طرح توجیهی نیروگاه خورشیدی سال ۱۴۰۳ (۵ ۵۰ ۱۰۰ ۲۰۰ کیلووات و ۱ ۱۰ ۲۰ مگاوات)

نگارش طرح توجیهی نیروگاه خورشیدی به سرمایه‌گذار کمک می کند تا مقدار سرمایه لازم برای شروع این پروژه را برآورد کند. با نگارش طرح توجیهی می توان به اطلاعات دیگری از قبیل میزان ریسک، کمترین میزان سرمایه گذاری، تجهیزات لازم و مراحل دریافت مجوز دست پیدا کرد. گذشته از آن، نگارش طرح توجیهی از ضرر و زیان های بعدی جلوگیری کرده و یک سرمایه‌گذاریِ مطمئن را تضمین می نماید. اگر سرمایه‌گذار قصد داشته باشد از تسهیلات بانکی نیز برای احداث نیروگاه خورشیدی استفاده کند، ارائه طرح توجیهی به بانک ها بهترین شیوه برای متقاعد کردن آنها می باشد. بنابراین، نگارش طرح توجیهی برای جلب مشارکت بسیار مهم است.

یکی دیگر از اهداف نگارش طرح توجیهی نیروگاه خورشیدی، اخذ مجوز لازم از سازمان های دولتی و همچنین گرفتن زمین برای احداث این نوع نیروگاه است. البته برای تحقق این اهداف، بهتر است نگارش طرح توجیهی را به افراد متخصص در این زمینه واگذار کرده تا اعتبار آن دوچندان شود.

برای دانلود طرح توجیهی نیروگاه خورشیدی ۵  کیلووات نگارش ۱۴۰۳ کلیک کنید

برای دانلود طرح توجیهی نیروگاه خورشیدی ۵۰ کیلووات نگارش ۱۴۰۳ کلیک کنید

برای دانلود طرح توجیهی نیروگاه خورشیدی ۱۰۰کیلووات نگارش ۱۴۰۳ کلیک کنید

برای دانلود طرح توجیهی نیروگاه خورشیدی ۲۰۰ کیلووات نگارش ۱۴۰۳ کلیک کنید

برای دانلود طرح توجیهی نیروگاه خورشیدی ۱۰ مگاوات نگارش ۱۴۰۳ کلیک کنید

برای دانلود طرح توجیهی نیروگاه خورشیدی ۲۰ مگاوات نگارش ۱۴۰۳ کلیک کنید

اهمیت سرمایه‌گذاری در نیروگاه خورشیدی

در سالهای اخیر، پیشرفت زندگی مدرن، استفاده از انرژی را بطور چشمگیری افزایش داده است. در راستای افزایش مصرف، راه حل های نوینی برای برابریِ تولید و مصرف ارائه شده که یکی از آنها احداث نیروگاه های خورشیدی است. این نوع نیروگاه ها، به دلیل منبع ورودیِ بی‌نهایت خود، که انرژی حاصل از خورشید است، بسیار مورد توجه کشورهای جهان قرار گرفته است. اگرچه استفاده از این انرژی و تبدیل آن به برق، نیاز به تجهیزات خاصی دارد، اما بسیار به‌صرفه می باشد. بنابراین با اندکی برنامه‌ریزی در زمینه احداث نیروگاه های خورشیدی، می توان هم برق تولید کرد و هم سود خوبی کسب نمود.

پنل خورشیدی

سرمایه لازم برای احداث نیروگاه خورشیدی

به کمک طرح توجیهی نیروگاه خورشیدی می توان سرمایه لازم برای احداث نیروگاه های برق با ظرفیت های مختلف ۵، ۱۰، ۲۰، ۱۰۰ کیلوواتی و ۱ مگاواتی را به راحتی تخمین زد. در احداث یک نیروگاه خورشیدی، خرید تجهیزات، نصب آنها و تعمیر و نگهداری آنها نیاز به سرمایه دارد. تعیین مقدار دقیق هزینه تجهیزات نیروگاه خورشیدی، به دلیل نوسانات قیمت ممکن نیست. هزینه نصب این تجهیزات نیز معمولا به پیمانکار بستگی داشته و در اغلب موارد، حدود ۱۰ درصد قیمت تجهیزات می باشد. در قسمت تعمیر و نگهداری نیز، باید هزینه نیروهای انسانی را برای پاکسازی و بررسی پنل ها در نظر گرفت. البته در قسمت هزینه ها باید به مساحت زمین مورد نیاز نیز توجه نمود.

بطور کلی می توان هزینه مربوط به خرید تجهیزات، نصب و تعمیر نیروگاه خورشیدی ۵ کیلوواتی را حداکثر ۶۰ میلیون تومان، نیروگاه ۱۰ کیلوواتی را حداکثر ۹۰ میلیون تومان، نیروگاه ۲۰ کیلوواتی را ۱۸۰ میلیون تومان و نیروگاه ۱۰۰ کیلوواتی را ۱ میلیارد تومان تخمین زد. علاوه بر این، باید به این هزینه ها، هزینه خرید زمین و سرمایه گذاری اولیه نیز افزوده شود.

پنل های خورشیدی

تخمین هزینه ها

در طرح توجیهی نیروگاه خورشیدی، تمامی هزینه های مربوط به خرید تجهیزات و نصب و نگهداری آنها به تفکیکِ ظرفیت نیروگاه خورشیدی بیان شده است. همچنین، سرمایه ثابتی که برای احداث این نوع نیروگاه ها نیاز بوده به همراه مدت زمان بازگشت سرمایه، راندمان و میزان سوددهی این نوع نیروگاه به طور واضح تعیین شده تا سرمایه‌گذار بتواند با خاطری آسوده به سرمایه گذاری در این زمینه بپردازد.

میزان سوددهی نیروگاه خورشیدی

همچنین، در طرح توجیهی نیروگاه خورشیدی قید شده که میزان سوددهی و بازدهی این نیروگاه، به راندمان تجهیزات بکار رفته در آن بستگی دارد. بنابراین توجه به نوع پنل ها، اینورتر و کابل های خورشیدی و حتی زمان اجرای این نیروگاه، می تواند بر میزان سود بدست آمده موثر باشد.

دورانداز تولید برق به کمک نیروگاه خورشیدی

همانطور که گفته شد، افزایش تقاضا برای تولید برق، یکی از دلایل رونق احداث نیروگاه های خورشیدی می باشد. بعلاوه، سود حاصل از سرمایه‌گذاری در این زمینه، نسبت به هزینه های اولیه بسیار چشمگیر بوده و توجه بسیاری از سرمایه‌گذاران را به خود جلب کرده است. استان های مرکزی و جنوبی کشور نیز، از نظر موقعیت جغرافیایی بسیار ایده‌آل بوده و جزء بهترین مکان ها برای احداث نیروگاه های خورشیدی می باشند. به همین دلیل، اکثر سرمایه‌گذاران ترجیح می دهند از این پتانسیل بالقوه در کشور استفاده کرده و علاوه بر تولید انرژی، به سود هنگفتی نیز دست پیدا کنند. یکی دیگر از دلایلی که باعث محبوبیتِ بیشتر این نوع نیروگاه ها نسبت به گذشته می شود، کاهش هزینه تجهیزات می باشد. تجهیزات مربوط به نیروگاه های خورشیدی نسبت به سالهای قبل، کاهش قیمت داشته اند و این یعنی هزینه کم و سود زیاد!

روش تولید برق در نیروگاه های خورشیدی

برق در نیروگاه های خورشیدی به روش های مختلفی تولید می شود. در نیروگاه های دریافت کننده مرکزی یا CRS، آینه ها جداگانه انرژی خورشید را دریافت کرده و به برج دریافت کننده مرکزی ارسال می کنند. در نیروگاه های بشقابک سهموی، یک نقطه کانونی، مرکز تجمع انرژی خورشیدی بوده و این انرژی از طریق یک موتور استرلینگ، به انرژی مکانیکی تبدیل می شود. سپس به کمک یک آلترناتور، این انرژی مکانیکی به انرژی الکتریکی تبدیل خواهد شد. در نیروگاه های دودکش خورشیدی، اختلاف فشاری که بر اثر اختلاف دما به وجود می آید، اساس کار نیروگاه می باشد. در حقیقت، اختلاف فشار باعث ایجاد جریانی در دودکش شده که همین جریان، توربین را به حرکت درآورده تا برق تولید شود.

مزایای راه‌اندازی نیروگاه های خورشیدی

با توجه به طرح توجیهی نیروگاه خورشیدی می توان گفت که یکی از مهمترین مزایای احداث این نوع نیروگاه ها، اقتصادی بودن آن است؛ زیرا انرژی خورشید تجدید پذیر بوده و هرگز تمام نمی شود. بنابراین، زمانی که ورودی همواره تامین شود، خروجی نیز ادامه خواهد داشت. مزیت دیگر احداث این نیروگاه ها این است که نیاز به سوخت مخصوصی ندارد و دیگر نیاز نیست نگران تمام شدن سوخت باشید. علاوه بر این، هزینه تجهیزات و نگهداری از آنها در این نیروگاه ها پایین بوده و همین امر موجب می شود تا سرمایه های بیشتری جذب این طرح ها شود.

توسعه تکنولوژیِ این نیروگاه ها یکی دیگر از مزایای آن می باشد. به عبارت دیگر، ورود تجهیزات پیشرفته‌تر، زمینه را برای گسترش این نیروگاه ها فراهم می کند. بعلاوه، نیروگاه خورشیدی هیچ آلاینده ای تولید نکرده و دوستدار طبیعت است. از طرفی، تجهیزات نیروگاه خورشیدی استهلاکی نداشته و عمر طولانی دارند. بنابراین، از هر نظر به‌صرفه می باشند.

تجهیزات لازم برای احداث نیروگاه خورشیدی

لیست تمام تجهیزات مورد نظر برای احداث نیروگاه در طرح توجیهی نیروگاه خورشیدی ذکر شده است. تجهیزات مورد نیاز برای احداث چنین نیروگاهی شامل پنل خورشیدی، انواع سیم و کابل،تابلو برق، سیستم راکت، سینی های بالستیک، استراکچر، اینورتر خورشیدی، باتری، سیستم مانیتورینگ، سیستم کنترل از راه دور و شارژر کنترلر می شود.

انتقال برق خورشیدی

کسب مجوز برای احداث نیروگاه خورشیدی

اولین قدم برای کسب مجوز، نگارش طرح توجیهی نیروگاه خورشیدی می باشد. همانطور که قبلا ذکر شد، بهتر است این کار توسط افراد باتجربه در این زمینه انجام شود تا سازمان های دولتی مانند محیط زیست، منابع طبیعی و شرکت برق، بدون ایراد گرفتن از طرح شما، مجوز لازم را برای شما صادر کنند. پس از تایید طرح توجیهی توسط سازمان مربوطه، درخواست خود را ثبت نموده و مواردی مانند محل احداث نیروگاه و ظرفیت مدنظر خود را قید نموده تا پروانه احداث برای شما صادر شود. سپس، کارشناسان از محل مورد نظر بازدید نموده تا شرایط را بررسی کنند. پس از آن، نوبت به انعقاد قرارداد با شرکت توزیع برق می رسد. در نهایت، سرمایه‌گذار می تواند نیروگاه را احداث کرده و آن را به شبکه برق متصل کند.

آیا احداث نیروگاه خورشیدی توجیه اقتصادی دارد؟

در پاسخ به این سوال باید گفت که اگرچه هزینه اولیه برای خرید و نصب تجهیزات کمی زیاد به نظر می رسد، اما در بلند‌مدت، سرمایه‌گذار می تواند سود خوبی را بدست آورد. تجهیزات نیروگاه خورشیدی عمر مفید بالایی داشته و دیرتر دچار عیب فنی می شوند. بنابراین، هزینه لازم برای تعویض و تعمیر این تجهیزات، خیلی کمتر از موارد مشابه است. اگر احداث نیروگاه با برنامه‌ریزی دقیق پیش رود، بهترین سرمایه‌گذاری خواهد بود.

مزیت نگارش طرح توجیهی نیروگاه خورشیدی

نگارش طرح توجیهی نیروگاه خورشیدی، یک برنامه‌ریزی کلی برای تمام سرمایه های لازم در این حوزه می باشد. بنابراین، نگارش چنین طرحی به سرمایه‌گذار کمک می کند تا با درنظر گرفتن تمام جوانب، احداث نیروگاه را آغاز کند.

چگونگی اتصال نیروگاه خورشیدی به شبکه برق

اتصال نیروگاه ها با توجه به ظرفیت تولید متفاوت خواهد بود. بطور مثال، نیروگاه های ۵ و ۱۰ کیلوواتی از طریق کابل سه فاز به شبکه فشار ضعیف متصل می شوند؛ در صورتیکه نیروگاه های ۲۰، ۵۰ و ۱۰۰ کیلوواتی به پست توزیع ثانویه یا خطوط فشار متوسط متصل می شوند. نیروگاه های ۱، ۵ و ۱۰ مگاواتی نیز به شبکه فشار قوی قابل اتصال می باشند.

برای دانلود طرح توجیهی نیروگاه خورشیدی ۵  کیلووات نگارش ۱۴۰۳ کلیک کنید

برای تهیه طرح توجیهی کلیک کنید

برای دانلود طرح توجیهی نیروگاه خورشیدی ۵۰ کیلووات نگارش ۱۴۰۳ کلیک کنید

برای تهیه طرح توجیهی کلیک کنید

برای دانلود طرح توجیهی نیروگاه خورشیدی ۱۰۰کیلووات نگارش ۱۴۰۳ کلیک کنید

برای تهیه طرح توجیهی کلیک کنید

برای دانلود طرح توجیهی نیروگاه خورشیدی ۲۰۰ کیلووات نگارش ۱۴۰۳ کلیک کنید

برای تهیه طرح توجیهی کلیک کنید

برای دانلود طرح توجیهی نیروگاه خورشیدی ۱۰ مگاوات نگارش ۱۴۰۳ کلیک کنید

برای تهیه طرح توجیهی کلیک کنید

برای دانلود طرح توجیهی نیروگاه خورشیدی ۲۰ مگاوات نگارش ۱۴۰۳ کلیک کنید

برای تهیه طرح توجیهی کلیک کنید

 

خرید برق از نیروگاه های خورشیدی

نیروگاه های خورشیدی مجزا از شبکه، به نیروگاه هایی گفته می شود که معمولا بر روی پشت بام ها نصب شده و مساحت زیادی را شامل نمی شوند. این نیروگاه ها پاسخگوی برق موردنیاز منازل و مناطق دورافتاده بوده و خریداران بدون واسطه ی شرکت برق می توانند به برق دسترسی داشته باشند. در حالتی دیگر، نیروگاه های متصل به شبکه، طی قراردادی، برق تولیدی خود را به دولت فروخته که تعرفه فروش آن به شبکه فشار برق بستگی دارد.

۴.۲/۵ - (۵ امتیاز)

آنچه میخوانید

حساب کاربری

آخرین مقالات

ورود

یک پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *