طرح توجیهی باغ پسته ۱۴۰۱ (word+pdf)

یک کسبوکار که همیشه بازار آن رونق داشته باشد و علاوه بر تأمین بازار هدف در داخل کشور، در خارج از مرزهای ایران نیز از آن استقبال شود، بسیار دلچسب و دور از دسترس نیست، اما کلید اصلی برای دستیابی به این شغل پرسود، ماندگار و پرطرفدار بهرهمندی از مشاوره کسب و کار و استفاده از طرح توجیهی باغ پسته است.
یکی از این مشاغل که بسیار طرفدار دارد احداث باغ پسته است. پسته که توسط درخت تولید میشود در شرایط خشک بهخوبی رشد میکند و تا دمای ۴۸ درجه سانتیگراد مقاومت دارد. اگرچه هفت تا ده سال طول میکشد که درختان پسته بالغ شوند اما معمولاً در هر نوع تنوع و اقلیم قابلیت پرورش را دارند. همچنین بهدلیل محتوای غذایی بالا پسته، این محصول در بسیاری از کشورهای جهان طرفدار دارد. پس اگر به دنبال یک کسبوکار پرسود، ماندگار و طرفدار هستید بیایید با همدیگر نگاهی به طرح توجیهی باغ پسته بیاندازیم.
برای دانلود طرح توجیهی باغ پسته نگارش ۱۴۰۱ کلیک کنید
ویژگی های پرورش پسته
پسته یکی از معدود دانههای آجیل است که حاوی بیشتر مواد مغذی مورد نیاز برای بدن و حفظ سلامت کلی انسان است. معمولاً ۵۰ دانه مغز پسته (یا ۲۸ گرم) حاوی ۱۵۹گرم کالری، ۱۳ گرم چربی سالم و غیراشباع، ۷.۷ گرم کربوهیدرات، ۵.۷ گرم پروتئین و ۳ گرم فیبر است. علاوه بر این مصرف این مقدار پسته در روز میتواند ۲۵ درصد از ویتامینهای مورد نیاز بدن مانند ویتامین B6، تیامین، مس، پتاسیم، منیزیم، آهن، روی، کلسیم، A، C، E و نیاسین را تأمین کند.
مزایا و ویژگی های باغ پسته
اما این تنها ویژگی پرورش پسته نیست. زیرا در طرح توجیهی باغ پسته برای اینکه پرورشدهندگان به کسبوکارشان دلگرم باشند ویژگیها و مزایایی اصلی این شغل را بهطورکامل توضیح داده است که برخی از آنها عبارتند از:
- – تنوع گسترده کاشت از کاشت بذر در زمین گرفته تا کاشت پسته در گلدان و خزانه
- – تنوع گسترده نوع پسته برای کاشت
- – عدم نیاز به آبیاری گسترده و مستمر
- – قابلیت کاشت در اقلیمهای خشک بهویژه حاشیه کویر
- – تحمل شوری آب و خاک
- – متغییر بودن زمان کاشت براساس منطقهی اقلیمی
- – مقاومت بالا درخت پسته در برابر سرماي شديد زمستان و گرماي زياد تابستان
- میزان سرمایه و هزینه راه اندازی باغ پسته
یکی از نکات کلیدی برای راهاندازی هرگونه کسبوکاری اطلاع داشتن از سرمایه اولیه است. از هزینههای اصلی در احداث باغ پسته خرید زمین است. با توجه به متراژ آن قیمت زمین متفاوت است. اما اگر زمینی دارید که قابلیت آبیاری دارد، بهطورحتم در سرمایه اولیهتان بسیار صرفهجویی خواهد شد.
* توجه داشته باشید که اگر فاصله درختان را ۸×۶ در نظر بگیرید (بهدلیل عمق ریشه) در هر هکتار زمین میتوانید بین ۲۰۰ تا ۲۵۰ اصله درخت بکارید.
هزینه های احداث و نگه داری باغ پسته
هزینههای دیگر که در در طرح توجیهی باغ پسته به آن اشاره شده است در زمینهی احداث و نگهداری است که عبارتند از:
- – آمادهسازی زمین
- – خاکبرداری و تسطیح زمین
- – خرید علفکش و آفتکش برای سمپاشی و کندن علفهای هرز
- – شخم زدن
- – خرید کود و کودپاشی برای حاصلخیزی زمین
- – حصارکشی و جاده کشی
- – آب و برق
و موارد دیگر که بهطور میانگین برای هر هکتار بین ۷۰ تا ۸۰ میلیون باید در نظر گرفته شود. با اینحال این مبلغ براساس شرایط زمین و امکانات آن بسیار متغییر خواهد بود. این در حالی است که بهطور تقریبی یک باغ بالغ متوسط در هر هکتار ۲۰۰ میلیون تومان درآمد دارد.
* توجه داشته باشید که حداقل زمان برای بازگشت سرمایهی اولیه را باید ۴ سال در نظر بگیرید.
تجهیزات مورد نیاز باغ پسته
نکتهی دیگر در زمینهی احداث و راه اندازی باغ پسته تجهیزات مورد نیاز آن است. در طرح توجیهی باغ پسته بهطورکامل هر آنچه که برای راهاندازی باغ پسته باید در اختیار داشته باشید، درج شده است. از اصلیترین تجهیزات مورد نیاز باغ پسته میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- – نهال مرغوب و استاندارد پسته
- – کود دامی و شیمیایی
- – گاو آهن سه خیش
- – شفت و غلاف
- – سمپاش پشتی و ۱۰ لیتری پشت تراکتوری
- – تراکتور مسی فرگوسن
- – تریلی
- – ابزارآلات باغبانی
- – موتور پمپ همراه متعلقات آن
- – نیروی انسانی مانند کارگر ساده، راننده تراکتور، باغبان، نگهبان و…
- سود و زیان سرمایه گذاری در باغ پسته
سود دهی باغ پسته
براساس طرح توجیهی باغ پسته، سوددهی باغ از سال ششم به بعد آغاز میشود و هر چقدر سن درخت بیشتر شود، سودآوری آن نیز افزایش خواهد یافت. با اینحال عوامل دیگری مانند صادرات، مرغوبیت محصول و نوع پسته در میزان سوددهی تأثیرگذار هستند.
سرمازدگی، دیر برداشتن محصول و عدم کوددهی مناسب عواملی هستند که میتوانند باعث زیان در موقع برداشت محصول شود. عمدتاً کشاورزان ۵۰ درصد از محصولات را بهعنوان زیان در نظر میگیرند اما توجه داشته باشید که نگهداری و رعایت استانداردهای میتوان زیاندهی را تا زیر ۱۰ درصد کاهش دهد.
نیاز صنعت کشاورزی ایران به باغ پسته
یکی از نکات مهمی که در طرح توجیهی باغ پسته در زمینهی این کسبوکار به آن اشاره شده استف نیاز صنعت کشاورزی ایران در پرورش پسته است. بهویژه اینکه در این سالها تحریمها و محدودیتهای تجاری بر صادرات جهانی پسته تأثیر گذاشته است و تولید بیشتر این محصول برای موفقیت در میان رقبا بیسیار ضروری است. علاوه بر این راهاندازی باغ پسته در ایجاد اشتغال و جلوگیری از افزایش بیکاری نه تنها در صنعت کشاورزی بلکه در رونق اقتصادی نیز تأثیرگذار خواهد بود.
دریافت طرح توجیهی باغ پسته ۱۴۰۱
* جالب است بدانید که بعد از نفت، پسته بیشتر ارزآوری را در کشور دارد.
جمع بندی
بسیاری از افراد ترجیح میدهند که با عقاید و تجربههای خود یک کسبوکاری را راهاندازی کنند و خرید طرح توجیهی یا بهرهمندی از مشاوره کسبوکار را هدر دادن وقت و هزینه بدانند. اما واقعیت این است که کلیهی این طرحها و مشاورین راهی را رفتهاند که شما قرار است تازه در آن قدم بگذارید. پس صددرصد به مشکلات، زیانها، خطرات، موفقیتها، نحوهی بازاریابی، شناخت بازار هدف و… تسلط دارند. طرح توجیهی باغ پسته نیز از این قاعده مستثنی نیست و صفر تا صد موفقیت کارفرمایان را در آن تضمین میکند. این در حالی است که داشتن طرح توجیهی باغ پسته برای دریافت مجوزها و حتی وام گرفتن یکی از اولین گزینهها برای احداث باغ پسته خواهد بود.