طرح توجیهی بسته بندی خشکبار سال ۱۴۰۲ (word+pdf)

بسته بندی خشکبار

امروزه برای شروع هر کسب و کاری از جمله بسته بندی خشکبار تهیه طرح توجیهی از الزامات آن به شمار می‌آید. طرح توجیهی بسته بندی خشکبار تمام اطلاعاتی که در حوزه برآوردهای مالی جهت بسته بندی خشکبار مورد نیاز خواهد بود را در دسترس ما قرار می‌دهد. این امر کمک می‌نماید تا قبل از راه‌اندازی و شروع به کار، یک چشم‌انداز کلی از آن داشته و سپس با اطمینان بیشتر به کسب و کار فوق ورود نمایید. علاوه بر این داشتن طرح توجیهی مخصوص خشکبار جهت اقدام برای گرفتن مجوزهای لازم ضروری خواهد بود.

همان‌طور که می‌دانید خشکبار و آجیل نسبت به نم و رطوبت بسیار حساس بوده و لازم است در بسته‌بندی مناسبی قرار داده شده و نگهداری شوند. بسته بندی‌هایی از جنس سلفونی، جعبه‌ای، نایلونی و… می‌توانند جهت حفظ کیفیت و ظاهر مطلوب خشکبار موثر بوده و از کاهش قیمت آن جلوگیری نمایند.

در حال حاضر بسیاری از صاحبان کسب و کار به خصوص در حوزه مواد غذایی به اهمیت و لزوم بسیار بالای بسته بندی پی برده‌اند اما تاکنون کارهای لازم و مناسبی در این‌باره انجام نشده است. شما می‌توانید با توجه به این امر از فرصت استفاده کرده و به دستاوردها و منافع بسیار زیاد آن دست پیدا نمایید. چرا که هزینه‌های بسته بندی خشکبار در مقایسه با سودآوری آن بسیار ناچیز است. در این مقاله قصد داریم طرح توجیهی بسته بندی خشکبار را از جهات مختلف بررسی نماییم.

برای دانلود طرح توجیهی بسته بندی خشکبار نگارش ۱۴۰۲ کلیک کنید

تهیه طرح توجیهی برای  اخذ مجوز

اخذ مجوز برای راه‌اندازی هرگونه کسب و کارهای جدید مانند بسته بندی خشکبار بسیار مهم است. از فاکتورهای ضروری برای گرفتن مجوز راه‌اندازی کارگاه بسته بندی خشکبار از مراجع قانونی مانند وزارت صمت،  برخورداری از طرح جامع و توجیهی جهت بسته بندی خشکبار خواهد بود.

در ارائه طرح توجیهی به وزارت صنعت، معدن و تجارت باید به زوایای مختلف آن از جمله برآورد دقیق و کاملاً حساب شده طرح توجه داشت. علاوه بر این طرح آماده شده باید مخصوص و منحصر به نوع کسب و کار بوده و با توجه به شرایط روز کشور تهیه گردیده باشد. بر همین اساس برای تهیه طرح توجیهی بسته بندی خشکبار لازم است که از اطلاعات و دانش مالی در زمینه بسته بندی این محصولات برخوردار بود. برای تهیه و سفارش طرح توجیهی جهت مشاغل مختلف از جمله بسته بندی خشکبار به نحو کاملاً تخصصی و دقیق می‌توان به کارشناسان و متخصصان این امر مراجعه کرد.

بسته بندی خشکبار

سرمایه اولیه

جهت شروع به کار کارخانه بسته بندی آجیل و خشکبار لازم است ابتدا دستگاه‌ها و تجهیزات مورد نیاز برای بسته بندی تامین گردد. میزان سرمایه ثابتی که جهت تهیه و خرید دستگاه‌های فوق لازم است بر اساس نرخ روز تعیین می‌گردد. با توجه به نوسانات بازار قیمت تجهیزات و دستگاه‌های بسته بندی دائم در حال تغییر بوده و همین امر امکان برآورد دقیق سرمایه ثابت را دشوار می‌نماید.

علاوه بر این سرمایه‌گذاران و صاحبان مشاغل جهت تهیه لوازم بسته بندی از جمله مقوا، پلیمر، سلفون و… به سرمایه در گردش نیاز خواهند داشت. در برآورد و تعیین سرمایه اولیه لازم است فاکتور‌هایی همچون ظرفیت طرح، محل احداث و راه‌اندازی کارخانه، نوع خشکبار و آجیل و… در نظر گرفته شوند. بر این اساس محاسبه سرمایه اولیه برای طرح توجیهی بسته بندی خشکبار امری بسیار دقیق و دشوار خواهد بود. با استفاده از دانش متخصصان و کارشناسان در حوزه طرح‌های توجیهی مشاغل می‌توان برآوردهای اولیه از سرمایه لازم را به بهترین وجه انجام داد.

پیشنهاد مطالعه:  طرح توجیهی معدن زغال سنگ آنتراسیت

براورد هزینه ها در طرح توجیهی بسته بندی خشکبار

بدون شک در آغاز هر کسب و کاری نیاز به صرف هزینه‌هایی خواهد بود. اما برآورد و پیش‌بینی این هزینه‌ها جهت بسته بندی خشکبار چگونه صورت می‌گیرد؟ در ابتدا برای شروع بسته بندی خشکبار لازم است که زمینی با زیربنای تقریبی ۵۰۰ متر مربع در اختیار باشد. همچنین هزینه‌های انرژی، هزینه‌های مربوط به تعمیر و نگهداری دستگاه‌ها و ماشین‌آلات، هزینه دستمزد پرسنل، هزینه‌های جابجایی و حمل و نقل و … نیز از هزینه‌های ضروری و لاینفک در این حوزه کاری به شمار می‌آیند.

به طور حتم هر کارفرمای موفق و آینده‌نگری می‌داند که برآورد هزینه‌ها و محاسبه دقیق آن‌ها امری واجب است. در واقع بدون داشتن اطلاعات کافی از میزان هزینه‌ها، امکان بروز خسارت و آسیب‌های احتمالی به یک کسب و کار بسیار زیاد خواهد بود. از این‌رو کارشناسان ما با ارائه طرح توجیهی بسته بندی خشکبار همراه با برآورد دقیق و جز به جز هزینه‌ها طبق قیمت‌های روز کارآفرینان و سرمایه‌گذاران عزیز را در این امر یاری می‌نمایند.

بسته بندی خشکبار

میزان سود دهی

طبق تحقیقات گسترده‌ای که در زمینه بسته بندی خشکبار صورت گرفته است، کسب و کار فوق همواره در جایگاه شغلی موفقی قرار داشته و با سودآوری بسیار بالایی همراه است. کمترین نرخ بازدهی برآورد شده جهت سرمایه‌گذاری در این کسب و کار در حدود تقریباً ۳۵ درصد است. همچنین زمان لازم برای برگشت سرمایه در بسته بندی خشکبار در حدود ۲ الی ۳ سال خواهد بود.

در واقع هرچه بسته بندی خشکبار با سطح کیفیت بالاتر و جذاب‌تری صورت گیرد باعث جذب مشتریان بیشتری گردیده و بدین‌ترتیب سودآوری کارفرمایان را افزایش خواهد داد. در نظر گرفتن بسته بندی‌های متنوع برای محصولاتی مانند آجیل خام، آجیل شور، میوه‌های آجیلی، مغزها، خلال‌ها، گرانول‌ها و… سودآوری هرچه بیشتر را در این حوزه به دنبال دارد. همچنین مراکز بسته بندی خشکبار در ظرفیت‌های بزرگ نیز می‌توانند با صادرات خشکبار به دیگر کشورها از درآمد و سود بسیار بالایی برخوردار شوند.

 تجهیزات مورد نیاز

از دیگر اطلاعات بسیار مهم جهت تهیه و تدوین طرح توجیهی بسته بندی خشکبار مشخص کردن تجهیزات لازم جهت شروع به کار بسته بندی است. قبل از معرفی دستگاه‌ها و تجهیزات فوق لازم است ابتدا با فرایندهای بسته بندی خشکبار آشنا شوید که عبارتند از:

  • تامین و تهیه مواد اولیه مورد نیاز
  • پوست گیری دانه‌ها و میوه‌ها
  • شستشو
  • رطوبت‌زدایی و خشک کردن
  • انجام فرآوری‌های لازم
  • بسته بندی آجیل و خشکبار

لازم است که جهت بسته بندی آجیل و خشکبار ماشین‌آلات و تجهیزاتی به شرح زیر نیز فراهم گردد:

  • دستگاه‌های مختلف الک مانند دستگاه سیاهدانه‌گیر، دستگاه شن‌گیر و دستگاه آهن‌گیر
  • دستگاه پیش بوجاری
  • نوار سورت
  • دستگاه برس‌زنی
  • دستگاه حلزونی
  • دستگاه پوست‌کن
  • لوازم مورد نیاز برای بسته بندی مانند فرم پاکت‌زن، تاریخ‌زن، نوار نقاله، دستگاه توزین و دستگاه بسته بندی
  • دستگاه شور کن
پیشنهاد مطالعه:  طرح توجیهی تولید سبد میوه پلاستیکی 🍱 سال 1403 (WORD+PDF)

بسته بندی خشکبار

فرایند تولید

فرایند تولید و بسته بندی خشکبار با توجه به نوع آن متفاوت است. اما به طور کلی می‌توان چند مرحله اصلی را در طرح توجیهی بسته بندی خشکبار معرفی کرد. از اساسی‌ترین مراحل این فرایند که به عنوان مرحله ابتدایی نیز به شمار می‌آید تهیه مواد اولیه خواهد بود. در مرحله فوق لازم است که نسبت به کیفیت و تازه بودن خشکبار تهیه شده توجه ویژه گردد. بعد از این مرحله خشکبار وارد دستگاه سورت می‌شوند تا محصولات سالم از محصولات خراب و همچنین خشکبار ریز از خشکبار درشت جدا گردند.

در مراحل بعدی خشکباری که احتیاج به پوست‌گیری دارند به بخش مورد نظر جهت گرفتن پوست منتقل می‌شوند. شستشو از دیگر مراحلی است که در صورت نیاز خشکبار مورد نظر وارد آن شده تا فرایند شستشو انجام گیرد. همچنین بعد از شستشوی خشکبار نیاز به رطوبت‌زدایی و خشک کردن خواهند داشت. چنانچه خشکبار نیاز به مزه‌دار شدن و یا و بو دادن داشته باشند در مرحله بعدی عملیات فوق بر روی محصولات انجام می‌شود. در آخرین مرحله خشکبار آماده شده از نظر کیفیت توسط متخصصان آزمایش و تست شده و سپس محصولات وارد بخش بسته بندی خواهند گردید.

در فاز بسته بندی آجیل و خشکبار توسط دستگاه‌های تمام اتوماتیک در بسته‌های مقوایی، سلفونی، جعبه‌ای و… ریخته خواهند شد. سپس در صورت لزوم به خشکبار مورد نظر مواد لازم و نگهدارنده افزوده شده و با استفاده از دستگاه‌های پرس درب بسته‌های خشکبار پلمپ می‌شود. در انتها اطلاعات و تاریخ بر روی بسته بندی خشکبار درج گردیده و محصولات بسته بندی شده و پلمپ جهت فروش به بازار آماده خواهند گردید.

 توجیه اقتصادی این طرح

اگر بخواهیم طرح توجیهی بسته بندی خشکبار را از نظر اقتصادی توجیه نماییم باید گفت که خشکبار و آجیل از جمله محصولات غذایی پرفروش و محبوب در بازار به شمار می‌آیند. همچنین با بسته بندی‌های متنوع و جذاب می‌توان کیفیت و طول عمر خشکبار را افزایش داده و بر سطح تقاضای آن افزود. به طور کلی بسته بندی خشکبار باعث بهداشتی‌تر شدن این محصولات گردیده و میل مشتریان را به خرید و تقاضای هر چه بیشتر آن‌ها افزایش می‌دهد. با توجه به این‌که عملیات بسته بندی خشکبار در کشور ما قابل اجرا و انجام است می‌توان به راحتی تمامی لوازم و دستگاه‌های مورد نیاز را با قیمتی مقرون به صرفه جهت اجرای طرح فوق تهیه کرد.

همچنین ایران با توجه به تنوع آب و هوایی از بزرگ‌ترین تولیدکننده‌های آجیل و خشکبار در منطقه به شمار آمده و بدین‌ترتیب مواد اولیه تازه و با کیفیت نیز به آسانی در دسترس خواهد بود. از آنجا که خشکبار و آجیل ایرانی در خارج از کشور نیز با استقبال فوق العاده‌ای روبرو است می‌توان با صادرات خشکبار مرغوب همراه با بسته بندی جذاب و شکیل نسبت به جذب هر چه بیشتر مشتریان خارجی نیز اقدام کرد. این امر ضمن ارزآوری قابل‌ملاحظه باعث افزایش سطح کارآفرینی در کشور نیز خواهد گردید. با توجه به موارد فوق می‌توان دریافت که بسته بندی خشکبار از توجیه اقتصادی بسیار بالایی برخوردار است.

بسته بندی خشکبار

مطالعات بازار در طرح توجیهی بسته بندی خشکبار

از ضروریات مهم در طرح توجیهی بسته بندی خشکبار توجه به بازار هدف برای ارائه محصولات مورد نظر خواهد بود. چنانچه این بازار برای عرضه محصول وسیع‌تر باشد میزان موفقیت در کسب و کار فوق نیز به صورت چشمگیری افزایش می‌یابد. خشکبار و آجیل از جمله مواد غذایی است که در سبد غذایی بسیاری از افراد وجود دارد. بازار هدف خشکبار با توجه به تنوع بالایی که دارد نیز متفاوت خواهد بود. مثلاً پسته از آجیل‌های گران قیمت در بازار محسوب شده و طبیعتاً بازار هدف این آجیل شامل افرادی  با سطح درآمد تقریبا بالا خواهد بود. اما مشتریان لازم برای خشکباری مانند تخمه آفتابگردان یا برگه هلو که از قیمت مناسب‌تری برخوردار هستند را می‌توان در بین اقشار مختلف جامعه با هرگونه بودجه اقتصادی جستجو کرد.

پیشنهاد مطالعه:  طرح توجیهی عرقیات گیاهی سال 1403 word+pdf

از این‌رو در هنگام تهیه طرح توجیهی بسته بندی خشکبار توجه به این امر بسیار مهم خواهد بود. از دیگر عواملی که جهت مشخص کردن بازار هدف موثر هستند می‌توان به کیفیت آجیل و خشکبار ارائه شده و همچنین زمان و فصل فروش این محصولات اشاره کرد. با در نظر گرفتن تمامی این نکات در طرح توجیهی برای بسته بندی می‌توان از سود بسیار بالایی جهت فروش خشکبار در بازار بهره‌مند گردید.

بسته بندی خشکبار

 صادرات محصول

صادرات خشکبار به خصوص محصولاتی مانند خرما، پسته، انجیر و کشمش به کشورهای مختلف خارجی می‌تواند همراه با کسب درآمد ارزی بسیار بالایی همراه باشد. البته برای برخورداری از صادرات موفق و پیوسته لازم است در بسته بندی آجیل و خشکبار نکاتی را به شرح زیر مورد توجه قرار داد:

  • در نظر گرفتن قوانین و استانداردهای کشورهای هدف جهت بسته بندی خشکبار
  • جلب رضایت و توجه خریداران به منظور ترغیب جهت خرید محصول
  • نوع بسته‌بندی خشکبار بر اساس نیازها و سلیقه بازار مورد نظر تعیین گردد.
  • بسته بندی محصولات به نحوی باشد که طعم، رنگ و مزه خشکبار در طول حمل و نقل به کشورهای خارجی حفظ گردد.

بسته بندی خشکبار

رعایت موارد فوق در خصوص بسته بندی خشکبار صادراتی می‌تواند ضمن ایجاد ارزش افزوده، باعث کاهش قیمت تمام شده محصول نیز گردد.

دریافت طرح توجیهی بسته بندی خشکبار ۱۴۰۲

 

برای تهیه طرح توجیهی کلیک کنید

جمع بندی| طرح توجیهی بسته بندی خشکبار

با توجه به مواردی که اشاره شد دریافتیم که با استفاده از طرح توجیهی بسته بندی خشکبار می‌توان به اطلاعات مالی مورد نیاز جهت راه‌اندازی کسب و کار فوق دست پیدا کرد. همچنین این طرح راه برای گرفتن مجوزهای لازم از وزارت صنعت، معدن و تجارت هموار می‌نماید. مشخص شدن میزان سرمایه اولیه جهت خرید تجهیزات و دستگاه‌های بسته بندی و برآورد هزینه‌های لازم جهت اجرای این کسب و کار با توجه به طرح توجیهی امکان‌پذیر خواهد بود. بر اساس سودآوری بسیار بالایی که بسته بندی خشکبار و آجیل برای سرمایه‌گذاران به دنبال دارد اجرای این طرح از توجیه اقتصادی به بالایی برخوردار است.

البته موفقیت در هر کسب و کاری ارتباط مستقیمی با نحوه تهیه و اجرای طرح توجیهی آن دارد. بنابراین لازم است که جهت تدوین و تهیه طرح توجیهی مربوط به زمینه کاری خود از جمله بسته بندی خشکبار با کارشناسان مجرب و حرفه‌ای مشورت نمایید.

 

۴/۵ - (۲ امتیاز)

اشتراک گذاری