طرح توجیهی غذای سگ و گربه یکی از سودآورترین و مقرون بصرفه ترین طرح های زودبازده ای است که امروزه در بسیاری از شهرها و حتی بعضی شهرستان ها در حال اجراست. مراکز زیادی در ایران و جهان همواره در تلاش برای اجرای این طرح و کسب درآمد فوق العاده از این طریق هستند.
اگر به آمار زیر توجه نمایید متوجه میزان بالای تولید غذای سگ و گربه در جهان خواهید شد که بیشتر غذای سگ و گربه کجا تهیه می شود:
- چین (۲۶۱.۴۲ میلیون تن)
- ایالات متحده (۲۳۱.۵۴ میلیون تن)
- برزیل (۸۰.۰۹ میلیون تن)
- هند (۴۴.۰۶ میلیون تن)
- مکزیک (۳۸.۸۶ میلیون تن)
- اسپانیا (۳۵.۵۸ میلیون تن)
- روسیه (۳۳ میلیون تن)
البته آمار چندان دقیقی از میزان تولید غذای سگ و گربه در ایران وجود ندارد ولی برخی آمارهای سال های اخیر بیانگر افزایش تعداد مراکز تولید این غذاها هستند. در این محتوا قصد داریم به طور کامل با طرح توجیهی تولید غذای سگ و گریه بپردازیم. در صورتی که شما نیز علاقمند به احداث مرکز تولید غذای حیوانات هستید به شما عزیزان پیشنهاد می کنیم تا انتهای مطلب با ما همراه باشید.
غذای سگ چگونه درست می شود؟
غذاهای خشک حیوانات خانگی از مخلوط کردن مواد خشک و مرطوب با یکدیگر برای تشکیل خمیر تهیه می شوند. در فرآیند اکستروژن، خمیر تحت فشار گرم می شود، سپس از طریق دستگاه قالبی که کیبل ها را برش می دهد، فشار داده می شود. اندازه و شکل کیبل با توجه به مشخصات محصول متفاوت است. کیبل ها خشک می شوند، خنک می شوند و با اسپری پوشش داده می شوند.
غذای گربه چگونه درست می شود؟
گربه ها به پروتئین حیوانی، چربی و سایر ویتامین ها و مواد معدنی نیاز دارند و می توانند این مواد مغذی را از منابع مختلف دریافت کنند. پروتئین موجود در غذاهای تجاری گربه می تواند از مرغ، مرغ، گوشت گاو، گوسفند، ماهی، جگر، یا گوشت یا «محصولات جانبی» مرغ به دست آید که به آنها «غذا» نیز گفته می شود.
آنها پروتئین های آب، چربی ها، کربوهیدرات ها، ویتامین ها و مواد معدنی هستند. برای دستیابی به تعادل مناسب مواد مغذی، تولیدکنندگان غذای حیوانات خانگی مخلوطی از مواد شامل گوشت و ماهی، سبزیجات، غلات، ویتامین ها و مواد معدنی را برای تولید غذاهایی که نیازهای تغذیه ای گربه شما را برآورده می کند، ترکیب می کنند.
کیبل چیست؟
کیبل گربه غذای خشک فرآوری شده گربه است. معمولاً از گوشت چرخ کرده (بیشتر گوشت گاو یا مرغ)، خمیر، غلات و سبزیجات تهیه می شود، اما ترکیبات دقیق آن از برندی به برند دیگر متفاوت است. برخی از تولیدکنندگان از تخم مرغ به عنوان منبع پروتئین اولیه به جای گوشت استفاده می کنند، در حالی که برخی دیگر از مشتقات گوشت به عنوان پایه استفاده می کنند.
غذای خشک سگ و گربه چگونه ساخته می شود؟
در حالی که روش های متعددی برای تهیه غذای خشک حیوانات خانگی وجود دارد، رایج ترین فرآیند مورد استفاده اکستروژن است. این فرآیند برای تهیه غذای حیوانات خانگی در دهه ۱۹۵۰ بر اساس فناوری مورد استفاده برای تهیه غلات صبحانه پفکی اقتباس شد. نمودار ساخت غذای حیوانات خانگی با اکستروژن روند را نشان می دهد:
مواد در یک میکسر کنار هم قرار می گیرند. مواد خشک ممکن است قبل از معرفی مواد مرطوب آسیاب شوند. پس از مخلوط شدن با هم خمیر مرطوبی تشکیل می دهند.
خمیر قبل از ورود به اکسترودر در پیشتهویهکننده گرم میشود. اکسترودر، که اساسا یک چرخ گوشت غول پیکر است، جایی است که مرحله پخت اولیه برای محصولات غذایی حیوانات خانگی اکسترود شده خشک انجام می شود. خمیر در حین حرکت به سمت انتهای باز اکسترودر تحت فشار و حرارت شدید پخته می شود.
در انتهای اکسترودر، خمیر داغ از یک قالب و چاقو (شبیه به کار چرخ گوشت) عبور می کند که در آن قطعات کوچک پس از اینکه تحت فشار هوای استاندارد قرار گرفتند، به سرعت به شکل کیبل منبسط می شوند.
کیبل در فر خشک می شود تا رطوبت آن به اندازه ای کم شود که مانند کلوچه یا کراکر در قفسه ثابت بماند. کوره خشک کردن با یک فاز خنک کننده دنبال می شود. پس از خنک شدن، کیبل ممکن است از دستگاهی عبور کند که روی یک پوشش اسپری می کند، که عموماً یک تقویت کننده طعم است.
بسته بندی (کیسه ها، جعبه ها، کیسه ها و غیره) در آخرین مرحله به مقدار دقیق پر می شود تا وزن آگهی شده روی برچسب را برآورده کند. نتیجه نهایی، غذاها یا خوراکی های تمام شده حیوان خانگی است.
تجهیزات لازم در طرح توجیهی غذای سگ و گربه
- مجوزهای اداری کسب و کار
- دستگاه های تولید غذا
- استخدام پرسنل
- هزنیه استهلاک دستگاه ها
- هزینه سوخت و انرژی
- هزینه بسته بندی
- و …
سرمایه لازم برای راه اندازی غذای سگ و گربه چقدر است؟
میزان سرمایه ی مورد نیاز برای طرح توجیهی غذای سگ وگربه بستگی به فضایی دارد که می خواهید در آن محیط، به تولید غذای سگ و گربه بپردازید و در نهایت هم حقوق پرسنل و هزینه خرید تجهیزات را بایستی مد نظر داشته باشید.
سود تولید غذای سگ و گربه چقدر است؟
به دلیل عدم وجود بازار فعال در ایران در زمینه ی تولید غذای سگ و گربه، و به دلیل وجود تقاضای فراوان برای خرید غذای سگ و گربه، می توان به عنوان یک شغل بسیار سودده و عالی به این طرح توجیهی تولید غذای سگ و گربه امید داشت.
سود حاصله از طرح توجیهی تولید غذای سگ و گربه بستگی به میزان تولید غذا توسط دستگاه ها در هر ۱ ساعت دارد و این که تعداد دستگاه های شما چقدر است.
توجیه اقتصادی تولید غذای سگ و گربه
با توجه به رشد علاقمندی مردم به پرورش حیوان خانگی به ویژه سگ و گربه، اجرای این طرح توجیهی بسیار سودده می باشد.
نرخ بازگشت سرمایه در طرح توجیهی تولید غذای سگ و گربه
با توجه به بررسی کارشناسان و محققان و مجریان طرح توجیهی تولید غذای سگ و گربه، نرخ بازگشت سرمایه در کوتاه مدت ۴۱ درصد و فوق العاده است.
حداقل متراژ طرح توجیهی تولید غذای سگ و گربه
این مورد بستگی به تعداد دستگاه ها و میزان تولید و خطر تولید کارخانه دارد.
مطالعات بازار طرح توجیهی تولید غذای سگ و گربه
مردم اغلب کشورهای جهان علاقه ی زیادی به پرورش و نگهداری از حیوانات خانگی در محیط کار یا زندگی خود دارند. این جمعیت علاقمند به حیوانات خانگی روز به روز در حال افزایش است و لذا طبیعتا میزان تقاضای غذای سگ و گربه به شدت در حال افزایش چشمگیری است. این شرایط می طلبد که طرح توجیهی تولید غذای سگ و گربه را راه انداخت و سود زیادی به جیب زد.
تاریخچه تولید غذای سگ و گربه و حیوانات خانگی
غذای حیوانات خانگی یک غذای ویژه برای حیوانات اهلی است که با توجه به نیازهای غذایی آنها تهیه می شود. غذای حیوانات خانگی عموماً از گوشت، محصولات جانبی گوشت، غلات، دانه های گیاهی، ویتامین ها و مواد معدنی تشکیل شده است. در ایالات متحده حدود ۳۰۰ تولید کننده سالانه بیش از ۷ میلیون تن غذای حیوانات خانگی تولید می کنند که یکی از بزرگترین دسته ها از هر نوع غذای بسته بندی شده است.
صاحبان حیوانات خانگی می توانند از بین بیش از ۳۰۰۰ محصول مختلف غذای حیوانات خانگی، از جمله انواع خشک، کنسرو شده و نیمه مرطوب، و همچنین تنقلاتی مانند بیسکویت، کیبل و خوراکی ها را انتخاب کنند. در دهه ۱۹۹۰، این صنعت ۸ میلیارد دلاری به ۵۲ میلیون سگ و ۶۳ میلیون گربه آمریکا غذا میدهد.
غذای حیوانات خانگی که به صورت تجاری تولید میشود، ریشه در غذای خشک و بیسکویتی برای سگ دارد که در سال ۱۸۶۰ در انگلستان توسعه یافت. کمی بعد، تولیدکنندگان فرمولهای پیچیدهتری تولید کردند که شامل مواد مغذی بود که در آن زمان برای سگها ضروری بود. در آغاز قرن بیستم، غذاهای از پیش بسته بندی شده برای حیوانات خانگی نیز در ایالات متحده موجود بود که در ابتدا عمدتاً از غلات خشک تشکیل شده بود، اما پس از جنگ جهانی اول، غذای سگ ساخته شده از کنسرو گوشت اسب در دسترس بود.
در دهه ۱۹۳۰ غذای کنسرو شده برای گربه و نوعی غذای خشک و گوشتی از غذای سگ آغاز شد. برخی از نوآوریها در دهه ۱۹۶۰ عبارت بودند از: غذای خشک گربه، غذای خشک منبسط شده سگ، و غذای نیمه مرطوب برای حیوانات خانگی. با شروع دهه ۱۹۸۰، روند بازار غذای حیوانات خانگی شامل تقاضای بیشتر برای غذاهای خشک و کمتر برای غذاهای کنسرو شده بود.
اثر رژیم غذایی در بیماری سگ
تحقیقات نشان می دهد که رژیم غذایی نرم از غذای کنسرو شده سگ سریعتر از غذای خشک منجر به بیماری لثه می شود. به طور کلی، افزایش آگاهی مردم نسبت به سلامتی منجر به افزایش علاقه به فرمول های مغذی و علمی تر برای غذاهای حیوانات خانگی، مانند محصولات چرخه زندگی برای حیوانات خانگی جوان تر و پیر، و غذاهای درمانی برای شرایط خاص سلامتی حیوانات خانگی، مانند به عنوان کاهش وزن و مشکلات ادراری شده است. تولیدکنندگان غذای حیوانات خانگی نیز تمایل بیشتری به استفاده از بافت چربی و پیه کمتر و بافت غنی از پروتئین داشتند.
در نهایت، مقوله اسنک حیوانات خانگی با محصولاتی مانند اسنک های تند، تکه های سوسیس شکل، بیسکویت ها و تکه های نوعی بیسکویت به نام کیبل محبوبیت پیدا کرد.
مواد اولیه برای راه اندازی این طرح
مواد اولیه در تولید غذای سگ و گریه و به طور کلی حیوانات خانگی محصولات جانبی گوشت، مرغ و غذاهای دریایی، غلات خوراک و کنجاله سویا هستند.
انجمن ملی کنترل حیوانات تخمین زده است که در طول دهه ۱۹۹۰ هر ساله حدود ۵ میلیون حیوان خانگی به کارخانههای زرشک فرستاده میشوند و در غذای حیوانات خانگی بازیافت میشوند. آنها به طور کلی به عنوان پودر گوشت یا استخوان در لیست مواد تشکیل دهنده ذکر شده اند.
قسمت های حیوانی مورد استفاده برای غذای حیوانات خانگی ممکن است شامل قسمت های آسیب دیده لاشه، استخوان ها و گوشت گونه و اندام هایی مانند روده ها، کلیه ها، کبد، ریه ها، پستان ها، طحال و بافت معده باشد. غلات و دانه هایی مانند کنجاله سویا، کنجاله ذرت، گندم ترک خورده و جو، اغلب برای بهبود قوام محصول و همچنین کاهش هزینه مواد اولیه استفاده می شوند.
مواد مایع مورد استفاده در غذای سگ و گربه
مواد مایع ممکن است شامل آب، آبِ گوشت یا خون باشد. نمک، نگهدارنده ها، تثبیت کننده ها و عوامل ژل ساز اغلب ضروری هستند. عوامل ژل ساز باعث همگنی بیشتر در طول فرآوری می شوند و همچنین رطوبت را کنترل می کنند. آنها شامل صمغ لوبیا و گوار، سلولز، کاراگینان و سایر نشاسته ها و غلیظ کننده ها هستند.
خوش طعمی را می توان با مخمر، پروتئین، چربی، مواد محلول در ماهی، شیرین کننده ها یا طعم دهنده های غلیظ افزایش داد. به طور کلی، طعم دهنده های مصنوعی استفاده نمی شود، اگرچه طعم دودی یا بیکن ممکن است به برخی از خوراکی ها اضافه شود. بیشتر تولیدکنندگان، غذاهای حیوانات خانگی را با ویتامین ها و مواد معدنی تکمیل می کنند، زیرا ممکن است برخی از آنها در طول پردازش از بین بروند.
مواد تشکیل دهنده، بسته به نوع غذای حیوانات خانگی تا حدودی متفاوت است. تفاوت اساسی بین غذاهای کنسرو شده و خشک، میزان رطوبت آن است. مواد غذایی کنسرو شده حاوی ۷۰ تا ۸۰ درصد رطوبت هستند، زیرا معمولاً از محصولات گوشتی تازه تهیه می شوند، در حالی که غذای خشک حیوانات خانگی حاوی بیش از ۱۰ درصد نیست.
مواد اضافی مورد استفاده برای غذاهای خشک
شامل خوراک گلوتن ذرت، پودر گوشت و استخوان، چربی حیوانی و روغن است. برای داشتن بافتی شبیه گوشت، غذاهای خشک به ترکیبات آمیلوس یا نشاسته بیشتری نیاز دارند. چسب های پروتئینی مانند کلاژن، آلبومن ها و کازئین؛ و مواد پلاستیک کننده غذاهای نیمه مرطوب برای حیوانات خانگی معمولاً به مواد چسبنده نیاز دارند که از منابع مختلفی مانند آرد غلات، اسیدهای آمینه حاوی گوگرد، مرکاپتان های آلکیل پایین، سولفیدها و دی سولفیدهای آلکیل پایین، نمک ها و تیامین تهیه می شوند. محصولات نیمه مرطوب ممکن است حاوی دانه های سویا، سبوس، کربوهیدرات های محلول، امولسیفایرها، تثبیت کننده ها و شیر بدون چربی خشک شده و آب پنیر خشک باشند.
آنتی اکسیدان ها اغلب برای به تاخیر انداختن اکسیداسیون و تراشیدگی چربی ها استفاده می شوند. اینها شامل هیدروکسی آنیزول بوتیله (BHA)، هیدروکسی تولوئن بوتیله (BHT) و توکوفرول است. برای جلوگیری از رشد کپک و باکتری، تولیدکنندگان از ساکارز، پروپیلن گلیکول، اسید سوربیک یا سوربات های پتاسیم و کلسیم استفاده می کنند.
سخن آخر درباره طرح توجیهی تولید غذای سگ و گربه
همانطور که بالاتر هم پیشنهاد کردیم بهتر است به تمامی نکات اشاره شده در این طرح توجیهی دقت کافی را داشته باشید و آن ها را به طور کامل به کار بگیرید تا رشد تصاعدی در روند فروش و نیز سودآوری مناسب و مطلوبی داشته باشید.
امیدواریم اطلاعات مفیدی رو در اختیار شما دوستان و همراهان عزیز قرار داده باشیم. لطفا انتقادات، تجربیات، نظرات و پیشنهادات سازنده تون رو در بخش دیدگاه ها با ما و سایر کاربران سایت به اشتراک بگذارید.