در سالهای اخیر پیشرفتهای زیادی در زمینه ساختمان سازی صورت گرفته است. این صنعت پر رونق طرفداران خاص خود را دارد که همواره در پی تغییرات جدید و بررسیهای تازه هستند. یک از مواردی که میتوان آن را ماحصل این گونه تلاشها دانست، برنامه ریزی برای تهیه و تولید بلوک هبلکس است. در واقع شما به عنوان کسی که به فعالیت در این زمینه علاقه مند هستید، میتوانید با استفاده از طرح توجیهی بلوک هبلکس برنامه مدونی را برای شروع کسبوکار خود در نظر بگیرید.
برای دانلود طرح توجیهی بلوک هبلکس نگارش ۱۴۰۳ کلیک کنید
تهیه طرح توجیهی برای اخذ وام
سرمایه گذاری در هر زمینهای نیازمند بررسیهای مالی است. برخی از افراد این کار را به حسابداران حرفهای میسپرند و با برون سپاری آن روند ایجاد شغل جدید خود را تسهیل میکنند. برخی دیگر نیز با بررسیهای شخصی میتوانند میزان سرمایه لازم برای شروع هر پروژه را تخمین بزنند.
فرقی ندارد که شما جزو کدام دسته از این افراد هستید، در هر صورت این احتمال وجود دارد که برای استارت زدن کار خود نیاز به وام بانکی داشته باشید. در این موقعیت باید به نوشتن شرح توجیهی برای اخذ وام بانکی توجه ویژهای داشته باشید. این طرح نماینده شما در بررسیهای بانکی و مالی است و نشان میدهد که چه ایدهای در سر دارید.
به بیان دیگر، طرحهای توجیهی که با نام «گزارش امکان سنجی» هم شناخته میشود، متنی است که با هدف جذب سرمایه گذاران، اخذ تسهیلات بانکی و موسسات سرمایه گذاری، دریافت جواز تاسیس، دریافت موافقت اصولی و اخذ مجوز برای مناطق آزاد طرح ریزی میشود. شما در هر طرح توجیهی که مینویسید باید توجیه پذیری ایده خود را برای مرجع مربوطه توضیح دهید. این متن به طور کلی شامل سه بخش بازار کار شما، مسائل فنی و بررسیهای مالی است. توجه داشته باشید که مشاوران خبره میتوانند در نگارش و تحریر طرح توجیهی شما (پس از نیازسنجی و شناسایی گروه مشتریان) راهنماییهای لازم را به شما ارائه کنند.
نگارش طرح توجیهی بلوک هبلکس نیز از این قاعده مستثنا نیست. برای اینکه بتوانید بانک مورد نظر را مجاب به اخذ وام کنید، لازم است که در طرح خود به طور کلی درباره نیاز بازار، سرمایههای مورد نیاز برای توجیه اقتصادی و همچنین مسائل فنی کار خود صحبت کنید. تنها با تایید است طرح است که میتوان برای دریافت وام امیدوار بود.
سرمایه اولیه| طرح توجیهی بلوک هبلکس
فرض را بر این بگذاریم که شما توانایی نگارش طرح توجیهی خود را پیدا کردهاید، لازم است که بدانید سقف وام درخواستی شما چقدر است؛ زیرا آن را به عنوان سرمایه اولیه رد نظر گرفتهاید. برای بررسی این مسئله خوب است بدانید که ایجاد یک کارخانه برای داشتن خط تولید بلوک هبلکس، نیازمند برآورد هزینههای مختلف است.
گرچه در شرایط فعلی کشور ما مسائل اقتصادی با پیچیدگی خاصی روبرو شده است؛ اما در کلیت ماجرا، زمان طرح ریزی برای ایجاد این کسبوکار باید سه مولفه زیر را در نظر بگیرید.
- زمین مورد نیاز برای احداث کارخانه یا کارگاه
- تهیه تجهیزات لازم
- حقوق تمامی پرسنل
بدیهی است که ما برای شروع هر کسبوکاری باید این سه گزینه را به خاطر بسپاریم تا مسیر پیش روی خود را به خوبی بشناسیم. همچنین مهم است که در کنار سرمایه ثابت، بودجه در حال گردش را نیز در مسائل مالی لحاظ کنید. طبق تجربه کارشناسان، راه اندازی چنین کسبوکار با مبلغی حدود ۲۰ میلیارد تومان عملی است. البته کم و زیاد شدن این مقدار بسته به طرح توجیهی بلوک هبلکس شما متفاوت خواهد بود. طبیعی است که اگر ظرفیت کاری خود را برای ابتدای امر کم در نظر بگیرید، این مبلغ نیز تا حدودی کاهش پیدا میکند.
برآورد هزینههای بلوک هبلکس
همان طور که اشاره کردیم، بدون برآورد هزینهها امکان راه اندازی خط تولید بلوک هبلکس بسیار سخت خواهد بود. از این رو مهم است که بدانید ظرفیت کاری خود را تا چه میزان در نظر گرفته و قصد دارید در چند هکتار زمین و با چه تعداد پرسنل، کار خود را شروع کنید.
طبق محاسبه کارشناسان شروع این کار با خرید زمینی به مساحت ۵ تا ۶ هزار مترمربع برای زیربنا مناسب است. این مورد بسته به مکانی که زمین در آن واقع شده، هزینه خاص خود را خواهد داشت. در کنار بررسی مبالغ مربوط به ساخت این کارخانه، باید تعرفههای دستمزد، بیمه و مالیات را نیز بررسی کنید. زیرا داشتن وجاهت قانونی مهمترین هدف شما در راه اندازی یک کسبوکار است.
در کنار این موارد مهم است که به هزینههای جانبی مانند هزینه برق و یا دیگر انرژیهای مصرفی هم توجه کنید. همچنین هزینههای حمل و نقل و حتی سرویس کارکنان (در صورت نیاز) هم در این لیست قرار میگیرد.
میزان سوددهی| طرح توجیهی بلوک هبلکس
شاید با بررسی بخش قبلی به این نتیجه رسیده باشید که سوددهی طرح توجیهی بلوک هبلکس چقدر است که باید این هزینهها را برای آن در نظر گرفت. باید بگوییم منطقی نیست که در ابتدای راه اندازی هر کسبوکار انتظار سوددهی بسیار بالا داشته باشیم مگر اینکه سالهای سال در آن رشته فعالیت کرده باشیم.
البته داشتن یک شغل مربوط به ساختمان سازی همیشه میتواند نوعی کارآفرینی پرسود باشد؛ زیرا این صنعت از جمله صنایع پر رونق و همیشه فعال است. شما با بررسی مزایای استفاده از بلوک هبلکس و جایگاه فعالی آن در صنعت مربوطه میتوانید به سوددهی قطعی این شغل اطمینان داشته باشید.
همچنین با طرح ریزی صادرات این نوع محصولات در آینده شغلی خود، حتما سوددهی بیشتری را به دست خواهید آورد. فراموش نکنید که این نوع بلوکهای ساخته شده از ماسههای سیلیسی، پودر آلومینیوم، سیمان و آهک و گازهای مخصوص، اجرای پروژههای ساختمانی را تسریع کرده، با داشتن خاصیت عایق کاهش هزینهها را به همراه خواهد داشت.
در نتیجه سرمایه گذاران با توجه به وزن کم این محصولات در عین حذف حمل و نقل سنگین، کنار گذاشتن هزینه گچ کاری و دیگر مزایای از این دست، برای همکاری با شما درنگ نخواهند کرد. تنها نکته مهم این است که بتوانید کسبوکار خودتان را به خوبی به این افراد معرفی کنید.
تجهیزات مورد نیاز راه اندازی
یکی دیگر از مهمترین مواردی که زمان بررسی طرح توجیهی بلوک هبلکس باید به آن توجه کرد، لیست تجهیزات مورد نیاز است. اگر به خاطر داشته باشید در بخش برآورد هزینههای نیز اعلام کردیم که این مولفه از جمله موارد اصلی است و نادیده گرفتن آن امکان پذیر نخواهد بود.
با توجه به تجربه کارشناسان امر، مجموعه تجهیزات اولیهای که برای راه اندازی کارخانه تولید بلوک هبلکس نیاز دارید، به ترتیب زیر هستند:
- سیستم مورد نیاز برای درصد بندی ماسه میکرونیزه
- سنگ شکن آهک
- سیستم مخلوط کننده گازها
- مخزن توزین سیلیس
- اتوکلاو
- دیگ بخار
- تجهیزات مختص میکس مواد اولیه
- سیستم لازم برای آماده سازی سیمان
- جرثقیل سقفی
- فیدر تغذیه سیلیس
- الواتور قاشقی
- الک لرزاننده
- تجهیزات لازم برای برش افقی
فرایند تولید| طرح توجیهی بلوک هبلکس
برای اینکه راهنمای پیش روی تکمیل شود، نگاهی هم به فرایند تولید بلوک هبلکس میاندازیم تا زمان بررسی طرح توجیهی خود، دید بازی نسبت به این موضوع داشته باشید. برای شروع این روند باید از ترکیب آب و سیلیس دوغاب تهیه کرد. این ترکیب نباید گل مانند، خشک و یا زیاد از حد شل باشد.
پس از آن باید سیمان و آهک را به ترکیب به دست آمده اضافه کنیم. توجه داشته باشید که تمام این مراحل با استفاده از تجهیزات ذکر شده انجام خواهد شد. در نتیجه مهم است که سیمان و آهک به صورت آسیاب شده استفاده شوند تا آسیبی به دستگاهها وارد نشود. محصول به دست آمده از ترکیبات باید یک دست بوده و رطوبت کافی را داشته باشد. پس اضافه کردن آب به آنها مانعی ندارد.
زمان تدوین طرح توجیهی بلوک هبلکس، باید مراحل کار را به خوبی بشناسید تا سرمایه گذاران و شرکای خود را از روند پیش رو آگاه کنید. چهارمین مرحلهای این روند، اضافه کردن پودر آلومینیوم به این مواد است. این پودر با همراهی آب مرحله هوادهی به بلوک را آغاز میکند. همچنین مهم این کیفیت مواد به دست آمده در همین مرحله آزمایش شود تا بتوانید استانداردهای لازم (با شماره ۶۰۴۵ و ۶۰۴۹) را دریافت کنید.
در نهایت ترکیب به دست آمده در قالبهای مخصوص ریخته میشود. قبل از این کار باید قالب را مازوت اندود کنید تا مخلوط به دیوارههای آن نچسبد. همچنین نیمی از قالبهای را با مواد پر کنید چون هبلکس به خاطر واکنشهای شیمیایی که خواهد داشت، به مرور زمان دو برابر میشود.
در مراحل پایانی محصول به صورت افقی برش داده میشود و با استفاده از دستگاه اتوکلاو، پس از گذراندن سه مرحله حرارتی، اصطلاحا عمل میآید. در این دستگاه دمای مواد تا ۲۰۰ درجه سانتیگراد و فشار وارد شده به آنها تا ۱۲ اتمسفر خواهد بود.
توجیه اقتصادی برای این طرح
با توجه به تمام مواردی که تا کنون ذکر شده، ورود به این عرصه توجه اقتصادی لازم را دارد. زیرا سالهاست که فعالان صنعت ساختمان سازی به سمت استفاده از بلوکهای هبلکس کشیده شده و با توجه به مزایای ذکر شده، سعی در کاهش هزینههای مربوطه دارند.
همان طور که زمان بررسی طرح توجیهی بلوک هبلکس دریافتید، این نوع بلوک بسیار سبک است؛ اما مقاومتی در حد سنگ دارد. این دو ویژگی مهم باعث میشوند تا این محصولات گزینه خوبی برای زمینهای زلزله خیز باشند. گفته میشود که در چنین موقعیتهایی، آسیب کمتری به مردم وارد شده و خطرات جانی کنترل خواهند شد.
همچنین به دلیل عایق بودن این نوع بلوک، مصرف انرژی در خانه و یا هر محل دیگری که با ساخته شده باشد، کاهش پیدا میکند. در نتیجه سازندگان این محصولات میتوانند از سازمان بهینه سازی مصرف سوخت، درخواست یارانه (سوبسید) داشته باشند.
مطالعات بازار تولید بلوک
راه اندازی هر کسبوکار بدون توجه به جایگاه آن در بازار، عملا روند موفقیت شما را کند خواهد کرد. پس مهم است که بدانید رقبای شما در این عرصه چه کسانی هستند و چه نوع مسئولیت اجتماعی را برای خود تعریف کردهاند. با توجه به مجموع آنچه در تحقیقات کارشناسان به دست آمده، کسانی که در این عرصه فعالیت میکنند، همواره سه هدف زیر را برای خود تعریف کرده و برای تحقق آنها در تلاش هستند.
- اجرای صحیح مراحل تولید بلوک
- ارتقا کیفیت محصولات
- افزایش رضایت مندی خریداران
خانههای ساخته شده با بلوک بتنی برای افرادی که میخواهد مصرف انرژی خود را کاهش داده و عایق صدای مناسبی هم داشته باشند، ایده آل است. با توجه به این نقطه درد و همزمان با تدوین طرح توجیهی بلوک هبلکس خود، ملزم به تهیه و تولید محصولاتی هستید که مشتری را راضی نگه دارد تا بازار کار خود را از دست ندهید.
با این تفاسیر، پیدا کردن یک جایگاه خوب در بازار کار بلوک سازی با این روش، مستلزم تلاش شبانه روزی شخص شما و تیم همراهتان است. فراموش نکنید که رسیدن به یک بازار کار با این سطح علاقه مندی میان سرمایه گذاران و خریداران، راحت نیست؛ اما تلاش مستمر شما میتواند نتایج خوبی را به همراه داشته باشد.
صادرات محصول
زمان بررسی میزان سوددهی این نوع فعالیت اعلام کردیم که صادر کردن این محصولات به کشورهای همسایه میتواند نقطه عطفی در کارنامه کاری شما باشد. در نتیجه مهم است که پس از رسیدن به مرحلهای از ثبات شغلی، حضور در نمایشگاههای داخلی و خارجی را یکی از اولویتهای خودتان بدانید.
نمایشگاههایی از این دست، بهترین پل ارتباطی برای آشنایی با رقبای داخلی و خارجی و همچنین مشتریان مشتاق به همکار با برند شماست. فراموش نکنید در این وضعیت تنها کیفیت محصول تولید شده میتواند جایگاه شما را تثبیت کند. پس مهم است که هدف اول شما تخصیص هزینه مناسب برای تولید با کیفیت بلوک هبلکس باشد.
دریافت طرح توجیهی بلوک هبلکس ۱۴۰۳
به یاد بسپرید که با توسعه بازار کار میتوانید سود بیشتری را به دست آورده و هزینههای صرف شده را جایگزین کنید. این یک حکم قطعی است که حضور بیشتر در بازار کار، تعامل مثبت با رقبا و ایجاد اعتماد میان مشتریان، حجم سودآوری بیشتر برای برند شما را تضمین میکند. در نتیجه با نگارش یک طرح توجیهی بلوک هبلکس مسیر پیش روی خود را به خوبی طرح ریزی کنید تا با چالشهای کمتری مواجه بوده و برنامه ریزی بهتری داشته باشید.
جمع بندی
در مجموع مهم است زمان شروع این روند و ورود به عرصه صنایع ساختمانی، کاملا منطقی باشید. تدوین یک طرح توجیهی که خوب نوشته شده، گام ابتدایی فعالیت شماست. پس مهم است که آن را زیر نظر کارشناسان امر تهیه کنید تا در تمام مراحل پیش روی خود، از اخذ وام گرفته تا تلاش برای دریافت مجوزهای لازم، دچار چالشهای غیر منتظره نشوید.
یک پاسخ
این مطلب بسیار مفید می باشد.