طرح توجیهی میوه خشک سال ۱۴۰۳ (WORD+PDF)

طرح توجیهی چیپس میوه

آنچه میخوانید

یکی از انواع تنقلات سالم و بسیار خوشمزه که این روزها بسیار هم پرطرفدار است میوه خشک یا همان چیپس میوه است که از میوه‌های مختلف تشکیل شده و طعم بسیار خوبی هم دارد. اگر شما هم به دنبال این هستید که در این زمینه شروع به فعالیت کنید و کسب و کاری راه بیندازید می‌توانید با مطالعه و بررسی در زمینه طرح توجیهی میوه خشک کسب و کار موفقی را شروع کنید. بررسی این طرح‌ها که گاها حاصل تلاش و تجربه کارآفرینان موفق است می‌تواند به شما کمک بسیار زیادی کند. اگر شما هم به این موضوع علاقه دارید تا انتهای مقاله طرح توجیهی میوه خشک با ما بمانید.

برای دانلود طرح توجیهی میوه خشک نگارش ۱۴۰۳ کلیک کنید

تهیه طرح توجیهی برای اخذ وام | طرح توجیهی میوه خشک

برای راه اندازی یک کسب و کار شما می‌توانید از بانک وام دریافت کنید. البته برای دریافت وام نیاز به ارایه طرح توجیهی میوه خشک دارید. در واقع طرح توجیهی یکی از مدارک مورد نیاز بانک‌ها برای دریافت وام است و اهمیت آن برای بانک در این است که به نوعی با شما شریک می‌شود و همچنین باید برآورد کند که شما می‌توانید از طریق این طرح  وام گرفته شده را پرداخت کنید.

میوه خشک

توجه کنید که بانک‌ها قوانین و شرایط مختلفی برای دریافت وام دارند و لازم است مطابق با قوانین آنها حرکت کنید. در طرح توجیهی شما باید میزان بودجه و هزینه لازم برای تدوین طرح را مشخص کنید. طرح توجیهی یا بیزینس پلان مورد انتظار و رضایت هر بانک با بانک دیگر متفاوت است و در واقع هنگام نگارش باید به این نکته توجه ویژه‌ای کنید. برای طرح توجیهی دریافت وام بهتر است ازمشاورانی که در این زمینه فعالیت می‌کنند کمک بگیرید زیرا این افراد با قوانین و نکات مهم از نظر بانک مورد نظرتان آشنا هستند و می‌توانند سرعت کار را افزایش دهند.

در نهایت پس از ارایه مدارک لازم، تمامی مدارک شما توسط بانک مورد بررسی و ارزیابی قرار می‌گیرد و در صورت تایید وام به شما تعلق می‌گیرد. در هنگام دریافت وام حتما به بازپرداخت‌های وام هم توجه کنید و شرایط بازپرداخت را برای خود روشن کنید.

سرمایه اولیه طرح توجیهی

سرمایه اولیه طرح توجیهی میوه خشک برای شروع کار بسته به حجم تولید متفاوت خواهد بود. اگر می‌خواهید در منزل کار کنید و نیاز به تامین جا ندارید باید حدود ۷۰ میلیون تومان سرمایه اولیه تهیه کنید. اما اگر بخواهید به صورت یک کارگاه کسب و کار خود را راه‌اندازی کنید باید هزینه‌‌های مربوط به تامین جا و احداث سوله را بپردازید. همچنین دستگاه‌‌های لازم را خریداری نمایید و برای خرید مواد اولیه نیز پول کافی را تامین کنید. این موارد می‌تواند بیش از یک تا چند میلیارد تومان براورد شود.

انواع میوه خشک

براورد هزینه ها

برای براورد هزینه‌ها بهترین کار این است که با یک کارشناس در این مورد صحبت کنید. هزینه‌های جاری شامل پرداخت حقوق و مزایا، هزینه‌های مربوط به انرژي، تعمیر دستگاه‌ها، بازاریابی، حمل و نقل و بسته بندی است.

میزان سود دهی برای طرح توجیهی میوه خشک

سود دهی این کار بسیار مناسب است و بین ۴۰ تا ۵۰ درصد سوددهی دارد. با توجه به علاقه مردم به تهیه میوه خشک این شغل می‌تواند درآمد مناسبی برای شما ایجاد کند. میزان سوددهی شما بستگی به این دارد که شما به چه شکلی مشغول به کار هستید. آیا شما فقط به بازار داخل توجه کرده‌اید یا در فکر صادرات به کشورهای دور و نزدیک هم هستید. اگر در بخش صادرات هم فعال شوید میزان سوددهی شما افزایش چشمگیری خواهد داشت.

یکی دیگر از مواردی که در میزان سوددهی طرح توجیهی میوه خشک تاثیرگذار است میزان سرمایه اولیه شما است. بسته به اینکه شما یک کسب و کار خانگی دارید یا یک کارگاه مجهز با دستگاه‌های پیشرفته سرعت کار شما در فرایند خشک کردن میوه‌ها و کیفیت خروجی محصول متفاوت است. همین امر می‌تواند بر میزان محبوبیت کالا نزد مشتری تاثیر بگذارد. هرچه فروش شما بیشتر شود و مشتریان ثابتی پیدا کنید میزان سوددهی شما بیشتر خواهد شد.

دستگاه میوه خشک

تجهیزات مورد نیاز راه اندازی

یکی از مواردی که در طرح توجیهی باید آورده شود مربوط به دانش فنی و تجهیزات مورد استفاده است که اهمیت بسیار زیادی دارد. مراحل مختلفی برای تولید میوه خشک باید پشت سر گذاشته شود که شامل شستشوی میوه، هسته گیری، برش و لپه کردن، دود گوگرد زنی، سولفوره کردن، خشک کردن، سورت و مرتب کردن و در نهایت بسته بندی محصولات است.

براساس فعالیت‌های انجام شده تجهیزاتی هم مورد نیاز است که به بیان آن‌ها می‌پردازیم. این تجهیزات عبارتند از:

  • وان شستشوی اتوماتیک میوه
  • تجهیزات سورتینگ و مرتب کننده
  • دستگاه برش‌زن
  • دستگاه پوست گیر
  • تجهیزات مربوط به تثبیت رنگ میوه
  • دستگاه‌های خشک‌کن که شامل خشک‌کن کابینتی و خشک‌کن تونلی می‌شود.
  • نوار نقاله و میز بازرسی
  • بالابر Z
  • سیستم تزریق گاز ازت
  • تجهیزات بسته بندی شامل بسته بندی سلفونی و قوطی پرکن
  • دستگاه حلزونی
  • سیستم هیتر و نمک زنی
  • دستگاه تاریخ زن برای درج تاریخ تولید و انقضا

همچنین برای بررسی کیفیت تجهیزات آزمایشگاهی نیز لازم است که شامل موارد زیر است.

  • آون
  • هود
  • دسیکاتور
  • ترازوی دیجیتال
  • pH متر
  • کوره الکتریکی
  • انکوباتور

فرایند تولید میوه خشک

فرایند تولید یکی از مراحل موجود در طرح توجیهی میوه خشک است. برای اینکه با فرایند تولید میوه خشک آشنا شوید باید بدانید که این کار شامل چند مرحله است. در ابتدا شما باید تجهیزات و فضای مورد نیاز برای کار را آماده کنید. سپس باید اقدام به تهیه انواع میوه نمایید. بهتر است برای این کار به صورت عمده از باغداران میوه را بخرید تا هزینه‌های شما کاهش پیدا کند. سپس فرایند انتقال میوه‌ها به محل کار انجام می‌شود.

سپس درجه بندی میوه انجام می‌شود. مرحله بعدی شستشوی میوه‌ها است که توسط دستگاه دارای وان به صورت اتوماتیک شسته می‌شود. در مرحله بعد هسته‌گیری میوه‌های هسته دار انجام می‌شود و پوست و دم میوه‌‌ها جدا می‌شود. سپس میوه‌ها به سمت دستگاه برش زن می‌روند تا برش بخورند. در نهایت آنزیم بری، خشک کردن، متعادل کردن رطوبت، بسته بندی و انبارداری انجام می‌شود.

باید بدانید در مرحله اول که انتخاب مواد اولیه است باید دقت کافی به خرج دهید. باید میوه‌های با کیفیت خریداری کنید تا محصول نهایی شما از نظر طعم و شکل ظاهری کیفیت بسیار بالایی پیدا کند. گونه‌های گیاهی، عوامل زراعی و درجه رسیده بودن محصول هنگام برداشت در طعم محصول نهایی تاثیرگذار است. یکنواختی در اندازه محصول هم بسیار مهم است. چون باعث یکنواختی در اندازه محصول نهایی می‌گردد.

یکی از موارد مهم در طرح توجیهی میوه خشک که می‌تواند به برگ برنده شما هم تبدیل شود کیفیت و طعم محصول نهایی است. میوه‌های کال و نرسیده برای خشک کردن مناسب نخواهند بود. زیرا طعم و مزه خوبی ندارند و میوه‌های بیش از اندازه رسیده هم در طی فرایند له خواهد شد. برای شستشوی میوه‌ها با آب نیز باید قوانین رعایت شود. برای مثال درجه سختی آب ۱۵۰ قسمت در میلیون محاسبه شود و از آب شرب برای شستشوی میوه‌ها استفاده کرد.

توجیه اقتصادی برای این کار

در بیان توجیه اقتصادی این کسب و کار باید گفت اگر هدف شما تولید میوه خشک در ابعاد بسیار زیاد است نیاز به تهیه زمین، سوله برای قرار گیری دستگاه‌ها، استخدام نیروی کار، گرفتن مجوزها، پرداخت هزینه‌های مرتبط با فعالیت و دستمزد کارگران، حمل و نقل، تهیه میوه و هزینه‌‌های مرتبط با تبلیغات و برندینگ است.

اما ممکن است شما بخواهید در منزل و در ابعاد کوچک کار کنید که در این صورت یک فضای ۱۰ تا ۱۲ متری برای این کار کافی است. معمولا هر کیلو میوه خشک از ۱۰ کیلو میوه تازه به دست می‌آید. فرض کنید که شما سیب را به نرخ عمده کیلویی ۱۰ هزار تومان خریداری کرده‌اید می‌توانید میوه خشکش را کیلویی ۸۰ تا ۱۰۰ هزار تومان به فروش برسانید.

در طرح توجیهی میوه خشک دوره بازگشت سرمایه حدود ۳ سال تعریف می‌شود. البته این موضوع بستگی به کیفیت میوه خشک، تبلیغات و سهم بازار می‌تواند کمی تغییر کند.

برای اینکه بتوانید چشم اندازی نسبت به میزان بودجه لازم پیدا کنید باید بگوییم اگر به طور متوسط بخواهید ۳۰۰ کیلوگرم چیپس میوه تولید کنید نیاز به ۴۵ میلیون تومان سرمایه ثابت و ۳۰ میلیون تومان سرمایه در گردش دارید. پس به طور کلی اگر شما بخواهید در منزل خود کار کنید نیاز به حدود ۷۰ میلیون تومان سرمایه دارید. البته درآمد حاصل از آن می‌تواند تا ماهی ۵ میلیون تومان براورد شود. با گسترش کسب و کار هم هزینه‌‌ها بالاتر خواهد رفت و هم درآمد شما افزایش چشمگیری خواهد داشت.

مطالعات بازار برای طرح توجیهی میوه خشک

برای شروع هرکاری بررسی بازار اهمیت بالایی دارد. شما باید بازار هدف خود را شناسایی کنید و از این طریق مشتریان خود را مشخص کنید. نکاتی که دیگر رقبا از آن برای فروش بهتر استفاده می‌کنند را بسنجید و معایب کارهای آنها را بررسی کنید و در طرح خود در تلاش برای برطرف کردن معایبی که از کارهای رقبا تشخیص داده‌اید برآیید.

بررسی و مطالعه بازار در طرح توجیهی میوه خشک میزان سودآوری کار را هم برای شما مشخص می‌کند. استفاده از میوه و سبزیجات خشک شده در کشور ما سابقه طولانی ندارد و از این‌رو انتخاب خوبی برای شروع کار است.  همچنین برخی از کشورهای همسایه و دیگر کشورها هم بازار هدف بسیار خوبی برای این طرح هستند. در کشورهایی مثل روسیه میوه و سبزی همیشه در دسترس نیست و این کشور و کشورهایی مشابه هدف خوبی برای صادرات هستند.

میوه خشک شده

در بحث مطالعات بازار به دیگر کشورها هم توجه کنید و آنها را مورد ارزیابی قرار دهید. اگر هدف شما صادرات به این کشورها است قبل از آغاز کار صادرات قوانین آن کشور را بررسی کرده و مجوزهای لازم برای صادرات را کسب کنید تا زمانی که برای صادرات اقدام می‌کنید درگیر اخذ مجوزها و موارد این چنینی نشوید.

صادرات محصول تولیدی

یکی از بخش‌های مهم در کار تولید میوه خشک که در طرح توجیهی نیز باید گنجانده شود، مبحث صادرات میوه است. برای این کار علاوه بر تولید محصول باکیفیت شما باید مراحل لازم برای اخذ مجوزهای لازم را بگذرانید. این مجوزها شامل مجوزهای اتاق بازرگانی و مجوزهای سازمان ملی استاندارد است. کار مهم دیگری که باید انجام دهید تاسیس شرکت است. شما می‌توانید در قالب شرکت سهامی خاص یا مسئولیت محدود  شرکتی ثبت کنید و شروع به کار نمایید. دریافت کارت بازرگانی نیز ضروری است. اگر قصد دارید به کشورهای اروپایی میوه خشک را صادر کنید باید قوانین آن کشورها را هم بدانید و مجوزهای لازم را دریافت کنید. در طرح توجیهی میوه خشک میزان درآمد حاصل از صادرات را هم باید در نظر بگیرید.

برای مثال برای صادرات میوه به کشورهایی مانند آرژانتین، کانادا، سوئیس و استرالیا به مجوزهایی مانند گواهی امنیت غذا مانند IFS، FSSC22000 و BRC نیاز دارید. همچنین دریافت مجوزهایی مانند گواهی محصولات ارگانیک و حفاظت از محیط زیست و نیز IFOAM نیز ضروری است. همچنین رعایت حداکثر وزن ۱۰ کیلوگرم نیز بسیار مهم است.

شما باید بدانید کدام میوه‌ها قابلیت صادرات دارند. این میوه‌ها شامل کیوی،‌ زردآلو، خرما، آلو، انجیر،‌ توت ، سیب و پرتقال است. ۰۱۳/۰ درصد از سهم صادرات جهانی به صادرات میوه خشک اختصاص دارد و کشورهایی مانند تایلند، ترکیه، آمریکا، آلمان و ایران از بزرگترین صادرکنندگان در این زمینه هستند. کشورهایی مانند چین، فرانسه و انگلیس هم از بزرگترین واردکنندگان این محصول محسوب می‌شوند.

با توجه به موقعیت جغرافیایی ایران صادر کنندگان می‌توانند به بیش از ۴۰ کشور برای صادرات میوه خشک دسترسی پیدا کنند و سود بسیار زیادی هم کسب نمایند.

دریافت طرح توجیهی میوه خشک ۱۴۰۳

 

برای تهیه طرح توجیهی کلیک کنید

جمع بندی

در این مقاله سعی کردیم شما را با فرایند تولید میوه خشک آشنا کنیم. بازار میوه خشک یک بازار نوپا و تازه کار در داخل کشور است که با اقبال عمومی نیز مواجه شده است. از این رو این کار می‌تواند بازار خوبی را از آن خود کند و سوددهی بالایی نیز برای صاحب کار به همراه بیاورد. ارایه طرح توجیهی میوه خشک برای شروع کسب و کار و همچنین دریافت وام الزامی است. در این راه بهتر است به بررسی بازار هدف بپردازید. هزینه خرید دستگاه‌ها و تجهیزات مورد نیاز را بررسی کنید و تعداد نیروی کار مورد نیاز خود را هم برآورد کنید.

با بررسی هزینه‌ها می‌توانید به شکل معقولی بودجه اولیه و مورد نیاز خود را مشخص و تهیه کنید. خوشبختانه شروع کسب و کار میوه خشک به نحوی است که شما می‌توانید با داشتن سرمایه اولیه در رنج‌های مختلف اقدام به شروع کسب و کار نمایید.

۴.۷/۵ - (۸ امتیاز)