طرح توجیهی سفره یکبار مصرف راهکارها سرمایهگذاری مطمئن در این زمینه و راهاندازی کسب و کاری سودآور را به علاقهمندان ارائه میدهد. با استفاده از این طرح میتوان مزیت تولید سفره یکبار مصرف و استفاده از آن را در ابعاد مختلف بررسی کرد و صرفا زمانی اقدام به تولید این محصول کرد که صرف سرمایه برای تولید آن، از نظر مالی و اقتصادی توجیه داشته باشد. با توجه به اهمیت داشتن طرح توجیهی در موفقیت کسب و کار، این مطلب را به بررسی طرح توجیهی سفره یکبار مصرف اختصاص دادهایم. با ما همراه باشید.
برای دریافت طرح توجیهی سفره یکبار مصرف کلیک کنید
تهیه طرح توجیهی برای اخذ مجوز
اولین قدم در راهاندازی یک کسب و کار دریافت مجوزهای لازم برای آن است و این اقدام در راهاندازی کسب و کاری مربوط به تولید سفره یکبار مصرف، مانند راهاندازی کارخانهای در این زمینه هم مورد نیاز است. دریافت مجوز نه فقط برای راهاندازی کسب و کار بلکه برای فعالیتهایی مانند دریافت تسهیلاتی مانند وام بانکی هم مورد نیاز است. مجوز لازم برای راهاندازی کارگاه یا کارخانهای جهت تولید این محصول از سمت وزارت صنعت و معدن صادر میشود و برای دریافت آن باید طرح توجیهی قابل قبولی که اثباتی بر سودآور بودن کسب و کار مورد نظر باشد را به سازمان مربوطه ارائه داد.
طرح توجیهی به چه معناست؟
قبل از بررسی اهمیت طرح توجیهی سفره یکبار مصرف در دریافت مجوز و شروع به کار در زمینه تولید این محصول، ابتدا باید بدانید که طرح توجیهی به چه معناست و اهمیت استفاده از آن در کسب و کارها چیست. طرح توجیهی در واقع گزارشی کامل از یک ایده و بررسی آن در ابعاد مختلف مانند هزینه نهایی، بازار و… است تا توجیه پذیر بودن آن اثبات شود. خصوصیات یک طرح توجیهی کامل به صورت زیر است:
- ارائه کلیه اطلاعات در مورد پروژه مورد نظر به صورت کلی و جزئی
- طراحی شده مطابق با قوانین ارگان صادرکننده مجوز کسب و کار
- قابلیت استفاده برای دریافت وام و تسهیلات بانکی
- رعایت ضوابط سازمانی در طراحی آن
- برآورد دقیق هزینهها در آن
- برخورداری از تحلیل تجاری، مالی و اقتصادی کامل و دقیق
مزایای استفاده از طرح توجیهی
داشتن یک طرح توجیهی دقیق و استفاده از آن قبل از شروع پروژه، ضریب اطمینان در مورد اخذ نتیجه دلخواه از انجام آن پروژه را تا حد زیادی افزایش میدهد. در واقع طرح توجیهی یا امکانسنجی کمک میکند که صرفه مالی، میزان دسترسی به منابع و مدت زمان لازم برای رسیدگی به یک پروژه تا به سود رسیدن را دقیقتر مشخص کرده و امکان یا عدم امکان انجام آن را تعیین کنید. از مزایای داشتن چنین طرحی پیش از راهاندازی کسب و کار میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- کمک به تصمیمگیری دقیق در مورد شروع یا لغو پروژه
- تمرکز و مشخص کردن وظایف در تیم کاری
- افزایش شانس موفقیت از انجام پروژه
- کمک به تصمیمگیری راحتتر برای هر کدام از مراحل شروع یا پیشبرد پروژه
- کمک به زمانبندی اقدامات و برنامهریزی برای آنها و….
تمام مزایای گفته شده در ایجاد طرح توجیهی سفره یکبار مصرف هم وجود دارند و در صورت آمادهسازی و نگارش دقیق طرح میتوان از آنها بهره برد.
سرمایه اولیه
اولین و مهمترین بخشی که در طرح توجیهی مورد بررسی قرار میگیرد، سرمایه اولیه برای راهاندازی کسب و کار است. در مورد طرح توجیهی سفره یکبار مصرف میزان سرمایه اولیه به موارد مختلفی مانند نوع سفره بستگی دارد. این سفرهها در انواع کاغذی و پلاستیکی تولید میشوند که دستگاههای مناسب و قابل استفاده برای تولید و متریال اولیه که به منظور راهاندازی خط تولید در هر کدام از انواع آن متفاوت است و این موضوع موجب تفاوت در هزینه یا سرمایه اولیه مورد نیاز هم میشود.
فرآیند محاسبه سرمایه اولیه
در طرح توجیهی باید محاسبه سرمایه اولیه مورد نیاز به طور دقیق انجام شود تا تامین آن براساس طرح هم فرآیند سادهتری داشته باشد. اهمیت این موضوع به خصوص زمانی که قصد تامین سرمایه اولیه از بانک به صورت وام و تسهیلات را داشته باشید، بیشتر است. سرمایه اولیه مورد نیاز برای راهاندازی کارخانه تولیدی سفره یکبار مصرف به عوامل مختلفی بستگی دارد که هر کدام از آنها باید در طرح به صورت جداگانه محاسبه شوند، این عوامل عبارتند از:
- محل کارخانه و هزینههای لازم برای خرید و رسیدگی به آن
- هزینه دستگاه و تجهیز کردن کارخانه
- هزینه مواد اولیه و مقدار مورد نیاز آن
- حجم مورد نظر برای تولید در شروع کار
- آورده سرمایه گذاران یا مالک اصلی برای راهاندازی کارخانه
انواع سرمایه اولیه مورد نیاز
سرمایه مورد نیاز که در طرح توجیهی سفره یکبار مصرف مشخص میشود، علاوه بر جزئیات باید دو بخش مشخص هم داشته باشد. اولین بخش هزینههای ثابت است که با یکبار صرف هزینه برای آنها، تا مدتها نیازی به هزینه مجدد نیست که شامل خرید ساختمان کارخانه و تهیه تجهیزات و وسایل شروع به کار است و دومین بخش سرمایه در گردش مانند خرید مواد اولیه مرغوب است.
برآورد هزینهها
بعد از مشخص کردن سرمایه اولیه باید هزینههای لازم برای راهاندازی کارخانه سفره یکبار مصرف و شروع پروژه را برآورد کرد. هزینهها نیز مانند سرمایه مورد نیاز به دو بخش تقسیم میشوند که بخش اول آنها هزینههای قبل از شروع پروژه یا پیش از بهرهبرداری از آن و بخش دوم، هزینههای جاری یا هزینههایی است که بعد از شروع پروژه به صورت دورهای مورد نیاز است.
هزینههای پیش از شروع
خرید کارخانه یا احداث آن بیشترین هزینه پیش از شروع را شامل میشود که باید برآورد آن را در طرح توجیهی سفره یکبار مصرف انجام داد. به علاوه موارد دیگری مانند تعمیر و رسیدگی به کارخانه، تجهیز کردن آن، وسایل نقلیه و تاسیسات اداری و هزینه اخذ مجوزها هم قبل از شروع کار باید پرداخت شوند.
هزینههای جاری
بعد از پرداخت هزینههای پیش از شروع و فراهم کردن تجهیزات اولیه برای شروع به کار و به منظور بهرهبرداری از پروژه هم هزینههایی مورد نیاز است که همان هزینههای جاری هستند و موارد زیر را شامل میشوند:
- هزینه تهیه متریال اولیه
- هزینه تعمیر و نگهداری از تجهیزات
- دستمزد نیروهای انسانی
- هزینه سوخت و انرژی
- هزینه استهلاک تجهیزات
- هزینه فروش و اداری
- مالیات و…
میزان سوددهی
از دیگر مسائلی که با تهیه طرح توجیهی سفره یکبار مصرف میتوان قبل از شروع به کار مشخص کرد، میزان سوددهی انجام این کار است. به طور کل سود هر کسب و کار، درآمد منهای هزینهها است و روش محاسبه آن در هر کسب و کار و هر محصول متفاوت است که در مورد سفره یکبار مصرف میتوان آن را از سه جنبه زیر بررسی کرد.
سود کالا
سود حاصل از کالا در پروژه تولید سفره یکبار مصرف به معنی سود فروش این محصول است. سود فروش در مورد این محصول چیزی حدود ۵۵ درصد است که نسبت به بسیاری از محصولات تولیدی میزان بالاتری دارد.
سود کسب و کار
سود حاصل کسب و کار در تولید سفره یکبار مصرف حدود ۴۵ درصد است که با توجه به کمتر بودن مقدار آن نسبت به سود کالا، میتوان گفت که بخشی از سود فروش در هربار تولید صرف عملیات تولید مرحله بعد میشود.
سود نسبت به دارایی
جنبه سوم بررسی میزان سوددهی در طرح توجیهی سفره یکبار مصرف، سودی است که از سرمایهگذاری در این شغل به دست میآید که در حال حاضر عددی حدود ۴۰ درصد دارد و این موضوع نشاندهنده سودآور بودن این کسب و کار است.
تجهیزات مورد نیاز
یکی دیگر از اهداف تهیه طرح توجیهی سفره یکبار مصرف، مشخص کردن تجهیزاتی است که برای تولید و عرضه انبوه سفرههای یکبار مصرف مورد نیاز است. انتخاب تجهیزات اولیه به نوع مصرف و فرآیند تولید آن بستگی دارد. در یک کارخانه تولیدی سفره یکبار مصرف نیاز به تجهیزات مختلفی است که مهمترین آن موارد زیر هستند:
- دستگاه میکسر برای تهیه متریال اولیه
- دستگاه تولید نایلون
- ماشین آلات مخصوص دوخت یا پرفراژ کردن سفره
- ماردون
- تجهیزات تولید سفره در تعداد لایه مورد نظر
- کندر
- رول کن سفره
- دستگاه چاپ
- تجهیزات مرتبط با بستهبندی
تجهیزات گفته شده، موارد پایه در شروع پروژه تولید سفره یکبار مصرف هستند اما بسته به نوع سفر یکبار مصرف، حجم تولید و طرح توجیهی ممکن است نیاز به تجهیزات بیشتری نسبت به موارد گفته شده هم باشد.
فرآیند تولید
تجهیز کردن کارخانجات با هدف تولید محصولات مختلف انجام میشوند. به علاوه بخش زیادی از هزینههای جاری در فرآیند تولید محصول صرف میشوند، به همین دلیل باید جزئیات و فرآیند تولید را در طرح توجیهی سفره یکبار مصرف مشخص کرد. فرآیند تولید این محصول به شرح زیر است:
- مخلوط کردن متریال خام اولیه
- ذوب کردن متریال برای تولید ماده تولید
- تولید طاقه و حباب سفره
- جرقهگیری
- تهیه سفره در انواع تک یا دو لایه
- انتخاب طرح برای سفره و چاپ روی آن
- رول کردن سفره در اندازه مشخص و بستهبندی آن برای عرضه به بازار و فروش به مشتریان
نحوه تولید سفره یکبار مصرف
در طرح توجیهی سفره یکبار مصرف باید فرآیند تولید با جزئیات مشخص باشد. فرآیند تولید این محصول را میتوان به دو مرحله آمادهسازی مواد اولیه و تبدیل مواد اولیه به سفره تقسیم کرد که به شرح زیر هستند.
آمادهسازی مواد اولیه
جهت تولید این محصول ابتدا باید مواد اولیه را وارد دستگاه میکسر کرد. مخلوط کردن یکدست اولیه و میکس کامل آنها با یکدیگر تاثیر زیادی در مرغوبیت این محصول دارد. در مرحله بعد باید مواد میکس شده را وارد دستگاه مذاب کرد. تا زمانی که مواد جامد اولیه ذوب نشوند، امکان تبدیل آنها به سفره یکبار مصرف وجود نخواهد داشت. بعد از ذوب کامل، مواد اولیه با کمک ماردون از قالب به بیرون ریخته میشوند.
تبدیل مواد اولیه به سفره
حباب مواد اولیه خارج شده از قالب از یک جرقهگیر عبور میکند تا بار الکتریکی آن از بین برود. سپس مواد وارد دستگاه تولید سفره یک یا دولایه میشوند و یکی از انواع این سفرهها تولید میشود. در صورتی که طرح و مدل خاصی برای سفره مد نظر باشد این کار بعد از آمادهسازی آن براساس تعداد لایه و با قرار گرفتن سفره آماده در دستگاه چاپ قرار میگیرد. پس از پرفراژ کردن سفره و مشخص کردن پرفراژ جداسازی روی سفره، نوبت به مرحله پایانی آن یعنی رولسازی سفره است. در این مرحله که آخرین مرحله کار است، سفره روی رول مقوایی مخصوص جمعآوری شده و برای عرضه به بازار بسته بندی میشود.
توجیه اقتصادی
توجیه پذیری اقتصادی یکی دیگر از نکاتی است که در طرح توجیهی سفره یکبار مصرف باید به آن توجه داشت. این موضوع به معنی داشتن یا نداشتن صرفه اقتصادی از تولید این محصول و عرضه آن به بازار است. گاهیاوقات سرمایهداران بدون در نظر گرفتن این موضوع اقدام به سرمایهگذاری در بخشهای مختلف میکنند و چون بخش انتخابی آنها نیاز روز جامعه نیست، سرمایه صرف شده از بین رفته و چندان توجیه اقتصادی نخواهد داشت.
چرا تولید سفره یکبار مصرف توجیهپذیر است؟
سفرههای یکبار مصرف اما به دلیل کاربرد فراوانی که دارند در هر شرایطی کسب و کاری پر سود خواهند بود. این محصولات در مقدار جزئی برای مصرف خانگی و در مقدار انبوه برای مصرف تجاری مثل رستوران یا تالار استفاده میشوند که نشان از تقاضای بالا برای خرید آنها دارد. با توجه به این موضوع میتوان گفت که سرمایهگذاری در تولید سفره یکبار مصرف توجیه اقتصادی بالایی داشته و با انجام آن، احتمال کسب سود قطعی خواهد بود. به خصوص در کارخانجاتی که بخشی برای عرضه مستقیم محصولات به عمده فروشان دارند، احتمال سود بیشتر هم خواهد بود.
مطالعات بازار
مطالعات بازار به منظور تعیین وضعیت عرضه و تقاضا سفره یکبار مصرف و انتخاب بهترین زمان عرضه محصولات تولید شده به بازار، آخرین بخش از طرح توجیهی سفره یکبار مصرف است. از مواردی که در مطالعات بازار برای تولید سفره یکبار مصرف باید به آنها توجه کرد، موارد زیر را میتوان نام برد:
- میزان تقاضا
- میزان عرضه
- میزان رشد اقتصادی
- مقدار تولیدات این محصول در بازار
- وضعیت محصول در بازارهای خارجی
- پیشبینی آینده محصول در بازار
- شناسایی برترین تولیدکنندگان در ایران و جهان
- تعیین بهترین شیوه عرضه این محصول در بازار
دانلود طرح توجیهی سفره یکبار مصرف نگارش ۱۴۰۱
جمع بندی
طرح توجیهی سفره یکبار مصرف، چشماندازی دقیق و مشخص از سرمایهگذاری و ایجاد این شغل را در اختیار متقاضیان انجام آن قرار میدهد. این طرح مانع شکست کسب و کار شده و از ضرر و زیان مالی سرمایهگذار جلوگیری میکند، همچنین در انجام راحت تر بعضی اقدامات برای شروع کسب و کار مانند دریافت مجوزها یا دریافت وام بانکی هم کمک کننده است. تهیه یک طرح توجیهی کامل و انجام اقدامات بعدی برای راهاندازی کار بر اساس آن به نوعی تضمین موفقیت هم خواهد بود، بنابراین نگارش این کار باید به صورت حرفهای انجام شده و تا حد امکان با جزئیات دقیق آماده شود.