیلنگ‌ها نیز باید در همان سایز نازل بوده و دارای طول تقریبی ۵ متر باشند. شیلنگ‌ها همراه با شیر Brake away ارائه می‌شوند.

۸. مخازن در طرح توجیهی پمپ بنزین

اغلب مخازن ذخیره فراورده‌های سوختی و بنزین در جایگاه‌های سوخت به صورت استوانه‌های دفنی طراحی می‌شوند. ابعاد این استوانه‌ها به طور تقریبی با قطر ۸۵/۲ متر، طول ۸ متر بوده و دارای ظرفیت اسمی ۴۸ هزار لیتر هستند. همچنین ضخامت ورق بدنه این مخازن، ۶ میلی‌متر و عدسی‌های آن ۸ میلی‌متری خواهند بود. باید توجه داشت که قبل از دفن این مخازن در حوضچه‌های ایزوله باید تست نشتی و ایزولاسیون بر روی آن‌ها انجام گیرد. در قیمت فوقانی مخازن نیز، درب منهول و دیگر تجهیزات مورد نیاز نظیر محل دیپ، سطح سنج و دیگر ملزومات قرار می‌گیرد.

۹. تجهیزات دیگر در طرح توجیهی پمپ بنزین

از دیگر تجهیزات مورد نیاز در یک پمپ بنزین باید به موارد زیر اشاره کرد؛

  • سایبان بنزین
  • اجرای چاه ارت و سیستم ارتینگ
  • اجرای لوله‌کشی برای عرضه بنزین در سکوها
  • سیستم دوربین مداربسته برای افزایش امنیت جایگاه
  • اجرای سکوها به صورت تک‌ سکو، دو سکو و سه سکوی بنزین

پمپ بنزین قدیمی

فرایند تولید و طراحی پمپ بنزین

در واقع اولین عامل و فاکتور در فرایند تولید و طراحی یک جایگاه سوخت و پمپ بنزین در نظر گرفتن مفهوم است. به طوری که ظاهر جایگاه در عین سادگی و رعایت مدرنیته، تمام استانداردهای لازم را داشته باشد و از آن‌ها پیروی کند. چند مورد از استانداردهای لازم شامل موارد زیر خواهد شد؛

  • طراحی جایگاه در فرایند تولید باید توسط یک مشاور ذیصلاح دارای رتبه در سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی و یا توسط فرد دارای پروانه اشتغال از سازمان نظام مهندسی انجام گیرد.
  • تمامی جایگاه‌های سوخت بر اساس طرح توجیهی پمپ بنزین باید در برابر رانش زمین و دیگر حوادث غیرمترقبه مقاوم باشند. همچنین محاسبات و نقشه‌های طراحی شده برای پمپ بنزین باید به تأیید مهندس محاسب ذی‌صلاح برسد و کلیه این محاسبات توسط مراجع ذی‌صلاح مورد تأیید و بررسی قرار گیرند.
  • تمامی استانداردهای مورد قبول شرکت ملی نفت ایران نظیر EN، BS، ANSI، ASME، NFPA، API و IPS در آن رعایت شده باشد.
  • برای احداث و طراحی جایگاه، رعایت الزامات کلیه مباحث مقررات ساختمانی، استانداردهای بین‌المللی معماری و آئین‌نامه ۲۸۰۰ زلزله، لازم و ضروری خواهد بود.

توجیه اقتصادی

مطالعات انجام گرفته بر روی طرح توجیهی احداث جایگاه سوخت و پمپ بنزین، می‌تواند توجیه‌پذیری اقتصادی این طرح را ثابت کند. بنزین به عنوان یکی از ملزومات اساسی صنعت حمل و نقل به شمار رفته و انواع خودروهای سبک و سنگین با استفاده از این سوخت به حرکت درمی‌آیند. بر همین اساس، تأسیس پمپ بنزین از نظر اقتصادی کاملاً توجیه‌پذیر است. همچنین جایگاه‌های سوخت و پمپ بنزین‌ها با توجه به درجه‌بندی آن‌ها از دولت، کارمزد دریافت می‌کنند. به طور کلی باید توجه داشت که پمپ بنزین‌ها خدمات گسترده‌ای ارائه داده و هرچه محیط آن‌ها تمیزتر باشد، درجه بالاتری داشته و کارمزد بیشتری نیز می‌گیرند. یکی از روش‌های افزایش کارمزد نیز مجهز کردن مخازن سوخت زیرزمینی جایگاه‌ها به سیستم TG-LG خواهد بود.

مطالعات بازار

از سال ۱۳۸۷ و با افزایش نرخ سوخت و در نظر گرفتن سیر ثابت و گاهاً نزولی مسکن و ساخت‌وساز در طی چند سال گذشته، احداث جایگاه‌های سوخت و پمپ بنزین یکی از اصلی‌ترین بازارهایی است که بسیار مورد توجه سرمایه‌گذاران قرار دارد. با توجه به مطالعاتی که بر روی بازار انجام شده است، جامعه هدف این سرمایه‌گذاری، تمامی وسایل نقلیه سبک و سنگینی است که از بنزین به عنوان سوخت اصلی خود استفاده می‌کنند.

دریافت طرح توجیهی احداث پمپ بنزین سال ۱۴۰۳

 

برای تهیه طرح توجیهی کلیک کنید

جمع بندی

طرح توجیهی پمپ بنزین یکی از روش‌هایی است که می‌تواند منجر به تحقق آرزوها و اهداف سرمایه‌گذاران شود. بدون استفاده از چنین طرحی برای احداث جایگاه سوخت، کارآفرینان و سرمایه‌گذاران قادر به دیدن حقایق و بایدها و نبایدهای این شغل نخواهند بود. البته باید توجه داشت که طرح توجیهی تنها به شناسایی مشکلات نمی‌پردازد و با نشان دادن مسیر درست، امکان پیشرفت سریع‌تر را برای سرمایه‌گذاران فراهم می‌کند. با استفاده از چنین طرحی تمامی مشکلات بررسی شده و نتایج قطعی بیان می‌شوند. نتایجی در جای دیگری امکان ارائه و بررسی آن‌ها وجود نخواهد داشت. علاوه بر تمامی این موارد، طرح توجیهی از پدید آمدن مشکلات بعدی نیز جلوگیری می‌کند.

طراحی طرح توجیهی احداث پمپ بنزین و جایگاه سوخت توسط کارشناسان و مشاوران خبره و باتجربه در این زمینه شغلی نگارش شده و امکان‌سنجی جایگاه سوخت، اطلاعات بازار، اطلاعات فنی، تجهیزات مورد نیاز، اطلاعات عملیاتی، برآوردهای مالی را در اختیار افراد قرار داده تا سرانجام با چشم باز و با توجه به حقایق موجود، به شروع این کسب و کار بپردازند. همچنین از ضررهای مالی در این حیطه تخصصی جلوگیری خواهد شد. این طرح می‌تواند یک گزارش مستند و قابل دفاع برای ارائه به بانک‌ها برای اخذ وام و همچنین سازمان‌های صادرکننده مجوز و شهرداری باشد.

۴.۸/۵ - (۳۹ امتیاز)

آنچه میخوانید

حساب کاربری

آخرین مقالات

ورود

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *