طرح توجیهی جلبک اسپیرولینا سال ۱۴۰۳ (word+pdf)

طرح توجیهی جلبک اسپرولینا

آنچه میخوانید

برای راه‌اندازی هرگونه کسب و کاری داشتن اطلاعات بزرگترین و ابتدایی‌ترین قدم است. پرورش جلبک اسپیرولینا، یکی از مشاغل پرسود و پرطرفدار بوده که امروزه سرمایه‌گذاری در آن با داشتن اطلاعات کافی و با کمک طرح توجیهی جلبک اسپیرولینا جامع می‌تواند تضمین یک آینده موفقیت‌آمیز و یک شغل دائمی باشد. به همین منظور در این مقاله ابتدا به معرفی و بررسی نکات مهم جلبک اسپیرولینا پرداخته‌ایم و در پایان به سوالات مهم پاسخ داده‌ایم.

برای دانلود طرح توجیهی اسپیرولینا کلیک کنید

طلای سبزی به نام جلبک اسپیرولینا

در طی سال‌های ۱۹۶۴ و۱۹۶۷، ژان لئونارد گیاه‌شناس استفاده از جلبک اسپیرولینا را مورد مطالعه قرار دارد، در نتیجه اولین مطالعه دقیق و استفاده از این گیاه به عنوان یک ماده خوراکی-دارویی در دهه ۱۹۷۰ آغاز شد. اسپیرولینا یک گونه جلبک و عمدتاً به رنگ سبز- آبی است که به خاطر داشتن انواع ویتامین و مواد معدنی مانند آهن، امگا ۳، بتاکاروتن، ب۱۲، کاروتنوئیدها، آنتی‌اکسیدان و… به طلای سبز یا سوپرفود شناخته می‌شود. امروزه ایالات‌متحده‌ آمریکا، چین، تایلند، ویتنام، هند، مکزیک و شیلی جزو بزرگ‌ترین تولیدکننده‌های جلبک اسپیرولینا هستند.

پودر جلبک

چهار عامل اصلی در کشت جلبک

جلبک‌ اسپیرولینا را می‌توان هم در محیط آبی مانند استخر و هم خاکی مانند گلخانه پرورش داد. به گفته‌ی سازمان جهانی غذا و دارو می‌توان این گیاه را در شرایط بحرانی و حتی در مناطق محروم که هیچ‌گونه گیاهی در آن امکان رشد و نمو ندارد، پرورش داد.

برای رشد و پرورش جلبک اسپیرولینا باید به چهار عامل اصلی که این گیاه به آن نیاز دارد، دقت کنید:

  1. – نور؛ نور خورشید، لامپ‌های فلورسنت یا LED
  2. – دمای رشد؛ حداقل ۲۰ و حداکثر ۴۰ درجه سانتی‌گراد
  3. – چرخش هوا در محیط
  4. – مکان کشت  و کنترل pH

این نکته را به خاطر داشته باشید که آب مورد استفاده برای پرورش جلبک به نوع کاربرد آن بستگی دارد اگر برای مصارف انسانی (خوراکی-پزشکی) تولید می‌شود باید از آب شهری و بدون آمونیاک باشد اما برای مصارف دامی وجود آمونیاک و نیترات در آب مشکلی نداشته و حتی در کیفیت تولید نیز تاثیر می‌گذارد.

میزان هزینه و سود حاصل پرورش جلبک

میزان هزینه و سود حاصل از پروش جلبک اسپیرولینا به تجهیزات، نوع بذر اولیه و فضای اختصاصی بسیار بستگی دارد. یک فرد می‌توان با سرمایه‌ای ۱۰ میلیون تومان با توجه به تهیه یک اکواریوم در منزل و خرید تجهیزات متوسط بین ۳ تا ۵ میلون تومان ماهیانه بین ۵/۱ تا ۳ میلیون درآمد خالص داشته باشد.

به عنوان مثال در یک فضای ۴۰ متری می‌توان  ۱۰ وان ۸۰۰  لیتری قرار دارد، (البته وان ۱۰۰۰ لیتری صرفه اقتصادی بیشتری دارند) که ماهیانه بین ۶ تا ۷ کیلو جلبک تولید می‌شود. قیمت فروش جلبک اسپیرولینا در سال ۹۹ برای مصارف دام و طیور هر کیلو ۴۵۰ هزار تومان و برای مصرف دارویی، خوراکی انسان ۷۰۰ هزار تومان است. همچنین هزینه بذر اولیه در این حجم تولید، تقریباً ۲۵۰ هزار تومان خواهد بود.

توجه داشته باشید که یک طرح خانگی کوچک و دارای توجیه اقتصادی مناسب باید ۸۰۰۰ لیتر باشد که در ماه ۶ الی ۷ کیلو برداشت جلبک را به دست آورید.

جلبک

درآمدزایی از طریق پرورش جلبک

همان‌طور که گفتیم درآمد حاصله از پرورش جلبک اسپیرولینا به فضا، تجهیزات و بذر اولیه بسیار بستگی دارد. به‌طور میانگین هر ۱۰۰۰ لیتر نزدیک به ۸۰۰ تا ۱۰۰۰ گرم در ماه جلبک اسپیرولینا خواهد داشت. اگر این محصول از بذرک استوک خوب و گرید A تهیه شده باشد بین ۷۰۰ تا ۸۰۰ هزار تومان قیمت دارد. معمولاً در هر مترمربع  بین ۱۰۰ تا ۲۰۰ هزار تومان سوددهی از این محصول خواهید داشت.

بزرگ‌ترین منبع برای فروش محصولات جلبک اسپیرولینا

تولید جلبک اسپیرولینا به دلیل مصارف گوناگونی که دارد، همیشه خریدار خواهد داشت، این موضوع در حالی است که امروزه ناسا تصمیم دارد از این گیاه برای تغذیه فضانوردان نیز استفاده کند. با این حال برخی از منابع فروش محصولات جلبک اسپیرولینا عبارتند از:

  1. – شیلات و تولیدکنندگان آبزیان
  2. – مصارف کود و غذادهی دام
  3. – تصفیه فاضلاب و ترکیبات منابع سوختی
  4. – مصارف دارویی و آرایشی
  5. – مصارف انسانی مانند خوراکی و  مکمل غذایی

استراتژی تبلیغات در فروش محصولات اسپیرولینا

به دلیل تازه بودن و طرفدار داشتن، ریسک فعالیت در پرورش جلبک اسپرولینا و فروش محصولات آن صفر است و افراد می‌توانند بدون هیچ سختی و دغدغه‌ای از بازار فروش، آن را راه‌اندازی کنند. با این‌حال هر چقدر محصول نهایی شما با کیفیت و مرغوب‌ باشد، اگر بازاریابی محصول انجام نشود، به‌طوریقین موفقیتی قابل‌قبولی نخواهید داشت.

ارسال رایگان محصولات به شرکت‌های خریدار، تبلیغات گسترده‌ی محیطی، شبکه‌های مجازی و محیط اینترنت، برگزاری کارگاه‌های آموزشی و … می‌تواند راهکارهای مفیدی در استراتژی تبلیغات در فروش محصولات اسپیرولینا باشند.

 

 

ارزش غذایی در هر ۱۰۰ گرم اسپیرولینا خشک شده براساس اعلام وزارت کشاورزی آمریکا

انرژی ۲۹۰ کیلوکالری
کربوهیدرات‌ها ۹/۲۳ گرم
قند ۱/۳ گرم
فیبر ۶/۳ گرم
چربی ۷۲/۷ گرم
پروتئین ۴۷/۵۷ گرم
بتاکاروتن (ویتامین A) ۲۹ میکروگرم
تیامین (ویتامین ب۱) ۳۸/۲ میلی‌گرم
ریبوفلاوین(ویتامین ب۲) ۶۷/۳ میلی‌گرم
نیاسین (ویتامین ب۳) ۸۲/۱۲ میلی‌گرم
فولات (ویتامین ب۹) ۹۴ میکروگرم
ویتامین C ۱۰ میلی‌گرم
ویتامین E ۵ میلی‌گرم
ویتامین K ۵/۲۵ میکروگرم
کلسیم ۱۲۰ میلی‌گرم
آهن ۵/۲۸ میلی‌گرم
منیزیم ۱۹۵ میلی‌گرم
فسفر ۱۱۸ میلی‌گرم
روی ۲ میلی‌گرم

پرورش جلبک

نیاز بازار ایران به تولید بیشتر

جلبک اسپیرولینا را می‌توان به دو صورت خام و فرآوری شده فروخت. در ایران سالانه نزدیک به ۷۰۰ میلیون دلار هزینه برای واردات جلبک فرآوری شده می‌شود که با توجه به تحریم‌ها، تولید آن نه تنها از خروج ارز جلوگیری می‌کند، بلکه عرضه بیشتر به بازار، باعث صادرات نیز خواهد شد.

تجهیزات مورد نیاز برای پرورش جلبک اسپیرولینا در خانه

برای پرورش جلبک اسپیرولینا در خانه می‌توانید با کمترین امکانات شروع کنید. برای یک فضای بین ۲۰ الی ۳۰ متری می‌توانید یک تانکر، آکواریوم، وان و حتی یک سطل پلاستیکی را با آب معمولی (بدون کلر) پر کنید. اگر از آب کلردار استفاده می‌کنید چند ساعت اجازه دهید تا کلر آب از بین رود یا محلول ضدکلر تهیه کنید. دیگر تجهیزات مورد نیاز برای پرورش جلبک اسپیرولینا در خانه عبارتند از:

  1. – بذر اولیه استارتر یا استوک (زنده)
  2. – بخاری آکواریوم برای تنظیم دما
  3. – پمپ آکواریوم برای تامین اکسیژن
  4. – یک پارچه یا توری با سوراخ های ریز برای جدا کردن اسپیرولینا از آب
  5. – یک ملاقه یا کاسه کوچک برای ریختن جلبک از مخزن به درون پارچه
  6. – چند ورقه کاغذ لیتموس برای اندازه‌گیری pH آب

تجهیزات پیشرفته برای پرورش جلبک اسپیرولینا

برای پرورش جلبک اسپیرولینا در مقیاس نیمه صنعتی و صنعتی بهتر است که در محیط‌های بسته انجام گیرد، زیرا کنترل دما، نور و سایر موارد مهم به راحتی انجام می‌شود. تجهیزات پیشرفته برای پرورش جلبک اسپیرولینا عبارتند از:

  1. – وان، استخر، حوضچه و …
  2. – پمپ، سنگ و شیلنگ هوا
  3. – تجهیزات روشنایی
  4. – دبه جهت تقویت سازی استوک
  5. – تجهیزات آزمایش‌هایی مانند pH‌متر، سختی‌سنج  و دماسنج دیجیتال
  6. – بخاری، جهت افزایش دما
  7. – موج ساز برای استخرهای بزرگ به منظور تصفیه
  8. – استوک یا بذر جلبک
  9. – کود یا مواد غذایی مناسب با محیط کشت
  10. – میکروسکوپ
  11. – تایمر برای اتوماتیک کردن کارها
  12. – کیت کلر سنج

خاصیت جلبک اسپیرولینا

همان‌طور که اشاره کردیم اسپیرولینا به دلیل داشتن انواع ویتامین، مواد مغذی و معدنی در درمان بیماری‌های مختلفی نقش دارد که عبارتند از:

  1. – درمان دیابت نوع ۲
  2. – درمان کمخونی ناشی از فقر آهن
  3. – تناسب اندام و تقویت سیستم ایمنی بدن
  4. – درمان ضعف، خستگی و کاهش استرس
  5. – سلامت پوست و مو
  6. – پیشگیری از انواع سرطان و عفونت ویروسی
  7. – بهبود بیماری ایدز و ویروس HIV

پرورش جلبک

طرح توجیهی پرورش جلبک اسپیرولینا سال ۱۴۰۱

تخصص داشتن و آگاه بودن از مراحل پرورش حلبک اسپیرولینا، مهم‌ترین نکته در راه‌اندازی این شغل پرسود است که به‌طورکامل و جامع در طرح توجیهی پرورش جلبک اسپیرولینا سال ۱۴۰۱ به آن پرداخته شده است. با خرید و دانلود این طرح توجیهی، که به صورت word و pdf آماده شده است، می‌توانید از میزان سرمایه اولیه، ریزهزینه‌ها، درآمدها و سود حاصله، تجهیزات، روش‌های کاشت و برداشت، شناسایی بازار هدف، استراتزی تبلیغات و دیگر نکات مهم و کاربردی این شغل به خوبی آگاه شوید.

من سرمایه کمی دارم آیا می‌توانم جلبک پرورش دهم؟

بله. در راه‌اندازی این شغل نکته‌ای که مهمه این است که شما تصمیم بگیرید میزان تولیدتان چقدر می‌خواهد باشد. به عنوان مثال شاید بخواهید در یک وان کوچک ۲×۲ این کار را شروع کنید در این صورت با ۳ میلیون تومان هم می‌توانید آن را راه‌اندازی کنید.

آیا پرورش جلبک نیاز به اطلاعات تخصصی و جامع دارد؟

صددرصد. البته این بدان‌معنا نیست که هرکسی نمی‌تواند وارد این حرفه شود. بلکه با مطالعه کتاب‌های آموزشی، تحقیق و چندین مرحله انجام دادن می‌توانید به تخصص لازم دست یابید.

چطور بازار هدف پرورش جلبک را پیدا کنیم؟

پیدا کردن بازار هدف در پرورش جلبک، یکی از دغدغه‌های کارآفرین‌ها است که امروزه با توجه به شناخت این محصول و همچنین حمایت سازمان‌های مرتبط، عرضه جلبک در بازار رقابت فروش با شناخت برخی از عوامل مهم به راحتی امکان‌پذیر خواهد بود. همچنین سازمان شیلات کشور با توجه به مصرف و تامین نیازهای کشور در این زمینه قصد دارد تا با همکاری و مشارکت مردمی در این زمینه سرمایه‌گذاری و زمینه اشتغال‌زایی را فراهم سازد.

در همین زمینه نیز ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، به دنبال افزایش سهم اقتصاد زیستی در اقتصاد کشور است، بنابراین ظرفیت‌ها و فرصت‌های مختلف در این حوزه از جمله جلبک را شناسایی کرده و به دنبال راهکارهای توسعه آن خواهد بود.

مشتریان محصولات شما چه کسانی هستند؟

همان‌طور که در مطلب نیز اشاره کردیم، این محصول برای مصارف کشاورزی، دامداری، آرایشی، دارویی، صنایع سوختی، شیرینی‌پزی، مکمل غذایی و …کاربرد دارد که به‌طوریقین هرکدام از این مشاغل از محصولات شما حمایت خواهند کرد.

چطور نسبت به رقیب‌های خود پیشی بگیریم؟

هرچند که محصول با کیفیت یکی از نکات مهم در پیشی گرفتن از رقبا است با این حال باید به نکات زیر نیز دقت کنید:

  1.  قیمت مناسب
  2.  نام تجاری مرتبط و شکیل
  3.  پشتیبانی عالی از خریداران
  4.  طراحی و بسته‌بندی جذاب
  5.  خدمات پس از فروش مانند گارانتی یا ارسال رایگان
  6. داشتن تنوع در ارائه پکیج محصولات

 اهمیت اقتصادی پرورش جلبک 

همان‌طور که در مطلب اشاره کردیم، بخش زیادی از ارز دولتی به دلیل واردات جلبک از کشور خارج می‌شود، همچنین به دلیل نیاز کشورهای همسایه به این محصول، با تولید روزافزون نه تنها از خروج ارز جلوگیری می‌شود بلکه قدم بزرگی در صادرات و تحول اقتصادی نیز برداشته خواهد شد.

نحوه کشت و برداشت جلبک اسپیرولینا

جلبک را می توان به دو روش سیستم باز و بسته پرورش دارد. سیستم بسته، نوع نیمه صنعتی و صنعتی این حرفه است که نیاز به تجهیزات پیشرفته داشته و با نام فتوبیوراکتور شناخته می‌شود. اما سیستم باز که در محیط‌هایی خانگی و کوچک استخر، آکواریوم، وان و… می‌تواند انجام گیرد با سرمایه و تجهیزات متوسط قابل انجام است.

اگر روند پرورش به خوبی انجام شود، معمولا در ماه سه بار برداشت محصول خواهید داشت همچنین در بدترین حالت ماهی یک بار برداشت انجام خواهد شد.  توجه داشته باشید که اولین برداشت را می‌تواند از ماه سوم کاشت شروع کنید.

سالن پرورش جلبک

جلبک اسپیرولینا در چه دمایی رشد می‌کند؟

مناسب‌ترین دما برای پرورش جلبک اسپیرولینا دمای ۳۴ درجه سانتی‌گراد است. دمای بالای ۳۹ تا ۴۰ درجه باعت مرگ جلبک‌ها خواهد شد. همچنین دمای پایین سرعت رشد و نمو آن‌ها کاهش و یا متوقف می‌کند. همچنین توجه داشته باشید هر آکواریوم ۱۰۰ لیتری به ۲ عدد مهتابی ۴۰ وات نیاز دارد.

آیا میکروسکوپ پیشرفته نیازمند است؟

برای مصارف خانگی و مراحل ابتدایی کار نیازی به تهیه میکروسکوپ نیست. اما هرچقدر مراحل کار به سمت حرفه‌ای شدن پیش می‌رود باید این وسیله را با بزرگنمایی ۱۰۰ برابر تهیه کنید.

دمای لازم برای جلبک اسپیرولینا

مهم‌ترین نکته در پرورش و حفظ اسپیرولینا، داشتن محیط کشت با pH بالاتر از ۱۰ است. در محدوده pH بین ۱۰ الی ۱۱ اسپیرولینا زنده می‌ماند.

اسپیرولینا برای درمان چه بیماری‌هایی مؤثر است؟

همان‌طور که مطلب نیز اشاره کردیم، این‌گونه جلبک در پیشگیری از بروز انواع سرطان، عفونت‌های ویروسی، درمان انواع آلرژیک، کاهش کلسترول، تناسب اندام، درمان بیماری‌های آرتروز، قلبی و … موثر است.

دریافت طرح توجیهی جلبک اسپیرولینا ۱۴۰۱

برای تهیه طرح توجیهی کلیک کنید

بررسی اطلاعات در طرح توجیهی

در طرح توجیهی پرورش جلبک اسپیرولینا به موارد زیر پرداخته می‌شود:

– محیط و شرایط کشت

– برآورد میزان سرمایه‌گذاری اولیه، هزینه تجهیزات و سودآوری

– میزان درآمد و فروش براساس سرمایه اولیه

– میزان سود پیش بینی شده

– هزینه خرید کود، ریزجلبک

– میزان سالن موردنیاز براساس سرمایه اولیه

– دوره برگشت سرمایه

– تجهیزات و نیروی کار مورد نیاز

– هزینه‌های مصرفی و ثابت

– شناسایی بازار فروش و استراتژی تبلیغات

– مجوزهای لازم برای راه‌اندازی و دریافت وام

۵/۵ - (۲ امتیاز)